Seneste nyt

SEJR: Nykøbing FC tog alle tre point i Fredericia

af

På et sent mål af Mikkel Dahl snuppede Nykøbing FC alle tre point, da det blev til en 2-1-sejr mod FC Fredericia.

Nykøbing FC besøgte søndag eftermiddag FC Fredericia på Monjasa Park, og det kastede tre point af sig.

Kampen skulle vise sig at blive en ganske underholdende affære mellem to mandskaber, der begge var kommet for at spille flot teknisk fodbold i højt tempo.

Det var dog en dødbold, der gav kampens første halve chance, da Joachim Wagner fra en spids vinkel tog chancen mod Alexander Nybos mål. Afslutningen sad lige på keeperen, men den regnvåde bold sjuttede alligevel ud af hænderne på målmanden, hvorfor kun små marginaler gjorde, at Mads Kaalund ikke kunne prikke bolden i kassen til 1-0.

Nykøbing FC sad godt på kampen i de første 10 minutter, men så fik Fredericia vind i sejlene, og de kom til en lille håndfuld store chancer.

Chris Thorsheim måtte efter et kvarter cleare bolden nærmest på egen streg inden, at også Sebastian Olsen få minutter senere blev aktiveret.

Målmanden havde inden for to minutter to klasseredninger og især den første var speciel. Hjemmeholdets Dennis Høegh steg flot til vejrs efter et indlæg, og flere på lægterne så bolden stryge ind i det lange hjørne. Sebastian Olsen reagerede dog flot inde på stregen og fik slået det ellers gode hovedstød ud af feltet.

Kort efter var Fredericia igen på spil med en flad afslutning efter en omstilling, men også her var målmanden klar på stregen.

Nykøbing FC og Sebastian Olsen fik derfor reddet en stor Fredericia-storm af, og det gav fornyet energi. Nykøbing FC overtog således kampen igen, og det blev da også til et par store chancer inden for ganske få minutter.

Efter 26 minutter blev Joachim Wagner sendt i dybden af Lars Pleidrup, men vinklen blev relativt spids for angriberen, hvis afslutning blev pillet af en fin fodparade i målet.

Godt og vel fem minutter senere burde den så have stået 1-0 til Nykøbing FC, da et mønsterangreb blev sat sammen. Mikkel Dahl tog flot en høj bold ned og lagde efterfølgende en hælaflevering til Joachim Wagner, som med et knivskarpt indlæg fandt Mads Kaalund ved bagerste stang. Kaalund tog chancen med en helflugter, men stolpen stod desværre i vejen for føringsmålet.

Nykøbing FC havde derfor et solidt tag på kampen op mod pausen, og både Mathias Tauber samt Mikkel Dahl havde da også fine muligheder godt og vel fem minutter før pausefløjt.

2-2 havde været et mere retvisende billede af første halvleg, men begge hold gik målløse i omklædningsrummet.

Efter pausen kom Nykøbing FC bedst ud, og der skulle kun gå knapt fem minutter før, at bolden lå i værternes net.

Mikkel Dahl lagde en flot aflevering i dybden til Mathias Gehrt, der pludselig fandt sig selv alene igennem med Fredericia målmand.

Gehrt viste stor kølighed, da han uden slinger i valsen gjorde det til 1-0 til Nykøbing FC.

Målet virkede til at ryste Fredericia en anelse, og kort efter var det tæt på at blive 2-0, da Joachim Wagner med en afslutning fra kanten af feltet var tæt på at sende bolden i det lange hjørne. Wagner måtte dog se bolden suse snært forbi.

Nykøbing FC sad solidt på kampen, og FC Fredericia havde svært ved at skabe chancer i åbent spil. Med en lille halv time tilbage fik de dog tilkendt et frispark lige udenfor Sebastian Olsens felt, og det udnyttede hjemmeholdets Victor Torp til at udligne.

I perioden efter målet lagde FC Fredericia et fint tryk ned mod NFC-målet, men et langskud fra Christian Sørensen blev det farligste, de kom frem til.

I stedet arbejdede Jens Olsens drenge sig igen ind i opgøret, og indskiftede Sigurd Schøndorf var første mand til at have bud efter et nyt føringsmål. Desværre knækkede hans afslutning en tand for meget til at gå i kassen.

Det nye føringsmål skulle dog komme få minutter senere, da Jordan Wilson lagde en flot aflevering ned bag Fredericia-forsvaret, hvorfor Mikkel Dahl befandt sig i en friløber mod mål.

Sidste sæsons topscorer svigtede ikke, men satte stensikkert en flad afslutning i kassen.

Nykøbing FC spillede resten af kampen klogt, hvorfor Fredericia kun sporadisk blev farlige på dødbolde. NFC-offensiven lurede omvendt på omstillingerne, og det lignede nærmere et 3-1-mål end et udlignende et af slagsen.

Det blev dog ikke til flere mål, hvorfor Mikkel Dahl og co. kunne rejse mod Lolland-Falster med tre dejlige point i bagagen.

FC Fredericia – Nykøbing FC

09.09.18.

NordicBet Ligaen, 8. runde.

0-1, Mathias Gehrt, 49 min.

1-1, Victor Torp, 64 min.

1-2, Mikkel Dahl, 79 min.

Nykøbing FC (4-2-3-1) Sebastian Olsen, Chris Thorsheim, Jordan Wilson, Mathias Tauber, Lars Pleidrup, Nicolai Dohn, Mads Kaalund, Søren Christensen (80. Gustav Kjeldsen), Joachim Wagner (86. Emil Holten), Mathias Gehrt (66. Sigurd Schøndorf), Mikkel Dahl.