Seneste nyt

Stort comeback sikrede sejr hjemme i CM Arena

af

Nykøbing FC viste mandsmod og vendte et truende 0-2-nederlag til en flot 3-2-sejr hjemme mod Kolding.

Der var lagt op til et offensivt festfyrværkeri, da Nykøbing FC fredag aften hjemme tog imod Kolding, der ligesom NFC selv har scoret masser af mål i de første seks runder af NordicBet Ligaen.

Allerede fra kampens start, fik vi da også to aggressive hold, der både pressede højt og ville frem af banen.

Nykøbing FC var mest på bolden i kampens indledning, men alligevel var det Kolding, der tog teten allerede efter fire minutter.

Gæsterne fangede os på vej fremad banen, og så kunne Niels Letort på kynisk vis udplacere Jannich Storch i målet.

Nykøbing FC fortsatte herefter de fine takter, og de fik presset oprykkerne langt tilbage på banen. Efter syv minutter var det tæt på en hurtig udligning, da Kasper Jensen strøg igennem i højresiden og fandt Mikkel Dahl foran mål. Dahls afslutning sad dog i denne omgang i lapperne på målmanden.

Kolding var i denne fase af kampen hårdt presset, men de ventede klogt på deres omstillinger. En sådan en udnyttede de til UG efter et kvarter. Denis Fazlagic blev spillet helt blank igennem med Jannich Storch og  så udbyggede han føringen til 2-0.

Dermed så det svært ud, men efter godt og vel 20 minutter kom Mads Carlson i fokus. Det unge midtbanetalent opfangede en løs bold ude foran Kolding felt, og så bragede han den helt op i den fjerne krog uden chance for målmanden.

Dermed stod det 1-2, og det tændte en gnist på både holdet og på tribunen i CM Arena.

Carlson – der senere blev kåret til Man of the match – havde fået mod på langskuddene og efter en halv times tid forsøgte han sig på ny fra distancen. Denne gang suste bolden dog lige over mål.

Nykøbing FC sluttede 1. halvleg bedst, men flere mål blev det ikke til i de først 45 minutter.

Hvis den dramatiske og underholdende første halvleg tog pusten fra tilskuerne, så tømte anden halvleg lungerne på de 850 fremmødte, der levede flot med hele kampen igennem.

Fra anden halvleg start satte Nykøbing FC gang i et stormløb mod Kolding mål, og det var ikke meget gæsterne så til bolden i denne fase af kampen.

Efter 56 minutterne blev presset næsten for meget for oprykkerne, da både Mikkel Dahl og Chris Thorsheim var tæt på at bringe balance i regnskabet. Uskarphed i afslutningerne og forsøg snært forbi mål gjorde dog, at det ikke blev til mål i denne omgang.

Kolding havde dog ikke meldt sig helt ud af opgøret. Efter en time kom en hvidklædt Kolding-spiller højest på ved et hjørnespark, men heldigvis headede han lige over mål.

Nede med 1-2 måtte Nykøbing FC satse fremadrettet, og det gav en enkelt chance til Kolding inden, at tilskuerne i NFC fik mere at juble over. Kolding slap igennem i højresiden, hvorfra en flad afslutning mod det lange hjørne flot blev pillet af Storch i målet.

Kort efter chancen gav den offensive NFC-satsning pote. Lars Pleidrup tog et godt løb ind i gæsternes felt, hvorefter han blev hægtet bagfra. Dommeren var ikke i tvivl og fløjtede straffespark.

Chris Thorsheim har i løbet af opstarten vist sig som værende en straffesparks-åbenbaring, og amerikaneren omsatte stensikkert forsøget fra 11-meterpletten til en udligning.

Dermed var jagten efter det fuldendte comeback sat ind og CM Arena emmede af spænding.

Kort efter scoringen til 2-2 havde Sebastian Koch en stor chance til at bringe balance i regnskabet, men den indskiftede hurtigløber misbrugte muligheden Vær at bemærke var det, at Chris Thorsheim var hurtigt ovre og sige et par opmuntrende ord til kantspilleren, og det skulle få minutter senere vise sig brugbart.

Et massivt NFC-pres efter en dødbold udmøntede sig i mange giftige bolde i gæsternes felt, og til sidst kunne netop Sebastian Koch heroisk kaste sig frem og prikke bolden i nettet til det forløsende 3-2-mål til stor jubel for både trup og fans.

Nykøbing FC kom herefter under et hårdt pres, hvorfor Brian Rasmussens tropper måtte kæmpe de tre point hårdt i land.

Her var Jannich Storch en vigtig mand, da han med flere gode aktioner sørgede for, at bolden blev ude af Nykøbing FC’s netmasker. I den anden ende var Sebastian Koch af to omgange ved at fuldende et fantastisk indhop, men en god redning og et forsøg over mål forhindrede kantspilleren i at blive dobbelt målscorer.

Det lever vi dog fint med, da Nykøbing FC klarede skærene og snuppede en fuldt fortjent 3-2-sejr efter endnu en voldsomt underholdende kamp i CM Arena.

Nykøbing FC – Kolding IF

7. runde i NordicBet Ligaen.

30.08.19 i CM Arena.

0-1, Niels Letort (4 min)

0-2, Denis Fazlagic (15 min)

1-2, Mads Carlson (20 min)

2-2, Chris Thorsheim, straffespark (70 min)

3-2, Sebastian Koch (75 min)

Nykøbing FC: Jannich Storch, Kasper Jensen (60. Mikkel Andersen), Gustav Kjeldsen, Jordan Wilson, Chris Thorsheim, Mads Carlson, Søren Christensen (77. Mathias Thrane), Lars Pleidrup, Mathias Gehrt, Magnus Warming (71. Sebastian Koch), Mikkel Dahl.