Seneste nyt

Testresultater i Superliga-klasse: Nykøbing FC har aldrig været i bedre form

af

Nykøbing FC har trænet fremragende over vinteren, hvorfor vi kan glæde os over at have et hold i glimrende fysisk forfatning.

Over de seneste to år har træningsmiljøet ændret sig drastisk i Nykøbing FC. Staben er langsomt blevet større, og med små, men sikre skridt, har det professionelle træningsmiljø indfundet sig på banerne i NFC Syd.

Denne vinters opstart var ikke en undtagelse, da der er blevet knoklet hårdt på træningsbanerne. Faktisk så hårdt, at Nykøbing FC kort før starten på forårssæsonen kunne konstatere testresultater i Superliga-klasse.

– Vi har kørt to gange IR2 Test i opstarten. Første gang lige da vi kom tilbage fra ferie og anden gang en uge inden turneringsstart. På den tid har vi kunne se en kæmpe forbedring, fortæller Nykøbing FC’s fysiske træner, Thomas Christensen, inden han fortsætter.

– Kort inden sæsonstart havde vi også spring, sprint og agilitytest, og det så også rigtig godt ud. Vi bruger et testfirma, der også tester superligahold, hvor man via en stor database med testresultaterne kan se, hvor man ligger i forhold til hinanden, og der kan vi konstatere, at vi ligger og kan sammenligne os med midten af Superligaen og nedefter.

Professionelt miljø og dedikerede spillere

De flotte resultater kommer ikke af sig selv, og der er lagt meget hårdt arbejde i at skabe et miljø, hvor det har kunne lade sig gøre.

Ifølge Thomas Christensen er træningsmiljøet en hjørnesten i Nykøbing FC og de flotte fysiske resultater, men også spillerne selv har en stor del af æren.

– Over det sidste lange stykke tid, har vi fået lagt et rigtig godt fundament. Vi har en gruppe af spillere, der er stærke, eksplosive samt hurtige, og det er fordi vi har struktureret den fysiske træning og haft meget fokus på at forbedre os her over de seneste to år.

– Vi har nu et meget professionelt miljø i klubben, og spillerne bidrager rigtig godt til at opretholde det. Man kan naturligvis altid bygge på – og det er vigtigt at sige i den sammenhæng, at der stadig er plads til forbedringer – men lige nu synes jeg, at vi står et rigtig godt sted, siger ‘TC’ inden snakken falder på spillerne.

– Jeg er meget imponeret over spillerne. Det er ikke tilfældigt, at vi laver sådan nogle resultater, og det er ikke tilfældigt, at vi har sådan et godt træningsmiljø. Det er 100 procent spillernes fortjeneste, og de har en tilgang til tingene, hvor de kommer til træning med ild i øjnene og en enorm energi. Man kan virkelig mærke, at de brænder for klubben – så stor cadeau til dem.

Næste mulighed for at se Nykøbing FC i aktion er søndag d. 18. marts, hvor vi gæster Fremad Amager på Gentofte Stadion.

Den kamp arrangerer De Grønne Busser og Nykøbing FC bustur til, og den kan du læse meget mere om her.

Thomas Christensen, fysisk træner i Nykøbing FC.