Seneste nyt

Villadsen: Vi har en mega fed konkurrencesituation

af

Nykøbing FC har to dygtige målmand i form af Thomas Villadsen og Sebastian Olsen. Thomas Villadsen jubler over den positive konkurrencesituation og mener samtidig, at målmændene gør hinanden til den bedst mulige udgave af dem selv.

Nykøbing FC råder over to dygtige målmand i A-truppen. Både Thomas Villadsen og Sebastian Olsen har stor erfaring og begge har de på et eller andet tidspunkt i karrieren præsteret flot for og reddet masser af point til Nykøbing FC.

Cheftræner Jens Olsen står derfor med et positivt problem, når han skal udtage sin sidste skanse til kamp, hvorfor det for målmændene handler om at vise sig frem hver eneste dag.

Den store positive konkurrence om målmandsposten glæder Thomas Villadsen.

– Det er en rigtig positiv ting, at Sebastian er kommet til klubben, så der fortsat kan være en positiv konkurrencesituation, hvor man bliver tvunget til at præstere sit ypperste hver dag.

– Jeg elsker at blive presset i hverdagen, så samarbejdet med Sebastian er helt sikkert en positiv ting for både ham og jeg, men også for en ambitiøs klub som Nykøbing FC, siger Thomas Villadsen.

Den bedste udgave af sig selv

Thomas Villadsen har store klubber på cv’et og i mange af disse, har han haft stor konkurrence om at bestride målmandsposten.

Ifølge Villadsen er det dog ikke en frustrerende situation – det er derimod en positiv situation, der er med til at gøre ham til den bedste udgave af ham selv.

– Det er en situation, som jeg kender rigtig godt, fordi jeg har stået i en mange gange før, og det er en situation, som jeg altid har nydt godt af, fordi man bliver bedre hver dag til træning. Hvis man har en kollega, der puster en i nakken, så skal man konstant være klar, skarp og præstere hver dag til træning. Det synes jeg heldigvis også er tilfældet mellem Sebastian og jeg.

– Sebastian er med til at skærpe mig. Man bliver lidt ekstra fokuseret, når konkurrencen er hård. Mister man fokus – jamen så står der en anden dygtig målmand klar til at få chancen, og det ønsker man som målmand selvfølgelig ikke. Det er også sådan, at det skal være i et godt træningsmiljø, fortæller Villadsen, inden han ikke lægger skjul på, at han er glad for konkurrencesituationen i Nykøbing FC.

– Det er jo en mega fed konkurrencesituation, vi har i klubben, og det er udelukkende en god ting. Sebastian har et rigtig højt niveau, og han har også spillet en masse 1. division. Det synes jeg, at han har vist fra første dag til træning, og det er rigtig positivt, at man føler, at man skal være oppe på tæerne. Man bliver presset til at være den bedste udgave af en selv.

Et unikt forhold

Målmænd er ofte i en meget direkte konkurrence om den ene plads, der i sagens natur kun er for dem at slås om på banen.

Man kunne derfor fristes til at tro, at målmændene bliver rivaler på træningsbanen, men sådan forholder det sig ifølge Villadsen slet ikke.

– Det er jo en konkurrencesituation, og det er også vigtigt at man husker på det i det daglige, fordi det er med til at skabe det her professionelle miljø. Det vigtigste er dog, at vi er med til at gøre hinanden bedre.

– Jeg tror, at der er et specielt forhold målmandsteamet imellem. Nu har jeg været i mange forskellige målmandskonstellationer med forskellige målmandstrænere, og man kommer oftest hinanden rigtig meget ved i det daglige.

– Man får et helt unikt forhold til hinanden, hvis man har et godt samarbejde, som Sebastian og jeg har. Hvis man er villig til ikke blot at dele ud rent fagligt, men også rent menneskeligt, så kan man komme rigtig tæt på hinanden, og det har jeg oplevet i flere målmandsgrupper. Man arbejder sammen om tingene for at gøre hinanden bedre.

Det professionelle træningsmiljø og det unikke forhold er ifølge Thomas Villadsen også noget, der i høj grad er til stede i Nykøbing FC.

– Det er en speciel lille klikke man har målmænd og målmandstræner imellem, og det har vi også her i Nykøbing FC. Vi har Christian Egdal som målmandstræner, og han er rigtig dygtig og samtidig en rigtig rar person at omgås. Det samme kan iøvrigt siges om Sebastian, som jeg har et godt samarbejde med.

Begejstret over at være i klubben

Thomas Villadsen forlængede tilbage i juni sin kontrakt med Nykøbing FC i to år, og målmanden er begejstret over at være med på Superliga2020-rejsen.

– Jeg er helt vildt begejstret over at være i klubben, og det var da helt sikkert også min førsteprioritet fortsat at være med på rejsen mod Superliga i 2020.

– Jeg synes, at projektet er spændende, og den rolle jeg har i klubben som en af de mere erfarne passer mig rigtig godt. Vi har et forholdsvist ungt hold, og det synes jeg er rigtig spændende at fortsætte med at være med til at udvikle og påtage mig et ansvar i.

– Det er fedt at være med til at udvikle en klub og være en del af den proces med at lave en storklub. Den historie der er ved at blive skabt er rigtig spændende, og det er noget, som man vil kunne se tilbage på, når man engang er færdig med at spille og forhåbentlig har nået de mål, som man har sat for sig selv og for klubben.

Thomas Villadsen og Nykøbing FC’s næste opgave er søndag, hvor Vejle venter på udebane.