Seneste nyt

Reaktioner: Sejren var til alle omkring Nykøbing FC

af

Der var stor glæde i Nykøbing FC-truppen, da det fredag blev til en udesejr i årets sidste kamp.

Sejrssangen runger sikkert stadig i de barakker, der pt. udgør omklædningsrummene på Capelli Sport Stadion i Køge, efter at Nykøbing FC fredag aften slog HB Køge med 2-0.

Efter kampen var der stor glæde at spore i Nykøbing FC, og det skyldtes ikke mindst, at der endelig kunne gives tre point tilbage til alle dem, der har bakket NFC op i både med- og modgang.

– Det er en kæmpe lettelse. Sejren er til alle omkring Nykøbing FC – lige fra fansene over sponsorerne til aktionærerne. Vi har mærket stor opbakning i en svær samt pointfattig periode, så sejren er til dem.

– Vi stod efter FC Fredericia-kampen og havde et rigtig svært program med Viborg, Vejle, Vendsyssel og HB Køge. Her fik vi fem point efter en meget svær periode, og det er godt gået af drengene, siger cheftræner, Brian Rasmussen.

Brian Rasmussen har været vidne til dagligt stenhårdt arbejde på trænigsbanen, og han tilskriver holdet stærke moral, at det fredag aften blev til en sejr.

– Sejren har ligget og ulmet. Vi har ikke rystet på hånden selvom, at vi har haft en pointfattig periode. Hårdt arbejde og tro på de ting, vi laver i dagligdagen har gjort, at vi sluttede efteråret godt af. Det giver et kæmpe boost at kunne gå på julepause med en sejr, siger cheftræneren.

En enorm forløsning

Hos spillerne var glæden over sejren også tydelig, og ordet ‘forløsning’ blev da også brugt flittigt af de hårdtarbejdende spillere, der har knoklet for at vende den resultatmæssige svære periode.

Anfører Lars Pleidrup glæder sig over sejren og over, at kynismen i felterne er blevet genfundet mod slutningen af 2019.

– Det var pisse fedt. Vi har virkelig ventet på den sejr, og hele holdet har fortjent at slutte efteråret af på den her måde. Der har været optræk til det i de seneste kampe, hvor vi har manglet de berømte marginaler, men i fredags gik det vores vej, og det er rigtig fedt.

– De sidste par kampe har vist, at vi er blevet et mere solidt hold. Jeg synes også, at vi startede sæsonen rigtig godt, men i midten af efterårssæsonen har vi manglet noget i felterne, og det har vi fået rettet op på i de sidste tre-fire kampe, siger anføreren.

Manden der sikrede den store forløsning i kampens sidste minutter var Sebastian Koch, da han opsnappede en sløset aflevering, afdriblede HB Køges målmand og scorede til 2-0.

Koch husker situationen som utrolig forløsende og som en situation, hvor han hurtigst muligt skulle ud til fansene.

– Jeg ved ikke lige, hvem der lagde afleveringen på tværs, men jeg opsnapper den, og så var det egentlig rimelig nemt at runde målmanden og sparke den i kassen. Det var helt utroligt forløsende at slå det sidste søm i kisten og sikre de tre point.

– Det eneste jeg kunne tænke på, da jeg scorede var, at vi skulle ud til fansene. De var igen mødt talstærkt op, og det har været fedt at mærke, hvordan de har bakket os op i både med- og modgang. Sejren var til dem og alle omkring Nykøbing FC, siger Koch.

Nykøbing FC træner frem til d. 26. november inden, at den står på juleferie. Næste divisionkamp er 1. marts, hvor Skive IK besøger CM Arena.