Seneste nyt

Teknisk, offensivt og underholdende fodbold skal sikre top seks

af

Endelig er dagen for sæsonstart kommet, og vi glæder os helt enormt til den nye sæson, hvor målet er en placering i top seks.

Langt om længe er dagen oprundet, hvor vi atter skal ud og spille om point, og det er efter en opstart, der giver grobund for stor optimisme i Nykøbing FC.

Målsætningen er derfor også en plads i den bedste halvdel af rækken.

– Det er ikke noget bedre end de her sæsonstarter, hvor det hele kribler i alle involverede i og omkring NFC for at komme i gang med turneringen. Vi er fulde af optimisme, og vi har som målsætning for denne sæson at komme i top seks og dermed i top 20 i Danmark, fortæller sportsdirektør Claus Jensen inden, at han fortsætter.

– Det er vores filosofi at spille teknisk, offensivt og underholdende fodbold. I den seneste sæson var vi det fjerdemest scorende hold over sæsonen og det mest scorende hold af alle hold i foråret i NordicBet Ligaen. Vi skal ud og score endnu flere mål i denne sæson, og det har vi holdet og spillerne til at præstere. Samtidig har trænerteamet arbejdet med at gøre holdet endnu dygtigere når de andre har bolden, ligesom vi har forstærket truppen på den defensive del henover sommeren. Vi så tydelig fremgang i det defensive aspekt i foråret og den udvikling har vi fokus på at fortsætte i den nye sæson.

Erfaring og relationer er i højsædet

Starten på denne sæson markerer også den tredje sæson i streg for Nykøbing FC i Nordic Bet Ligaen.

Mange spillere har været med hele vejen, og det betyder, at Nykøbing FC nu råder over en efterhånden erfaren stamme på holdet.

– Mange af de spillere, der for to år siden var meget unge, har udviklet sig helt enormt i løbet af de to seneste sæsoner og vænnet sig til at spille i NordicBet Ligaen. Den erfaring de har fået er utrolig vigtig og et væsentligt element i forhold til at levere mere stabile præstationer over sæsonen. Den modenhed, som vi der er helt tæt på holdet oplever i det daglige i truppen, er jeg overbevist om, at vi kommer til at se i denne sæson.

– Samtidig har vi spillere med stor erfaring fra højeste niveau og særligt Søren Christensen og Lars Pleidrup har en eneståede evne til at både at gå forrest i træning og kamp og til at give deres erfaringer videre.

– Vi har en stamme af spillere, der nu har spillet sammen i flere sæsoner. Vores spillestil kræver stærke relationer spillerne imellem, og derfor er kontinuiteten i holdet og truppen vigtig.

Nykøbing FC har fået tilgang af tre nye spillere op til denne sæson, ligesom en af vores egne unge og sultne spillere er blevet rykket i førsteholdstruppen. Tilgangene glæder sportsdirektøren, der længe har holdt øje med de yderst talentfulde spillere.

– Vi har fået tilgang af Gustav Kjeldsen og Simon Schultz Christensen. Vi ser et stort potentiale i vores nye spillere som udover at være meget talentfulde har den ærgerrighed og ild i øjnene, som vi vil have hos vores spillere.

– Endelig har vi også hevet et af vores egne talenter op i førsteholdstruppen i form af Nikolaj Bonde, der allerede i vinter var oppe og snuse til holdet. Vi har stor fokus på vores unge lokale talenter og den lokale forankring er en af hjørnestenene i visionen om topfodbold på Lolland-Falster og i Nykøbing FC.

– Vores fokus på et udviklende og et stærkt miljø og en stærk træningskultur, er grundkernen i den fremgang vi har været igennem som klub over de seneste sæsoner. Det er det miljø og den kultur der gør, at vi en attraktiv klub at komme til for unge talenter fra hele landet.

En rigtig god opstart

Dagen i dag markerer ikke blot starten på den nye sæson, den markerer også afslutningen på opstarten.

Opstarten har været en særdeles vellykket en af slagsen – både i forhold til træning og miljøet, der fortsætter med at blive optimeret.

– Det har været en fornøjelse at følge trænerteamet og spillernes tilgang til træningen i opstarten. Vi har trænet hårdere end nogensinde, og det betyder at vi står skarpt her forud for første kamp. Samtidig er vi begunstiget med en meget dygtig sundhedssektor. Ansættelsen af Peter Due i vores setup for både senior og ungdom har betydet, at vi har fået kontinuitet omkring behandlingsdelen. Peter er utrolig passioneret og dygtig og ved sin side har han vores erfarne behandler Klavs Larsen, som har været i klubben i mange år. Deres dygtige arbejde gør, at vi går fit for fight ind til den nye sæson.

– Samtidig har vi styrket det daglige træningsmiljø, da både vores nu tidligere nestor på banen, Anders Due, er blevet en del af trænerteamet, og Brian Rasmussen også er en del træningen omkring førsteholdet sideløbende med, at han står for U19-holdet. Det betyder, at vi har flere trænere ude på banen i det daglige og gør at vi kan arbejde mere individuelt med alle spillere. Vi har et yderst kompetent hold af trænere, der har gjort et fremragende stykke arbejde med at gøre holdet klar til den nye sæson.

– Turen til Tyskland i sidste uge var den perfekte måde at slutte opstarten af på. Masser af spilletid til alle spillere i truppen og en finalekamp i Belt Cup mod VfB Lubeck med tilskuere på lægterne og en kamp med masser af nerve og intensitet. Det gav os samtidig fire dage sammen som trup, hvilket styrker sammenholdet yderligere. Det stærke sammenhold er en væsentlig faktor for succes, og vi er nu helt klar til at tage hul på en nye spændende sæson i NordicBet Ligaen, slutter Claus Jensen.

Sæsonen starter i dag 13:45 med en udekamp mod Viborg FF.