Seneste nyt

Vanvittigt NFC-comeback: 3-2-sejr i arvefjendeopgøret

af

Nykøbing FC vendte 0-2 til 3-2 med en scoring i de døende sekunder, hvorfor NFC nu er fem point foran Næstved i 2. division.

Der var nok engang komplet corona-udsolgt i CM Arena, da Nykøbing FC her til eftermiddag tog imod arvefjenderne fra Næstved.

Forventningerne var store til Claus Jensen ubesejrede mandskab, og de blev heldigvis indfriet på dramatisk vis efter lidt bump på vejen.

Næstved startede med at dominere omkring NFC-feltet med flere dødbolde, men Sebastian Olsen og defensiven stod fint imod og fik sendt bolden ud af boksen af flere omgange.

Det var ikke meget, at Næstved skulle ende med at befinde sig omkring NFC-feltet i resten af første halvleg, hvor hjemmeholdet i stedet tog over.

Efter fem minutter tryllede Mads Carlson på midten af banen, hvorefter han sendte Emilio Simonsen alene med Næstved-målmand, Viktor Anker. Linjedommeren vinkede dog offside til stor utilfredshed for de tændte tilskuere i CM Arena.

Kampen udviklede sig som en efterhånden klassisk Nykøbing FC – Næstved-kamp. Nykøbing FC var på bolden, imens Næstved var velorganiserede og giftige på omstillingerne.

Nykøbing FC havde dog svært ved at slå hul på gæsternes stærke defensiv. Mathias Kristensen forsøgte sig med et hovedstød efter 19 minutter, men Næstved-målmanden tog sig sikkert af forsøget.

I stedet gik det helt i den anden ende. En Næstved-dødbold gav en løs bold i NFC-feltet, hvorefter Mikkel Andersen kunne redde et forsøg på stregen. Pareringen ramte dog gæsternes Christoffer Thrane i ansigtet og så strøg bolden lettere heldigt i nettet.

Nykøbing FC fortsatte med at være mest på bolden og efter en lille halv time var Sebastian Koch tæt på at bringe balance i regnskabet. Mathias Kristensen slog en god diagonal, hvorefter Koch forsøgte sig med en halvflugter mod det lange hjørne. Næstved-målmanden hev dog en flot redning ud af ærmet og fik styr på returen inden, at Emilio Simonsen kunne komme på den.

NFC moste på, men uden for alvor at blive farlige i resten af første halvleg.

I stedet kom der dramatik i dommerens tillægstid, da Edison Aquino modtog sit andet gule kort efter en tackling på Emilio Simonsen, og så var Nykøbing FC i front i resten af kampen.

Føringen kunne der dog ikke pilles ved, hvorfor gæsterne kunne gå til pause med en 0-1-føring.

Dermed var der lagt op til et stort NFC-tryk mod Næstveds mål i anden halvleg, men de sidste 45 minutter kunne ikke være startet dårlige set med blå briller.

Knapt var anden halvleg var fløjtet i gang før, at Abdoluai Njai kunne trække ind fra venstre og flot curle bolden op i det lange hjørne uden chance for Sebastian Olsen i målet.

Det forventede pres mod Næstved-målet kom dog.

Efter 58 minutter havde Emilio Simonsen bud efter en reducering, men hans forsøg på en halvflugtning blev mistimet, hvorfor der ikke kom ordentligt træf på bolden.

Reduceringen kom dog få minutter efter. En god diagonalbold blev sendt til bagerste stang, hvor et forsøg på en clearing sprang op i luftet, hvorefter Sebastian Koch kunne heade bolden ind via overliggeren.

Reduceringen til 1-2 tændte en ild i NFC-holdet og presset tiltog yderligere.

Efter 63 minutter tog Kristian Lindberg chancen med en flad afslutning, der desværre suste forbi kassen. Kort efter var Sebastian Koch tæt på at fordoble sin målkonto for dagen, men Viktor Anker reddede flot ved forreste stang inden, at Emilio Simonsen misbrugte det efterfølgende forsøg ved bagerste stang.

Udligningen lå og lurede, og efter 74 minutter kom den til stor forløsning for NFC.

Emilio Simonsen vandt et frispark på kanten af Næstveds felt, og det eksekverede Mads Carlson på flotteste via ved at servere det hårde indlæg for panden af Jacob Egeris, som knaldede udligningen i kassen med pandebrasken.

NFC pustede og prustede mod den stadigt mere og mere vakkelvorne Næstved-defensiv, og med 10 minutter igen var Mathias Kristensen tæt på at blive den helt store helt. Den store angriber tog bolden ned i feltet, tog et træk og afsluttede fladt. Desværre havde en Næstved-forsvarsspiller luret forsøget og kunne derfor blokere afslutningen på egen streg.

Nykøbing FC pressede fortsat på, men Næstved fightede sig ind i kampen mod slutningen af opgøret, hvorfor de fik et par giftige dødbolde. Et par fornuftige afslutninger blev det da også sendt afsted, men Sebastian Olsen tog flot fra på en spids afslutning.

Dermed lignede det en pointdeling, men i NFC er der en mand, der hedder Mathias Kristensen og den store fynbo ville det anderledes. Mads Carlson sendte et indlæg til bagerste stang, hvor Mathias Kristensen uimodståeligt steg til vejrs og headede 3-2-scoringen i det lange hjørne, hvorfor euforien kunne bryde løs.

Nykøbing FC-bænken stormede ned mod Mathias Kristensen for at juble alt imens, at begejstringen på tribunen ikke var til at tage fejl af.

Kort efter fløjtede dommeren kampen af, hvorfor Nykøbing FC kunne notere en vigtig sejr i arvefjendeopgøret og et forspring på fem point ned til Næstved.

Nykøbing FC – Næstved

01.11.20 14:00 i CM Arena.

10. Spillerunde i 2. division.

3-2 (0-1)

0-1, Christoffer Thrane (22 min)

0-2, Abdoluai Njai (46 min)

1-2, Sebastian Koch (60 min)

2-2, Jacob Egeris (74 min)

3-2, Mathias Kristensen (90+)

Nykøbing FC: Sebastian Olsen, Mikkel Andersen (60. Simon Schultz), Jacob Egeris, Andreas Holm, Chris Thorsheim, Mads Carlson, Victor Christiansson, Sebastian Koch, Emilio Simonsen, Kristian Lindberg, Mathias Kristensen.