Seneste nyt

Sejr i forårspremieren!

af

Nykøbing FC slog her til eftermiddag Skive IK med 4-2 efter en dramatisk kamp, der bølgede frem og tilbage, og som havde Mikkel Dahl som hattrickmager.

Langt om længe var der NordicBet Liga-fodbold på tapetet igen, da Nykøbing FC søndag eftermiddag tog imod Skive IK.

Ventetiden havde været lang, men forventningens glæde blev i den grad indfriet efter et festfyrværkeri af en kamp, hvor der ikke var mange rolige øjeblikke.

Nykøbing FC satte sig fra start af på kampen, og allerede efter fire minutter var det tæt på at blive 1-0. Mads Carlson tog chancen på et frispark, men hans forsøg mod det lange hjørne prellede af på overliggeren.

Skive var i det hele taget på hælene i kampens indledning, og to gange inden for de næste 10 minutter var Mikkel Dahl tæt på at bringe Claus Jensens mandskab i front. Et par gode redninger af Skive-målmanden forhindrede dog NFC i en drømmestart.

Efter 19 minutter gik den dog ikke længere for gæsterne. Mathias Gehrt lagde en lang aflevering over mod Mikkel Dahl, der elegant chippede bolden over en Skive-spiller, hvorefter han resolut halvflugtede bolden i netmaskerne med venstreskøjten.

Skive kom herefter bedre med i kampen, men de havde problemer med at skabe chancer mod NFC-defensiven, der i første halvleg stod flot.

I stedet blev det 2-0 til Nykøbing FC ved Mathias Gehrt, da Mikkel Andersen slog et indlæg til bagerste stang, hvor Lars Pleidrup klogt headede bolden skråt bagud til Gehrt. Gehrt tog et touch, og sparkede derefter bolden i kassen fra tæt hold.

Dermed gik Nykøbing FC til pause med en flot 2-0-føring efter 45 minutter, hvor der ikke var mange fingre at sætte på indsatsen.

Skive brugte pausen til at sadle om rent taktisk, og det gav pote for dem. Skibonitterne kom således langt bedre med i opgøret, og nu blev de også farlige på banens sidste tredjedel.

Alligevel var det dog Nykøbing FC, der havde 2. halvlegs første store chance, da Mikkel Dahl forsøgte at snige et fladt spark i det lange hjørne fra en spids vinkel. Skive-målmanden var tæt på et drop af de større, men han fik i sidste ende styr på afslutningen.

Minuttet efter var det dog Skive, der fik slået kapital af deres nu lille spilovertag. Et fladt indlæg fik først lov til at snige sig hele vejen på tværs gennem NFC’s lille felt, men heldigvis dukkede en NFC’er op, så bolden kunne cleares til hjørnespark.

Her blev Skive igen farlige, da Jacob Dehn fik et stort tilbud foran mål, men forsvarsspilleren fik heldigvis ikke ordentligt træf på afslutningen, hvorfor Storch fik hænderne på bolden.

Skive fik dog scoret, og de nøjedes ikke med en enkelt af slagsen mellem det 60. og 70. minut. Her fik Sebastian Grønning scoret hele to kasser, hvorfor stillingen nu pludselig var 2-2.

Det var ovenikøbet tæt på at blive 3-2 til Skive, men en fantomredning af Storch på en friløber betød, at de 550 tilskuere i NFC Syd kunne ånde lettet op.

Redningen viste sig at blive nok så vigtig, da NFC med 10 minutter igen i stedet kunne bringe sig i front med 3-2.

Mikkel Andersen slog et flot indlæg til Lars Pleidrup, der kunne ligge bolden af til Mikkel Dahl, som nok engang halvflugtede bolden i mål uden chance for målmanden.

Dermed var momentum atter på hjemmeholdets side og fem minutter senere blev sejren da også cementeret.

Indskiftede Sebastian Koch blev sendt helt alene igennem med Skive-målmanden, der nedlagde Koch i feltet, hvorefter der helt korrekt blev fløjtet for straffespark.

Mikkel Dahl var lynhurtig til at tage ansvaret på sine skuldre, og han sparkede bolden fladt i netmaskerne til slutresultatet 4-2.

Dermed fik NFC en drømmestart på forårssæsonen, der betyder, at holdet pt. er kravlet op på 7. pladsen i NordicBet Ligaen.

Nykøbing FC – Skive IK

Søndag 1. marts, 14:00 i NFC Syd.

NordicBet Ligaen, 19. spillerunde.

4-2 (2-0)

1-0, Mikkel Dahl (19 min)

2-0, Mathias Gehrt (36 min)

2-1, Sebastian Grønning (64 min)

2-2, Sebastian Grønning (69 min)

3-2, Mikkel Dahl (82 min)

4-2, Mikkel Dahl, straffespark (85 min)

 

Nykøbing FC: Jannich Storch, Mikkel Andersen, Jordan Wilson, Jacob Egeris, Gustav Kjeldsen, Mathias Thrane, Lars Pleidrup, Mads Carlson (83. Nikolaj Bonde), Mathias Gehrt, Emilio Simonsen (72. Sebastian Koch), Mikkel Dahl.