Seneste nyt

Toptændt Wagner: Skadespausen motiverer mig

af

Joachim Wagner er tilbage på træningsbanen, og sidste sæsons topscorer er tændt og motiveret for at komme tilbage i kamp.

Senest vi så Joachim Wagner på banen var d. 24. september på udebane mod Vendsyssel FF. Herefter stod det klart, at den skarpe angriber skulle en tur under kniven på grund af problemer med den ene hofte.

Nu er Joachim Wagner dog tilbage på træningsbanen, og det er med fornyet motivation ovenpå et langt skadesforløb.

Forventet operation – Frustrerende tidspunkt

I sæsonen 2016/2017 blev Joachim Wagner nummer to på topscorerlisten i NordicBet Ligaen. Angriberen nåede op på 14 mål, men kort inde i indeværende sæson fik han problemer med den ene hofte.

Problemerne blev forsøgt dæmpet med et par blokader, men i sidste ende var en operation ifølge Joachim Wagner uundgåelig.

– Jeg fik to blokader i sommer, og på grund af dem spillede jeg faktisk uden smerter i to-tre måneder. Efter hjemmekampen mod Brabrand begyndte problemerne dog så småt igen, og da en ny blokade før udekampen mod Vendsyssel ikke rigtigt virkede, så vidste jeg godt, at der ikke var nogen vej udenom længere.

– Allerede i sommer vidste vi jo, at jeg før eller siden skulle opereres. Jeg håbede selvfølgelig på, at det kunne undgås midt i sæsonen, men det var i virkeligheden nok mest et drømmescenarie. Så jeg var indstillet på, at den kom før eller siden, fortæller Joachim Wagner.

Tidspunktet for operationen var dog ikke den bedste, da Joachim Wagner i sæsonens indledning havde fortsat de flotte takter fra sidste sæson.

Timingen ærgrede da også angriberen.

– Det var frustrerende at vide, at man pludselig stod overfor en længere pause. En ting var, at jeg lige havde skrevet en ny kontrakt, men en anden ting var jo, at jeg havde spillet en god sæson forinden, som jeg rigtig gerne ville følge op på. Vi var som hold også startet godt, og det ville jeg også gerne være med til at fortsætte.

– Så det var en vanvittigt irriterende situation, men omvendt vidste jeg også, at det var nødvendigt at få klaret, hvis jeg skulle præstere i fremtiden, fortæller Wagner.

En genoptræning efter planen

Fra slutningen af september måtte Joachim Wagner nøjes med at se til, når holdkammeraterne kæmpede for tre point.

Selvom det ikke huede skarpretteren at se til for sidelinjen, så forsøgte han alligevel at gøre sit for at hjælpe holdet.

– Det er den værste følelse ikke at kunne hjælpe holdet på banen. Man føler sig ikke rigtigt som en del af det hele, fordi man ikke spiller, men man skal selvfølgelig alligevel gøre sit bedste for at støtte drengene og hjælpe, hvor man kan, siger Wagner.

Alt imens Wagner så til fra sidelinjen begyndte genoptræningen kort tid efter den vellykkede operation, og det indebar selvsagt en masse tid væk fra træningsbanen. I stedet blev der brugt meget tid i træningscenteret.

– Jeg startede med at cykle en hel masse – det er røvsygt, men det er ikke så belastende for hoften. Efterfølgende har jeg stille og roligt kunne bygge nogle øvelser på – de første måneder uden vægt og i kort tid af gangen, men langsomt har jeg kunne optrappe på både vægt og løb, fortæller Nykøbing FC’s nummer ni inden, at han glæder sig over forløbet.

– Genoptræningen har i det hele taget været lige efter planen. Jeg føler, at jeg er et rigtig godt sted nu – jeg er optimistisk.

Lang pause giver blod på tanden

Efter en lang skadespause var Joachim Wagner i sidste uge så atter tilbage på træningsbanen, og var man i tvivl om Joachim havde savnet græsset, skulle man som tilskuer til træning ikke bruge lang tid på at blive klogere.

9’eren har vist stor iver i de øvelser, han har deltaget i, samtidig med, at kommunikationen på banen vidnede om en meget motiveret spiller.

Selv mener han da også, at den lange skadespause har tilføjet endnu et lag på den i forvejen store motivation.

– Det er fantastisk at træne igen – det har virkelig givet fornyet energi. Når man bliver skadet, så er det selvfølgelig forfærdeligt ikke at spille, men for hver gang man ikke er med på træningsbanen, så bygger der sig alligevel en stor portion sult og motivation op for at komme tilbage bedre end nogensinde, siger en tydeligt glad Joachim Wagner, der pt. intet mærker til skaden.

– Jeg mærker intet til skaden nu. Hoften føles nærmest bedre end nogensinde – den er smidig og fleksibel omend den selvfølgelig stadig er lidt svag på grund af operationen. Jeg skal stadig passe på den, men der er ingen smerter.

Når snakken falder på sæsonstart, er man da heller ikke i tvivl om, at Joachim Wagner ser frem til atter at trække Nykøbing FC-trøjen over hovedet igen.

– Jeg glæder mig helt ekstremt til at sæsonen starter – det kribler virkelig i mig. Hvis jeg er god og kroppen reagerer, som den skal, så håber jeg at være klar til sæsonstart.

– Jeg synes selv, at det er realistisk, at jeg er klar til første kamp, men det er trænerne, der bestemmer og det indordner jeg mig efter. Det er også tvivlsomt om jeg når at spille træningskampe, og så mangler jeg helt naturligt noget kampform – men jeg håber da om ikke andet at være klar til at sidde på bænken til første kamp oppe i Viborg, slutter Joachim Wagner.

Joachim Wagner står på trods af få kampe i denne sæsonen noteret for tre mål.

Joachim Wagner scorede to af sine foreløbigt tre sæsonmål i sæsonåbneren mod Skive.