Seneste nyt

Væggerløse-drengen Nikolaj Bonde: Det er meget stort for mig

af

17-årige Nikolaj Bonde er ny mand i førsteholdstruppen, og den unge Væggerløse-dreng ser nu frem til at arbejde stenhårdt på divisionsholdet.

I Nykøbing FC er det en hjørnesten i filosofien om at bringe topfodbold til Lolland-Falster, at holdet er lokalt forankret og gennem tiden har landsdelen da også produceret masser af dygtige fodboldspillere.

Den tradition går klubben utrolig meget op i at holde i hævd, hvorfor det da også er glædeligt, at vi tidligere på dagen kunne offentliggøre, at 17-årige Nikolaj Bonde er ny mand i førsteholdstruppen.

Selv er Nikolaj Bonde også begejstret for hans nye status som spiller i divisionstruppen, og nu glæder han sig til at knokle for at udvikle sig endnu mere.

– Jeg er selvfølgelig utrolig glad for at være for at være blevet rykket op i førsteholdstruppen – det er meget stort for mig. Jeg har siden vinter trænet meget sammen med divisionsholdet, og det har været med til at ruste mig og gøre mig klar til at blive rykket permanent op.

– Jeg startede i den ene af vores moderklubber B1901, da jeg var helt ung, så det er helt sikkert noget specielt at have taget turen hele vejen fra ungdomshold til divisionsholdet. Jeg ved, at trænerne og Claus (Jensen, red.) har haft stor tillid til mig, og jeg glæder mig til at kunne repræsentere hele Lolland-Falster. Der er stor kamp om pladserne, men jeg glæder mig virkelig bare til at komme i gang, udvikle mig endnu mere og så forhåbentlig ende med at etablere mig på holdet, siger Nikolaj Bonde.

Mærker tydelig fremgang

Nikolaj Bonde har siden vinter i større og mindre grad været en del af divisionsholdet ligesom han også har spillet meget seniorfodbold for Sjællandsserieholdet.

Væggerløse-drengen har generelt mærket stor fokus på ungdomsspillerne fra klubbens side, og det seneste halve år har også rykket ham markant.

– Efter jeg kom tilbage til Nykøbing FC fra Næstved i starten af 2017, så kan jeg mærke, at der generelt har været stor fokus på klubbens unge talenter. Klubben har taget utrolig godt hånd om mig og mine holdkammerater. Man kan tydeligt mærke, at det er noget, som klubben virkelig har stort fokus på.

– Det betyder, at jeg tydeligt har kunne mærke en udvikling på det seneste og ikke mindst siden jeg fik lov til at træne med divisionsholdet. Jeg er kommet meget bedre med i forhold til possession samt pasningsspillet, og det at jeg har fået en del kampe i Sjællandsserien har også hjulpet mig rent fysisk, siger en meget målrettet Nikolaj Bonde, der allerede nu kigger fremad.

– Jeg skal stadig være stærkere på kroppen, jeg skal tænke og flytte bolden noget hurtigere, fordi det jo alt andet lige går hurtigere i 1. division. Det kræver hårdt arbejde, men jeg glæder mig rigtig meget til at knokle for det. Mit første mål er at blive fast i kamptruppen hver gang. Der er selvfølgelig lidt vej endnu, men det er mit første mål.

Nikolaj Bonde bliver derfor den næste i en lang række af unge og lokale talenter, der gennem tiden har fået chancen for hele Lolland-Falsters hold.

Andre eksempler på egne talenter, der har slået igennem er eksempelvis Joachim Wagner, Jakob Bonde og ikke mindst Søren Christensen, hvem Nikolaj Bonde har fået stor hjælp af.

– Man spejler sig jo også lidt i de lokale drenge, der er på divisionsholdet lige nu. En spiller som Søren Christensen ser jeg meget op til, fordi han både har slået igennem her i klubben, men også har fået en flot karriere i både Superligaen og udlandet. Han har været rigtig god til at hjælpe og vejlede mig inde på den centrale midtbane, og han er en stor inspiration for både mig og andre unge spillere i klubben, slutter en tydeligt stolt og glad Nikolaj Bonde.