Seneste nytTalentartikler

Nykøbing FC styrker transitionen med ny organisation i NFC Talent

af

Vinterpausen er blandt andet blevet brugt til at rokere i setuppet i talentafdelingen.

Pauserne i sæsonen byder traditionelt set på finpudsning af miljøet, og denne vinter er der sket rokeringer i NFC.

Vi er derfor glade og stolte over at kunne præsentere det nye team, der skal skærpe talentmiljøet og transitionen fra NFC Talent til førsteholdet yderligere.

Brian Rasmussen bliver transitionstræner og ansvarlig for U23-trup

First Team Coach Brian Rasmussen fortsætter i sin rolle som First Team Coach på førsteholdet, men vil fremover også være tilbage i rollen som transitionstræner. Som en del af rollen som transitionstræner får Brian blandt andet det overordnede ansvar for U23-truppen, der ligger i forlængelse af divisionsholdet, ligesom han vil have ansvaret for udviklingen af transitionsspillere i NFC.

Nykøbing FC’s U23-mandskab, som ligger i Sjællandsserien har fokus på transitionen fra ungdom til senior, og består af transitionsspillere i førsteholdstruppen, samt 1. og 2. års seniorer i NFC, ligesom spillere fra klubbens U19-hold også indgår i kampmiljøet.

Manager Claus Jensen ser derfor koblingen mellem første- og U23-holdet i form af tilstedeværelsen af Brian Rasmussen som helt ideel.

– Talentudviklingen er fundamentet i strategien i Nykøbing FC og transitionen samt overgangen fra ungdoms- til seniorspiller er et afgørende område og helt essentielt for os i udviklingen af fremtidens førsteholdsspillere i NFC. Brian bidrager med stor erfaring omkring transitionen, som han også har tidligere, har haft ansvaret for i kombination med rollen som First Team Coach på førsteholdet. Det styrker sammenhængskraften og den blå tråd for de unge spillere i forhold til spillestil og de individuelle udviklingsområder, så vores talentfulde spillere kan få det maksimale ud af deres potentiale, siger Claus Jensen inden, at han fortsætter.

– Brian vil som ansvarlig for U23-kampmiljøet i Sjællandsserien, være bindeleddet mellem NordicBet Liga-holdet og NFC Talent. I kraft af hans rolle som First Team Coach på førsteholdet og hans store personlige egenskaber og engagement, ser jeg Brian som helt ideel til at varetage denne væsentlige rolle.

Brian Rasmussen vil fortsat være en del af førsteholdets kampe, hvorfor Ronni Bindslev Petersen vil varetage U23-holdets kampe, når divisionsholdet spiller samtidig. Ronni er en del af miljøet omkring U23-truppen og vil agere assistent for Brian Rasmussen på transitionsområdet.

Klubmand bliver Head of Coaching

Brian Rasmussen var tidligere Head of Coaching i talentafdelingen, men den rolle genbesættes nu af Lars Dahlstrøm, der i efteråret havde ansvaret for U23-truppen.

Manager Claus Jensen takker Lars for indsatsen som U23-træner og glæder sig over, at han bliver i rollen som Head of Coaching.

– Lars har været i NFC i rigtig mange år, og han både kender vores historie og måden, som vi gør tingene på i NFC Talent. Lars har tidligere været Head of Coaching, så vi ved præcis, hvad vi får. Masser af kvalitet og nysgerrighed og ambitioner på at videreudvikle området.

Ny talentchef

Også på talentchefposten er der denne vinter skiftet ud, da den snart forhenværende talentchef Frederik Scheuermann stopper i klubben fra 1. februar.

Erstatningen findes ligeledes internt, da udviklingschef Søren Christensen er ny talentchef.

Også her glæder Claus Jensen sig over rokaden og takker Frederik Scheuermann for sin store indsats i NFC.

– På vegne af alle i NFC Talent, vil jeg gerne takke Frederik for et stærkt samarbejde og en stor indsats de sidste mange år i NFC omkring talentudviklingen, hvor vi har gennemgået en stor udvikling, som vi er meget stolte af og danner fundamentet for en meget spændende fremtid i NFC.

Rollen som talentchef overdrager Frederik i de bedste hænder, til Søren Christensen.

Søren Christensen har som udviklingschef i NFC Talent haft det overordnede ansvar for det fodboldfaglige område, kulturen og miljøet i NFC Talent. Her har Søren arbejdet sammen med tidligere talentchef Frederik Scheuermann, hvor Frederik har haft ansvaret for det administrative område i NFC Talent, samarbejdsklubber og ’Fodbold På Øerne’.

Søren fortsætter med ansvaret for sine områder og overtager fremadrettet ansvaret for den administrative del samt samarbejdsklubber i en samlet rolle som talentchef i NFC Talent.

– Søren har i det seneste halve år gjort et enormt flot stykke arbejde i NFC, blandt andet ved at få sat afgørende strukturer på talentarbejdet, der i høj grad bliver rykket både på og udenfor banen, siger Claus Jensen inden, at han fortsætter.

– Søren har NFC-DNA, han ved, hvad det kræver at nå højeste niveau, og så har han et fantastisk samarbejde med vores børne- og breddechef, Lars Pleidrup, som der er mange snitflader med i dagligdagen igennem vores nye samlede strategi ”1 vision – 2 spor”. Vi glæder os over ikke blot Sørens nye rolle, men alle ansættelserne i rokaden, hvor vi er sikret stor kvalitet hele vejen rundt.

Alle rokaderne er trådt i kraft ved årsskiftet.