Seneste nyt

Superliga i 2022, top-seks i efteråret og fokus på talentudvikling

af

Strukturændringer i NordicBet Ligaen og arbejdsro til det nye trænerteam gør, at Nykøbing FC nu stiler efter Superligaen i 2022.

Drømmen om at bringe Superligaen til Lolland-Falster har aldrig været tættere på, end det er tilfældet lige nu.

Nykøbing FC har organisatorisk udviklet sig markant over de seneste fire år. Grundet strukturændringer i NordicBet Ligaen, øget strategisk fokus på ungdomsarbejdet og arbejdsro til det nye trænerteam, ændres den nuværende vision til Superliga i 2022.

– Med strukturændringen i divisionen, hvor der kun er én oprykker, og med et helt nyt trænerteam ved roret, arbejder vi med en ny vision, der hedder Superliga 2022. Det giver os tid til at bygge Nykøbing FC endnu stærkere. Vi har i 2019 investeret markant i vores talentudvikling med fokus på vores lokalt forankrede spillere og trænere, der skal tegne klubbens fremtid.

– Vi vil bryde ind i top-seks i efteråret, og for indeværende sæson er dette vores indledende målsætning. Vi vil være det bedst spillende, offensive samt underholdende hold i NordicBet Ligaen, siger sportsdirektør Claus Jensen, der samtidig glæder sig over den store udvikling, som klubben har gennemgået.

– Jeg kniber indimellem mig selv i armen, når jeg ser, hvor vi er kommet til som klub over de seneste fire år, og det giver grobund for stor optimisme og stor tro på at vi kan flytte klubben hen mod vores store mål med oprykning i 2022 med en lokalt forankret base både på spiller- og trænersiden. Klubben og organisationen er på et meget højt niveau, og vi går en lys fremtid i møde på alle parametre.

Udover målsætningen om Superliga, sætter Nykøbing FC også et mål om at det store arbejde og investeringen i talentudviklingen skal udmønte sig i endnu flere egenudviklede spillere i startopstillingen.

– I 2022 skal 30% af startopstillingen udgøres af egenudviklede spillere fra Lolland-Falster og samtidig skal det gode samarbejde mellem klubberne på Lolland-Falster styrkes yderligere i de kommende år. Vi fastholder målsætningen om, at 50% af truppen skal bestå af lokal forankrede spillere – det er en hjørnesten i visionen om topfodbold i NFC og på landsdelen.

Med den nye målsætning på plads, ser vi nu frem mod den kommende sæson, der tegner til at blive en utrolig spændende en af slagsen.

– Vi glæder os enormt til sæsonstart, og vi står med en trup, som jeg synes samlet set er den stærkeste vi har haft og med tre års erfaring fra at spille i Nordic Bet Ligaen. Erfaringen i truppen er stor og samtidig har vi en masse talent og potentiale i vores mange unge sultne spillere, der er klar til deres store gennembrud. Der er ild i øjnene hele vejen rundt, og vi kan ikke vente med at komme i gang, slutter Claus Jensen.

Første kamp i den nye sæson er nu på søndag, hvor vi hjemme i CM Arena møder HB Køge klokken 14:00.