Seneste nyt

Vådt nederlag i Kolding

af

Nykøbing FC led fredag aften et 3-1-nederlag til Kolding efter en kamp, hvor flere mærkværdige hændelser prægede opgøret.

Nykøbing FC besøgte fredag aften Kolding IF, og det blev både en kamp til glemmebogen og en kamp, der vil blive husket i Nykøbing FC’s historie.

Glemt fordi resultatet var sløjt, men husket, fordi voldsomme mængder regn og andre mærkværdige hændelser prægede opgøret.

Allerede før kampen begyndte de mærkværdige hændelser, da kampen blev udsat med en halv time, da dommerne blev forsinkede til opgøret.

Dermed fik begge hold ekstra tid til at forberede sig, men det virkede til at passe værterne bedst. De kom ud som lyn og torden, og allerede efter fire minutter bragte de sig i front.

Et hjørnespark blev slået tæt under mål, og så kunne Morten Hansen skovle bolden over stregen til en tidlig føring.

Efter et lille kvarter kom kampens anden syrede hændelse. Ud af det blå blev en raket affyret bag Jannich Storchs mål og på tværs af hele banen. Heldigvis fløj raketten så højt, at ingen kom til skade.

Noget festfyrværkeri blev det dog ikke denne aften for Nykøbing FC. Heller ikke selvom, at Mikkel Dahl efter et kvarter bragede et forsøg mod Kolding mål, da det endte med at blive reddet af målmanden.

Det var ikke meget, at hjemmeholdet så til bolden i de næste 20 minutter, men samtidig kæmpede NFC med at skabe de helt store og åbne muligheder. Tættest på en scoring i denne fase var Lars Pleidrup, da han afsluttede et godt angreb med en afslutning snært forbi mål.

Alt imens Nykøbing FC forsøgte at nedbryde Koldings kompakte defensiv, silede regnen fortsat ned over stadion. De store mængder regn begyndte så småt at betyde, at bolden hang i de store vandpytter, der efterhånden blev dannet på grønsværen.

Hjemmeholdet havde i denne fase af kampen været sjældne gæster på NFC’s banehalvdel, men efter 35 minutter bragte de sig alligevel på 2-0. Hjemmeholdet kom over højresiden og sendte et indlæg til bagerste stang, hvor Rune Nautrup kunne heade bolden i en bue over Storch i målet.

Mikkel Dahl havde bud efter en reducering kort før pausen, men hans afslutning fra distancen røg forbi mål.

Dermed kunne hjemmeholdet gå til pause med en 2-0-føring.

Var det svært at spille fodbold på den regnvåde bane i første halvleg, blev det nærmest umuligt i anden halvleg.

Det forhindrede dog ikke Kolding i at bringe sig foran 3-0 kort inde i anden halvleg, da de denne gang kom over venstrekanten og fandt Rune Nautrup tæt under mål.

Herefter kneb det med at skabe chancer for begge hold, der i flere tilfælde fik ellers lovende angreb bremset af afleveringer, der hang fast i en af de mange vandpytter på plænen.

Efter 66 minutter levede kampen dog atter op til dåd, og der kom godt gang i chancerne. Ikke mindst til Nykøbing FC, da både Mikkel Dahl og Mads Carlson havde bud efter en reducering, der kunne bringe spændingen tilbage i vandkampen.

Med 20 minutter igen måtte Jannich Storch hive en stor redning frem på en returbold efter et hjørnespark, og den viste sig få minutter senere ekstra vigtig, da Mathias Kristensen kunne bringe spændingen tilbage i opgøret.

Magnus Warming sendte et indlæg til bagerste stang, hvor ligeledes indskiftede Kristensen kunne prikke  bolden i mål til 3-1.

Nykøbing FC sad herefter tungt på spillet, imens Kolding var farligst på omstillinger, hvor Jannich Storch af flere omgange måtte hive gode redninger ud af ærmet.

Nykøbing FC formåede ikke at omsætte spilovertaget til flere mål, hvorfor det endte med et 3-1-nederlag efter en kamp, der ikke manglede spøjse indslag.

Kolding IF – Nykøbing FC

3-1 (2-0)

1-0, Morten Hansen (4 min)

2-0, Rune Nautrup (35 min)

3-0, Rune Nautrup (48 min)

3-1, Mathias Kristensen (74 min)

13. spillerunde i NordicBet Ligaen

11.10.19, Kl. 18:30 på Kolding Stadion.

Nykøbing FC: Jannich Storch, Mikkel Andersen (74. Sigurd Schøndorf) , Gustav Kjeldsen, Jordan Wilson, Kasper Jensen, Mads Carlson, Mathias Thrane (46. Mathias Kristensen), Lars Pleidrup, Mathias Gehrt, Joachim Wagner (63. Magnus Warming), Mikkel Dahl.