Seneste nyt

Sejr i Helsingør: 17-årige Ole Jakobsen matchvinder

af

Sæsonen kunne ikke være endt bedre, da Nykøbing FC her til eftermiddag vandt med 2-3 over FC Helsingør efter en scoring i de sidste minutter af 17-årige Ole Jakobsen.

NordicBet Liga-sæsonen 2021/2022 var været en fantastisk en af slagsen for Nykøbing FC, der som oprykkere alligevel sikrede sig en plads blandt de seks bedste hold i rækken og dermed sikrede sin bedste placering i klubbens histore.

Det stod allerede klart før eftermiddagens kamp mod FC Helsingør, der markerede afslutningen på sæsonen.

Sæsonen skulle dog rundes af med stil, og det blev den i den grad for Claus Jensens mandskab.

FC Helsingør bød NFC velkommen med at afspille ’Bondemanden har altid travlt’ so indløbsmusik, men desværre for værterne var det 11 toptændte bondemænd, der kom på banen.

Kampens indledning bød ikke på de store chancer, men det var tydeligt, at vi ville få en kamp med to hold, der rigtig gerne ville spille teknisk fodbold.

Efter 10 minutter kom NFC frem til kampens første chance, da Mikkel Juhl slog et godt indlæg i feltet. Nicolai Jessen forsøgte sig med et hovedstød mod det lange hjørne, men bolden fløj over sammenføjningen.

Kampen forløb fortsat roligt ud fra et chancemæssigt perspektiv, men efter 20 minutter udnyttede hjemmeholdet deres første rigtige chance.

Oliver Drost blev med hælen spillet igennem i en lettere spids vinkel, hvorfra han kunne banke bolden flot op i nettaget til 1-0.

Knapt havde jublen dog lagt sig fra hjemmeholdets tilskuere, inden at der stod 1-1 på måltavlen.

Nykøbing FC kombinerede flot over højrekanten, inden at bolden blev lagt til rette på kanten af feltet til Valon Ljuti. Ljuti tog chancen mod det lange hjørne, og Helsingør-målmanden kunne kun se til, imens at bolden strøg i kassen til 1-1.

Målene satte ild i kampen, og pludselig manglede der ikke målchancer i hverken den ene eller anden ende af banen.

FC Helsingør var af to omgange tæt på et nyt føringsmål. Først via et knaldhårdt og fladt indlæg, der dog fik lov til at gå hele vejen gennem feltet, og kort efter måtte Jannich Storch hive en stor redning frem på en ellers fint langskud.

Efter en lille halv time blev det dog i stedet NFC, der kom foran. Et hjørnespark blev sendt til bagerste stang, hvor hjemmeholdets Daniel Nourozi fik ramt bolden uheldigt, hvorefter bolden sprang ind foran mål, hvor Mathias Gehrt kunne prikke bolden i kassen til 1-2.

Kampen bølgede frem og tilbage i slutningen af første halvleg, men det forblev lige ved og næsten for begge hold, der ikke kom mere på måltavlen i de første 45 minutter.

Efter pausen var det tydeligt, at begge hold gik benhårdt efter sejren, men det var Nykøbing FC, der få minutter inde i 2. halvleg var tæt på at gøre det til 1-3.

Nykøbing FC lod kombinationerne flyde på midtbanen, og så blev Mads Carlson retvendt. ’Calle’ tog chancen fra kanten af feltet, men bolden strøg snært forbi Helsingørs mål.

Kort efter var det så hjemmeholdet, der var tæt på en ny udligning, men en ellers fri blå/hvid-stribet spiller måtte se en afslutning tæt under mål blokeret af et hav af NFC-spillere, der ofrede sig.

FC Helsingør blev i denne fase af kampen det farligste hold. Efter 53 minutter fandt Jannich Storch en ny flot redning frem på et hovedstød, men fire minutter senere måtte han give fortabt, da Tonni Adamsen blev spillet helt blank foran mål.

Adamsen svigtede ikke, men sendte derimod bolden i nettet til 2-2.

Hjemmeholdets topscorer Tonni Adamsen strøg ind i målet efter bolden – nu skulle FC Helsingør ud og jagte sejren.

Sådan skulle det dog ikke blive, og kampen udviklede sig igen til en jævnbyrdig kamp, hvor det blev tydeligt, at marginalerne kunne blive afgørende.

Nicolai Jessen tog efter en god time et par langskud, men i begge tilfælde blev det blot til hjørnespark på de ellers ganske kvalificerede forsøg.

Med et kvarter igen skiftede NFC de unge drenge på banen i form af lokale Simon Madsen, Lucas Nyman og Ole Jakobsen. Alle tre fik en stor aktie i, hvad der skete kort efter.

Inden vi kom så langt, blev Andreas Holm dog skiftet ind i de sidste fem minutter, da han erstattede den ellers yderst velspillende Elias Gärtig i midterforsvaret.

Andreas Holm høstede fortjente klapsalver fra Helsingør Stadion, hvor han tidligere i karrieren også har været en stor spiller. Flot afsked til vores forsvarsgeneral, der nu stopper karrieren.

Det sidste kvarter bød ikke på mange chancer, og det lignede efterhånden en pointdeling.

NFC ville det dog anderledes.

Lucas Nyman og Simon Madsen kombinerede flot over venstresiden, inden at førstnævnte gik til mållinjen og sendte bolden bagerst i feltet til Mikkel Juhl.

Juhl lagde uselvisk bolden til rette for 17-årige Ole Jakobsen, og han kanonerede bolden i kassen til slutresultatet 2-3.

Dermed kunne Nykøbing FC gå på sommerpause med tre point og et facit for oprykningsspillet, der hedder 10 point, hvilket dermed indfriede målet for den sidste del af sæsonen.

FC Helsingør – Nykøbing FC

29.05.22 Kl. 13:30 på Helsingør Stadion

NordicBet Ligaen, 32. Spillerunde.

1-1 (1-2)

1-0, Oliver Drost (20 min)

1-1, Valon Ljuti (22 min)

1-2, Mathias Gehrt (28 min)

2-2, Tonni Adamsen (57 min)

2-3, Ole Jakobsen (90+ min)

Nykøbing FC: Jannich Storch, Mikkel Juhl, Jacob Egeris, Elias Gärtig (86. Andreas Holm), Malte Johannsen (75. Simon Madsen), Victor Christiansson, Valon Ljuti, Mads Carlson (75. Lucas Nyman), Nicolai Jessen (75. Ole Jakobsen), Emeka Nnamani (62. Kristian Lindberg), Mathias Gehrt.