Seneste nyt

Sejr på Fyn: Nykøbing FC er i 1/8-finalen i pokalturneringen

af

Claus Jensens mandskab snuppede en 1-2-sejr over Næsby, hvorfor Nykøbing FC nu er i 1/8-finalen i dette års pokalturnering.

Pokaleventyret fortsatte her til eftermiddag for Nykøbing FC, der efter en tæt og intens pokalkamp kunne notere en 1-2-sejr over Næsby.

Nykøbing FC startede kampen bedst, og fra første fløjt var det tydeligt, at det var Claus Jensens mandskab, der var det højest rangerede hold.

Næsby fik i momenter vist, at de er et godt boldspillende hold, men et føringsmål til holdet fra Sydhavsøerne lå og lurede gennem de første 45 minutter.

Allerede efter et par minutter sendte Emeka Nnamani et varselsskud afsted, da han erobrede en bold højt i banen, og forsøgte sig mod det lange hjørne. Bolden suste dog over mål.

Efter 10 minutter kom den første rigtig store NFC-chance, da Milas Schwensen blev spillet fri igennem i Næsby-feltet. Schwensen sparkede dog i denne omgang over mål.

Nykøbing FC sad i det hele taget tungt på kampen i 1. halvleg, og Næsby var kun sjældne gæster på NFC’s banehalvdel. Omvendt kæmpede NFC dog også med at skabe de store åbne chancer i starten af kampen, men efter en lille halv time blev der åbnet op for posen.

Luca Kjerrumgaard havde i den grad bud efter nettet i dagens kamp, og efter 25 minutter vendte han på en tallerken på kanten af feltet. Afslutningen sneg sig dog forbi mål.

Kort efter drønede Oscar Fuglsang over højresiden, hvorfra han lagde et godt fladt indlæg ind til Kjerrumgaard. Denne gang afsluttede angriberen snært over mål.

Næsby var i denne fase presset langt tilbage på banen, og hjemmeholdets målmand måtte da også diske op med et par flotte redninger, der holdt nullet for fynboerne.

Efter 40 minutter fik hjemmeholdet så alligevel stukket lidt til NFC-defensiven, da en lang bold blev sendt i bagrummet. Morten Bank tabte et skridt, og så kunne Næsby-spilleren sende bolden mod det lange hjørne. Heldigvis blev forsøget overplaceret, og bolden strøg til målspark.

Efter 42 minutter kom det fortjente føringsmål til NFC dog.

Oscar Fuglsang strøg til mållinjen, hvorfra han slog bolden til bagerste stang, hvor venstreback Lars Pleidrup kom først på bolden. Pleidrup fik i første omgang sit hovedstød reddet, men returbolden var han hurtigst over, hvorfor han kunne prikke bolden i kassen til 0-1.

I minutterne før pausen var det endda tæt på 0-2, men Næsby kunne gå til pause blot et enkelt mål bagud.

Efter pausen skiftede kampen karakter, og hjemmeholdet kommer markant bedre med i opgøret.

De fik lagt tryk rundt om NFC-feltet, og efter 51 minutter fik de da også udlignet. En returbold efter en dødbold endte for fødderne af en Næsby-spiller, der flot klappede bolden op i nettaget uden chance for Morten Bank.

Morten Bank måtte få minutter efter hive en god redning ud af ærmet, og også Elias Gärtig stod for en stor tackling tæt under mål, så han forhindrede en chance af de større til fynboerne.

Nykøbing FC fik langsomt bedre fat i opgøret, men kampen stod og vippede gevaldigt i denne fase af opgøret.

Med godt og vel 20 minutter igen, strøg indskiftede Ole Jakobsen afsted i højresiden, hvor han tørrede en mand og sendte et fladt indlæg ind mod Ahmed Hassan. Hassan forsøgte frækt bagom støttebenet, men målmanden var vågen og reddede ved nærmest stang.

Kampen udviklede sig mere og mere til en ægte pokalkamp, hvor dueller og intensitet bestemt ikke var en mangelvare, og det blev da også til flere hårde dueller, hvor begge hold fik vist, at der var temperament hos begge mandskaber.

Midt i anden halvleg var Emilio Simonsen blevet sendt på banen, og den indskiftning skulle vise sig at blive kampafgørende.

Efter 84 minutter kombinerede Emilio med Luca Kjerrumgaard, og så kunne Emilio sende bolden op i nettaget til en 1-2-føring til stor jubel for de omkring 75 NFC-fans, der var på plads i Næsby.

NFC sad på kampen i de sidste minutter, men det nåede alligevel at blive en anelse nervøst, da Næsby fik farlige dødbolde i kampens slutfase.

Nykøbing FC holdt dog stand, hvorfor pladsen i 1/8-finalen blev booket.

Udover sejren er det værd at bide mærke i, at Marcus Backmann fik sine første 90 minutter for NFC’s førstehold efter et sandt skadeshelvede, og at Youssef Toutouh fik debut for holdet.

Næsby – Nykøbing FC

18.10.22 Kl. 15:15 på Næsby Stadion

Pokalturnering, 3. runde.

1-2 (0-1)

0-1, Lars Pleidrup (42 min)

1-1, Andreas Hother (51 min)

1-2, Emilio Simonsen (84 min)

Nykøbing FC: Morten Bank, Oscar Fuglsang (61. Oscar Fuglsang), Elias Gärtig, Marcus Backmann, Lars Pleidrup, Nikolaj Bonde (45. Victor Christiansson), Mads Carlson, Milas Schwensen (45. Ole Jakobsen), Emeka Nnamani (61. Emilio Simonsen), Luca Kjerrumgaard, Ahmed Hassan (89. Youssef Toutouh).