Seneste nyt

Smalt nederlag til topholdet AC Horsens

af

Nykøbing FC startede skidt, men åd sig ind i opgøret og pressede i slutfasen på mod AC Horsens, der dog kunne notere en smal 3-2-sejr.

Der ventede Nykøbing FC en svær opgave, da CASA Arena Horsens søndag eftermiddag lagde græs til opgøret mod AC Horsens.

Hjemmeholdet kæmpede for at holde trit med de øvrige tophold i NordicBet Ligaen, imens NFC dog havde øjnene stift rettet mod at forpurre festen for værterne.

Ikke desto mindre var det AC Horsens, der kom bedst fra land, da det kneb for NFC med at sætte spillet sammen og samtidig holde de tre farlige frontangribere, Casper Tengstedt, Anders K. Jakobsen og Magnus Jensen, fra fadet.

Efter 12 minutter udnyttede hjemmeholdet spilovertaget til at komme foran, da Casper Tengstedt strøg over højresiden og lagde en flad bold ind omkring det lille felt, hvor store Magnus Jensen kunne sætte en inderside på og gøre det til 1-0.

10 minutter senere måtte Jannich Storch hive en dobbeltredning ud af ærmet, da Anders K. Jakobsen a’ to omgange havde bud efter at udbygge føringen.

På tavlen kom ’AK’ dog få minutter senere, da hjemmeholdet i denne omgang kombinerede effektivt i venstresiden og herefter kunne finde en fremadstormende Jakobsen, der kunne heade bolden i kassen til 2-0.

Herefter ændrede kampen sig markant.

Efter en halv time tog Simon Madsen, som havde fået genvalg på venstrebacken, et offensivt raid og rundede Horsens’ højreback. Lige før Madsens cutback fra mållinjen blev han dog fældet, hvorfor han fuld fortjent fik tilkendt et straffespark.

Kristian Lindberg startede på toppen i stedet for den karantæneramte Mathias Kristensen, og han omsatte med stor sikkerhed forsøget fra 11-meter-pletten til en 2-1-reducering.

Nykøbing FC satte sig herefter mere på kampen, og selvom det for ofte blev lige ved og næsten, blev der sendt varselsskud afsted mod Horsens-målmanden ved Simon Madsen. Forsøget sad dog lige keeperen.

AC Horsens havde ikke bolden meget i denne periode, men når de havde den, blev de farligere end NFC. Bedst eksemplificeret, da de få minutter før pausefløjt pludselig opfangede en løs bold, kombinerede hurtigt og tog chancen mod mål. Bolden tog en afretning, og så måtte Jannich Storch have hjælp fra ydersiden af stolpen.

Det blev dog ikke til flere mål i 1. halvleg, hvorfor værterne kunne gå til pause med en 2-1-føring.

AC Horsens kom bedst ud til anden halvleg, men en god redning af Storch og en god defensiv aktion af Kasper Jensen forhindrede en tidlig udbygning af føringen.

Igen spillede Nykøbing FC sig dog bedre med ind i kampen, og vi havde pludselig en langt mere lige samt åben kamp, end det havde været tilfældet i den første halve time.

Efter en time begyndte især Lars Pleidrup at røre på sig, da han to gange inden for et minut gjorde tilnærmelser mod en udligning. Først efter et hjørnespark, hvor bolden blev lagt til rette for anføreren på kanten af feltet, og herefter midt for mål med to Horsens-spillere på ryggen efter et godt offensivt løb. I begge omgange gik forsøget dog over mål

Det lignede derfor så småt, at der kunne ligge en udligning i luften, men i stedet blev til 3-1 på en standardsituation. Horsens slog et hjørne i boksen, hvor den blev forlænget til bagerste stang. En NFC’er hang, hvorfor offsidefælden ikke klappede, og så kunne Anders K. Jakobsen score sit andet mål i kampen og gøre det til 3-1.

Målet lagde en selvsikker stemning hen over CASA Arena Horsens, hvor det nu alligevel lignede en sikker Horsens-sejr.

NFC ville det dog anderledes.

Efter 70 minutter foretog Claus Jensen en dobbeltudskiftning. Andreas Holm fik comeback efter en længere skadespause, og Willads Delvin kom ligeledes på banen. Willads Delvin markerede sig hurtigt, da han drev gæk med Horsens-forsvaret og endte med at slå et indlæg til bagerste stang.

Her dukkede Kristian Lindberg op, hvorfor han kunne score til 3-2 og bringe nyt liv i kampen.

Herfra havde AC Horsens svært ved at komme på bolden, og det så til tider nervøst ud for topholdet, der dog momentvis var farlige på omstillinger.

Nykøbing FC kæmpede til gengæld med at omsætte spilovertaget til deciderede chancer, hvorfor det blev ved en række hjørnespark og farlige indlæg i boksen. AC Horsens forsvarede sig dog flot.

Mål blev det derfor ikke til, men til gengæld kan vi lune os over, at U19-anfører, Lucas Nyman, i slutfasen fik sine første minutter for førsteholdet. Dermed har endnu en af vores egne talenter taget hele turen op gennem rækkerne og til NordicBet Ligaen.

Næste opgave for Nykøbing FC er på eget græs, når FC Fredericia gæster Lollands Bank Park på lørdag kl. 15:00. Du kan allerede nu købe billetter til kampen på nfc.eventii.dk.

AC Horsens – Nykøbing FC

24.04.22 Kl. 15:00 på i CASA Arena Horsens

NordicBet Ligaen, 26. Spillerunde.

3-2 (2-1)

1-0, Magnus Jensen (12 min)

2-0, Anders K. Jakobsen (24 min)

2-1, Kristian Lindberg, straffespark (30 min)

3-1, Anders K. Jakobsen (63 min)

3-2, Kristian Lindberg (72 min)

Nykøbing FC: Jannich Storch, Mikkel Juhl, Kasper Jensen, Malte Johannsen (70. Andreas Holm), Simon Madsen (90. Lucas Nyman), Victor Christiansson, Valon Ljuti (83. Ole Jakobsen), Mads Carlson (70. Willads Delvin), Lars Pleidrup, Mathias Gehrt, Kristian Lindberg (90. Lukas Giessing).