Seneste nyt

Sejr mod HIK i generalprøven

af

Nykøbing FC tog en sen sejr i generalprøven, da det efter et mål af Mathias Gehrt i slutfasen blev til en 0-1-sejr.

En lang vinteropstart er meget tæt på sin afslutning, men inden at Nykøbing FC kunne gå ind i den sidste uge op til forårspremieren, ventede der i dag en generalprøve mod HIK.

Kampene mod HIK er kendetegnet ved stor intensitet, og i dag blev ingen undtagelse, da der var tempo, fight og hårde tacklinger i langt det meste af kampen.

Kampen startede jævnbyrdigt og begge hold forsøgte sig med et højt pres på modstanderens banehalvdel, hvorfor det i den første halve time forløb ganske chancefattigt.

Efter 31 minutter kom Nykøbing FC’s første større chance dog. Mikkel Andersen kombinerede med Mathias Gehrt og Nikolaj Bonde inden, at sidstnævnte blev sendt afsted på højrekanten. Andersen tog løbet i feltet og fik bolden flot serveret af Bonde, men højrebacken fik ikke ordentligt træf med venstreskøjten.

Kampen bølgede frem og tilbage i en jævnbyrdig affære, og fem minutter før pausen fik også HIK tilspillet sig en stor chance.

Et indlæg blev sendt i feltet fra venstre, hvor først et hovedstød og en efterfølgende løs blev voldte NFC-defensiven problemer. En reel afslutning på mål blev det dog aldrig til i situationen, hvorfor Jannich Storch og co. kunne ånde lettet op.

Kort før pausefløjt fik vi for meget af den tidligere omtalte intensitet. Oliver Angus nedlagde voldsomt Chris Thorsheim, og det blev med det samme takseret til et rødt kort. HIK fik dog fra anden halvlegs start lov til at sætte en ny spiller på banen.

Efter pausen kom holdene ud i højt tempo, og det blev i de første fem minutter en mere åben affære, hvor begge hold havde optræk til store chancer.

Største chance tilfaldt dog HIK, men Jannich Storch reddede flot Oskar Høybyes afslutning fra en position midt i feltet.

Begge hold fik herefter bedre styr på deres organisation, hvorfor kampbilledet atter blev to angrebsivrige mandskaber, der dog blev lukket ned af to dygtige defensiver.

Efter 75 minutter var HIK ved at bringe sig i front. Mohamad Al-Nasr tog chancen på et frispark, og her måtte Jannich Storch bruge hjælp fra overliggeren. Bolden sprang efterfølgende ud til Anton Petersen, der headede på kassen, hvor Mikkel Andersen dog clearede bolden på stregen.

Mål skulle vi dog få, og det blev heldigvis Nykøbing FC, der via en sen scoring kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret.

Indskiftede Benjamin Lauridsen slog en forrygende diagonal med Chris Thorsheim, der fandt Simon Schultz i et overlap. Venstrebacken lagde en skråt bagudrettet aflevering til Mathias Gehrt, som fra kanten af feltet knastørt sparkede bolden i kassen til 0-1.

Det blev ikke til flere mål, hvorfor generalprøven blev en god en af slagsen ved en smal sejr over 2. divisions nummer 2.

Næste opgave for Nykøbing FC er forårspremieren lørdag d. 13. marts, hvor Avarta gæster CM Arena.

HIK – Nykøbing FC

Gentofte Idrætscenter

06.03.21, Kl. 15:00.

0-1 (0-0)

0-1, Mathias Gehrt (85 min)

Nykøbing FC: Jannich Storch, Mikkel Andersen, Jacob Egeris, Andreas Holm, Simon Schultz (85. Jacob Blach), Victor Christiansson, Mads Carlson (80. Benjamin Lauridsen), Chris Thorsheim, Mathias Gehrt, Nikolaj Bonde (45. Mathias Kristensen), Kristian Lindberg.