Seneste nyt

Tingsted-dreng får tre år i NFC

af

U19-topscorer Oliver Baltzer er blevet udstyret med en tre-årig aftale i Nykøbing FC.

Endnu en af vores egne drenge har fået kontrakt i Nykøbing FC.

Oliver Baltzer kom til Nykøbing FC for fem år siden fra Tingsted BK, og siden da har han gennemgået en helt fantastisk udvikling, der i denne sæson kulminerede i hele 19 mål i 30 kampe for NFC’s U19-hold.

Manager Claus Jensen glæder sig over, at endnu en af de lokale talenter har taget turen hele vejen op gennem ungdomssystemet og til sin første seniorkontrakt.

– Det er alfa og omega for os, at vi formår at udvikle dygtige fodboldspillere på Lolland-Falster og Sydsjælland, så det er naturligvis utroligt glædeligt, at vi nu kan skrive en tre-årig aftale med Oliver, siger Jensen, inden at han roser samarbejdet klubberne imellem på Lolland-Falster.

– Oliver kom til fra Tingsted, og for os er det utroligt vigtigt at have et stærkt samarbejde med de øvrige klubber på landsdelen. Det er helt afgørende, at vi står sammen omkring fodbolden på Sydhavsøerne, med ambitionen om både at højne niveauet omkring talentudviklingen og på at øge antallet af fodboldsspillere i breddefodbolden. Oliver er et fantastisk eksempel på, hvad vi kan gøre for landsdelens unge talenter, når vi samarbejder. Jeg er enormt glad for aftalen med Oliver og det samarbejde, der lagde grundstenene til, at det kunne lade sig gøre.

Elsker NFC

Oliver Baltzer var blot 14 år, da han efter en prøvetræning kom til Nykøbing FC fra Tingsted BK.

Siden da har den vævre offensivspiller ikke set sig tilbage, og han har da også for alvor fået NFC under huden, hvorfor stoltheden over den første kontrakt ikke er til at tage fejl af.

– Det er kæmpestort for mig at skrive den her kontrakt. Jeg elsker at være i Nykøbing FC, og det har været et stort mål for mig at nå hertil. Så jeg er selvfølgelig mega glad og stolt, siger Oliver Baltzer, inden at han sender en tanke til Tingsted BK.

– Jeg kom ret sent til Nykøbing FC, men selvom at det var her, at min udvikling for alvor tog fart, så vil jeg også rigtig gerne sende en tanke til Tingsted BK, hvor jeg havde mange gode år. Det er vigtigt, at vi står sammen hernede på Lolland-Falster, og det er jeg glad for at kunne være endnu et bevis på.

Oliver Baltzer har været en del af sportslinje samarbejdet med CELF, og han blev i denne uge student med et flot 10-tal i huen. Hans gang på sportslinjen har tilladt ham at træne formiddage, og det har ifølge ham selv gjort meget for hans udvikling.

– Det har betydet meget for mig at kunne træne ved siden af min skolegang og på den måde have fokus på begge dele. Jeg kan kun opfordre til, at man bliver en del af sportslinjen – det har været et helt fantastisk forløb, der har været med til at modne mig og gøre mig klar til fodboldlivet samtidig med, at jeg kunne færdiggøre min uddannelse, siger Baltzer.

Oliver Baltzer nåede at være i NordicBet Liga-kamptruppen i foråret, men debuten lader endnu vente på sig. Netop debuten og den videre udvikling er dog et stort pejlemærke for U19-topscoreren.

– Der er ingen tvivl om, at jeg drømmer om at løbe ind på Lollands Bank Park og ikke mindst spille foran Nordkurven. Det er et næste store mål for mig. Lige nu glæder jeg mig dog bare til at starte op igen, fortsætte min udvikling og bare suge til mig fra alle de dygtige mennesker, der er i klubben og omkring holdet, slutter han.