Seneste nyt

Remis mod Roskilde i NordicBet Liga-genstarten

af

Nykøbing FC måtte nøjes med 2-2 mod FC Roskilde i den første kamp efter den ufrivillige corona-pause.

Langt om længe var der igen fodbold i CM Arena, da Nykøbing FC tog imod FC Roskilde. Glæden over at være i gang igen var ikke til at tage fejl af omend, at tribunerne fortsat stod tomme for tilskuere.

Nykøbing FC startede kampen bedst, og allerede efter to minutter duftede det af, at hjemmeholdet skulle komme i front. Sebastian Koch kom først på en returbold, hvorefter han forsøgte sig med en ekvilibristisk karatesparksafslutning mod mål. Desværre blev bolden dog blokeret tæt under buret.

Efter en god NFC-start kom Roskilde lidt bedre med i kampen. De var da også tæt på en scoring, da de opsnappede en bold efter en forsvarsfejl, men heldigvis endte forsøget alene med Jannich Storch i sidenettet.

Claus Jensens tropper rystede svære fem minutter af sig, hvorefter der kom et par gode NFC-forsøg mod mål. Dahl og Koch forsøgte sig begge fra venstresiden, men begge afslutninger strøg over mål.

NFC dominerede i det hele taget i denne periode, men det sidste touch og den sidste aflevering manglede for ofte på banens sidste tredjedel. I stedet kunne FC Roskilde bringe sig i front via en omstilling, da Mileta Rajovic sendte bolden ind i Philip Rejnhold, der knastørst sparkede bolden i det lange hjørne til 0-1.

Knapt nåede NFC at ærgre sig inden, at udligningen lå i kassen i den modsatte ende.

Jordan Wilson erobrede en bold i eget forsvar inden, at han drev fremad og sendte Sebastian Koch alene igennem med Roskildes målmand. Koch svigtede ikke, men scorede sikkert til 1-1.

Kort før pausen var NFC-topscorer Mikkel Dahl tæt på af to omgange. Først blev han sendt alene igennem i en spids vinkel, men afslutningen sneg sig over mål. Kort efter var han tæt på at lobbe bolden over en fremadstormende Roskilde-målmand, men hårdt presset i skudøjeblikket endte bolden i stedet i målmandens hænder.

Efter pausen stod der NFC på det meste.

Boldomgangen var skarp og det høje pres betød, at Roskilde havde svært ved at holde på bolden og bevare nogen form for momentum.

Efter 56 minutter stod træværket i vejen for et føringsmål, da et fremragende indlæg blev serveret for Sebastian Koch foran mål. Koch forsøgte sig med et flyvende hovedstød, men stolpen står formentlig stadig og gynger efter forsøget, hvor Roskilde-målmanden blot kunne se til.

NFC pressede fortsat Roskilde langt tilbage på banen og både Thrane og Thorsheim fik halvlejs i anden halvleg sendt afslutninger afsted, der dog blev henholdsvis reddet og blokeret.

Efter 68 minutter stod træværket igen i vejen. Thorsheim, der var blevet indskiftet i pausen, sendte et skarpt indlæg mod Mikkel Dahl, der dog måtte se overliggeren tage fra. Dermed ramte NFC for anden gang i kampen træværket.

Med tyve minutter igen måtte FC Roskildes målmand hive en redning frem, der hurtigt kunne kandidere til årets redning i CM Arena.

Sebastian Koch forsøgte sig lige indenfor feltet med en følt afslutning mod det fjerne hjørne, men på mirakuløs vis, fik Roskilde-målmanden dirigeret bolden til hjørnespark.

I stedet kunne gæsterne stik mod spil og chancer bringe sig i front med 1-2, da et langskud flot blev reddet på overliggeren af Jannich Storch, imens returen dog dumpede ned for fødderne af en Phillip Rasmussen, der kunne prikke bolden i nettet.

Dermed lignede det et bittert nederlag i første kamp siden nedlukningen af NordicBet Ligaen, men dybt inde i dommerens tillægstid dukkede indskiftede Mathias Kristensen op. Den store angriber kom først på et godt indlæg, og så kunne han pande udligningen i nettet til 2-2.

Til slut var Sebastian Koch sekunder fra at slippe helt alene igennem med Roskildes målmand, men dommeren fløjtede opgøret af, hvorfor det endte med en pointdeling mellem de to hold.

Næste opgave for Nykøbing FC er på lørdag, hvor Hvidovre venter på udebane.

Nykøbing FC – FC Roskilde

NordicBet Ligaen 21. spillerunde.

31. Maj 2020

0-1, Philip Rejnhold (28 min)

1-1, Sebastian Koch (32 min)

1-2, Phillip Rasmussen (83 min)

2-2, Mathias Kristensen (90+)

Nykøbing FC: Jannich Storch, Mikkel Andersen (46 min. Chris Thorsheim), Jacob Egeris, Jordan Wilson, Gustav Kjeldsen (79. Mathias Kristensen), Mathias Thrane, Emilio Simonsen (41. Mads Carlson), Mathias Gehrt, Sebastian Koch, Lars Pleidrup, Mikkel Dahl.