Seneste nyt

Vildt Nykøbing FC-comeback i remis mod tophold

af

Nykøbing FC var bagud med 3-1 ved pausen, men vendte i anden halvleg kampen på hovedet og fik 3-3 efter et forrygende aften i CM Arena.

Der var dømt intern finale, da Nykøbing FC tirsdag aften mødte Viborg for tredje gang i denne sæson. Begge hold havde før i aften taget en sejr mod hinanden, men ingen af holdene kunne efter kampen glæde sig over det indbyrdes overtag.

I stedet fik de fremmødte tilskuere i CM Arena et brag af en kamp, hvor Nykøbing FC viste, hvad de er lavet af.

Allerede efter 17 sekunder havde NFC den første afslutning på mål, da Mikkel Dahl modtog en aflevering fra Emil Holten og halvflugtede fladt mod mål. Viborgs keeper var dog vågen og reddede sit hold fra en chokstart.

Hermed var stilen lagt, og de første 20 minutter blev en lang chancekavalkade. Andreas Albers scorede to mål mod os i marts, og efter små fem minutter var han tæt på at score igen. Et fiks lille chip over Sebastian Olsen mislykkedes dog, da målmanden hev en flot redning ud af ærmet.

Knapt havde stemningen lagt sig efter den store chance før, at det var tæt på i den anden ende. Emil Holten modtog et indlæg i hoftehøjde fra Mikkel Dahl, og Holten forsøgte at dirigere bolden ind ved nærmeste stang. Ind ville bolden dog ikke, da den i stedet tog stolpen og hoppede tilbage i spil.

Ind skulle bolden dog, men desværre i første omgang i den forkerte ende. Viborg kom til et hjørnespark, og det blev sendt til forreste stang, hvor Andreas Albers tog revanche for sin missede mulighed tidligere i kampen og scorede til 1-0 for gæsterne.

Scoringen lagde en naturlig dæmper på stemningen på stadion, men det varede ikke længe. Kort tid efter smed Anders Due et indlæg i boksen, Mikkel Dahl headede på overliggeren og Emil Holten var lynhurtig over riposten, hvorfor han kunne sparke udligningen op i nettaget.

Dermed levede kampen atter, og så meget desto mere bittert var det, at Viborg kort tid efter igen fik Nykøbing FC’s netmasker på arbejde.

Gæsterne viste, hvorfor de er et tophold i NordicBet Ligaen, da de sammensatte et flot angreb i højt tempo og fik splittet Nykøbing FC’s defensiv ad. Pludselig endte bolden for fødderne af midtbanespiller George Fochive, der sendte bolden i en bue over en fremadstormende Sebastian Olsen og scorede til 2-1.

Kampen gik herefter ind i en mere rolig periode, men kort før første halvlegs afslutning blev det også 3-1 til gæsterne fra det nordlige Jylland. Nykøbing FC smed bolden væk i de bagerste rækker, hvorfor Christian Moses kunne krølle bolden i det lange hjørne uden chance i målet for Sebastian Olsen.

Dermed gik Viborg til pause med en 3-1-føring.

Efter pausen kom Viborg ud i et ekstremt tempo, hvor det var tydeligt, at de forsøgte at dræbe kampen hurtigt med en 4-1-scoring.

De kom da også frem til chancerne, men Sebastian Olsen i målet tog fantastisk fra og holdte Nykøbing FC inde i opgøret.

Kort efter skulle det vise sig at give pote, da Anders Due lagde et knivskarpt indlæg. Viborg-målmanden gik fejl af indlægget, hvorfor Emil Holten kunne heade bolden i netmaskerne til 3-2.

Målet frustrerede tydeligt Viborg og fem minutter efter reduceringen var Emil Holten tæt på at fuldende sit hattrick. Hans ellers kvalificerede hovedstød endte dog i handskerne på målmanden.

Kampen blev i takt med at tiden gik mere og mere fysisk i stedet for velspillet. Chancerne blev derfor også færre, men med 20 minutter igen fik Nykøbing FC alligevel fuldendt comebacket, da Mikkel Dahl scorede en perle af et udlignende mål.

Chris Thorsheim tog et løb ind i banen fra højre og spillede en bold til Mikkel Dahl i mellemhøjde. Dahl tog en berøring, tog den med sig i luften over en modstander og helflugtede fladt bolden i kassen til 3-3.

Hermed var comebacket en kendsgerning, men ingen af holdene virkede tilfredse med det ene point. Det var derfor to målsøgende hold, der gik til den i kampens afslutning, men tættest på var Viborgs Christian Moses, da han headede på undersiden af overliggeren efter et hjørnespark.

Flere mål blev det dog ikke til i CM Arena, hvorfor Nykøbing FC efter et flot comeback kunne notere et enkelt point mod et af NordicBet Ligaens tophold.

NordicBet Liga, 28. runde.

Tirsdag d. 24. april 2018.

19:00 i CM Arena.

Nykøbing FC – Viborg FF

3-3 (1-3)

0-1, Andreas Albers (10 min)

1-1, Emil Holten (28 min)

1-2, George Fochive (18 min)

1-3, Christian Moses (41 min)

2-3, Emil Holten (51 min)

3-3 Mikkel Dahl (65 min)

Nykøbing FC (3-5-2) Sebastian Olsen, Kasper Jensen, Jeppe Arnesen, Jakob Bonde, Chris Thorsheim, Anders Due, Lars Pleidrup, Jordan Wilson, Søren Christensen (Joachim Wagner 83.), Mikkel Dahl (Martin Svensson, 73), Emil Holten (Nicolai Jessen, 90.).