Seneste nytTalentartikler

Nykøbing FC skriver med 15-årige Marcus Rasmussen

af

Det lokale talent Marcus Rasmussen er blevet udstyret med en kontrakt, der løber frem til 2025.

Investeringen i talentarbejdet i Nykøbing FC har i de senere år været massiv. Resultatet heraf ses dagligt på træningsbanerne, og ikke mindst direkte på førsteholdet i NFC, hvor vi i løbet af det seneste års tid og oplevet hele 10 debutanter af egen avl.

Senest mod OB sluttede NFC-mandskabet med hele seks lokalt forankrede spillere på banen.

Det er derfor med stor glæde, at vi nu også kan give den første kontrakt til endnu et af vores helt unge talenter.

Marcus Rasmussen trådte sine første fodboldstøvler i NFC som blot fire-årig, og siden har han gennem først leg, så fællesskab og sidenhen en stor dedikation, udviklet sig til en dygtig og meget talentfuld ung fodboldspiller og ungt menneske.

Manager Claus Jensen glæder sig over aftalen og enormt over, at investeringen i ungdomsarbejdet bærer brugt.

– Det er en hjørnesten i vores strategi for fremtidens NFC at have talentudvikling i national topklasse, og vi har i de sidste fem år investeret stort i, at vores unge lokale talenter skal have muligheden for at kunne drømme stort og nå deres fulde potentiale hjemme på Lolland-Falster.

– Udviklingen har sin kerne i kulturen med fundamentet i vores stærke lokalt forankrede værdier og miljøet med veluddannede trænere og specialister, som de unge talenter møder i NFC hver dag. Udviklingen af talentmiljøet sker i tæt samarbejde med klubberne på Lolland-Falster og Sydsjælland, som er en helt afgørende faktor.

– Det er derfor enormt glædeligt og med stor stolthed, at vi kigger ned over årgangene i NFC og konstaterer, at der er rigtig mange talentfulde spillere undervejs, ligesom der er kommet flere fodboldspillere både på pige- og drengesiden i NFC igennem alle årgange.

– Vi drømte for år tilbage om igen at have talenter i NFC, som skulle være tæt på landsholdene i ungdommen og det er der vi står nu med Marcus, som er en del af bruttotruppen omkring U15/U16 landsholdet. Vores talenter er nu naturligt attraktive for de store klubber herhjemme og som en naturlig del af udviklingen i NFC, vil der komme endnu flere ungdomskontrakter i de kommende år. Vi i er utroligt glade for, at vi har kunne give Marcus hans første kontrakt i NFC, siger Claus Jensen, inden at han fortsætter.

– Marcus er med sine blot 15 år allerede en etableret og vigtig del af vores U17-miljø, og det er vores tro og håb, at han med kontrakten kan få ro til at udvikle sit store talent, så han forhåbentlig en dag kan tage det første store spring op til førsteholdet i NFC. Ligesom med alle talenter, der har store ambitioner, så kræver det hårdt arbejde, dedikation og stor passion for fodbold og træning at forløse sit talent. Alle de elementer indeholder Marcus og vi glæder os til fortsat at følge og være helt tæt på hans udvikling slutter Jensen.

En drøm der går i opfyldelse

Marcus Rasmussen har trods sine blot 15 år allerede oplevet lidt af hvert som fodboldspiller, da han både har været omkring landsholdet og haft bejlere fra andre klubber.

Nu har han dog skrevet kontrakt med den klub, som han trådte de mindst mulige fodboldstøvler i som fire-årig, og det er ifølge ham selv en drøm, der går i opfyldelse.

– Jeg er rigtig glad og stolt over, at jeg har skrevet min første kontrakt med Nykøbing FC. For mig er det en drøm, der går i opfyldelse, og jeg glæder mig til det eventyr, som klubben og jeg skal på fremover, siger Marcus Rasmussen, inden at han fortsætter.

– Jeg vil også gerne sige tak til NFC for at tro på mig og for at have opstillet rammer og skabe et miljø, som jeg kan udvikle mig i. Jeg vil arbejde hårdt for at betale tilbage, slutter han.

Marcus Rasmussen huserer primært på U17-holdets kant, og her har han fået en fin start på sæsonen sammen med resten af holdet.