Seneste nyt

Q&A med Claus Jensen: Jo flere vi står sammen, jo stærkere er vi

af

I har spurgt, og her svarer Claus Jensen på jeres spørgsmål omkring den kommende sæson.

Hvad er målsætningen for den kommende sæson?

– Målsætningen er overordnet set fortsat, at etablere os i en stærk Nordic Bet Liga. Det gør vi ved at fortsætte den meget positive udvikling, som klubben og holdet har været i gennem de sidste sæsoner. Vi har fokus på fortsat at udvikle klubbens fundament og som en hjørnesten i visionen at udvikle vores mange dygtige unge spillere, der virkelig banker på for deres gennembrud på førsteholdet og som er fundamentet for de store ambitioner, vi har for fremtiden i NFC.

– Det var utroligt lærerigt og udviklende for holdet og spille med i oprykningsspillet i sidste sæson. Den erfaring tager vi med ind i denne sæson, hvor vi som altid går på banen for at vinde hver kamp på vores måde, med en offensiv, teknisk tilgang til kampene. Vi går en fantastisk spændende sæson i møde, og jeg glæder mig enormt meget til at det går løs i morgen.

Hvad forventer du af truppens unge spillere?

– Vi har en kæmpe stor tro på vores unge talentfulde spillere i NFC. Jeg forventer, at de fortsætter med det, som vi ser fra dem hver dag, og det er, at de kommer til træning hver dag fyldt med ambitioner og en iver efter at lære og konkurrere. De har alle været en del af vores træningsmiljø i igennem deres transitionsperiode, så de er kompetitive på alle parametre og imponerer os alle hver dag. De skal blive ved med at spille med stort mod og selvtillid og gå til træning og kamp med den glæde og begejstring ved spillet, som er indbegrebet af at være NFC-spiller. Deres udvikling gør, at vi har en sund konkurrencesituation i truppen, ligesom det skal være.

Hvorfor kommer der ikke noget rutine og erfaring ind i truppen?

– Vi har meget rutine og erfaring på og omkring holdet og balancen i truppen er som vi gerne vil have den skal være i NFC. Vi har en stærk kerne af spillere, der har været sammen i rigtig lang tid, og det er selvfølgelig vigtigt, at der er en god balance mellem vores unge samt talentfulde spillere, og rutinerede spillere. De unge skal have nogle erfarne spillere at læne sig op ad, og der synes jeg vi står stærkt med spillere, der har erfaring fra både Nordic Bet Ligaen og superligaen.

Hvem skal lave de mange mål, som Koch og MK lavede i sidste sæson?

– Vi skaber altid mange chancer igennem den offensive tilgang til spillet, som vi har og målene kan med fordel fordeles ud på så mange spillere som muligt. Vi har så mange offensive og dygtige spillere, som kommer til at byde sig til med mål og assists. Som relationerne kommer på plads blandt de offensive spillere, kommer vi hele tiden til at skabe flere chancer, og vi har set i de seneste kampe at løbene og forståelsen for hinandens bevægelser udvikler sig, som de skal, og de seneste par kampe har vi skabt mange chancer, som vi er vant til.

Kommer der flere handler ud/ind inden transfervinduet lukker 31/8?

– Vinduet er ikke lukket for vores vedkommende. Transfervinduet er langt, og min forventning er, at vi er en-to spillere yderligere, når vinduet lukker. Vores hovedfokus er dog, at vi er præcis der, hvor jeg gerne ville have, at vi skal være på nuværende tidspunkt. Vi har fået Bonde tilbage fra leje og Hassan har imponeret os alle fra første dag. Derudover har vi fået vores fem unge spillere op i truppen samtidig med, at Blach og Backmann er tæt på at være tilbage på 100% efter skader. Ligeledes er Milas Schwensen tæt på at være tilbage i fuld træning med truppen. Vi føler, at vi står stærkt forud for sæsonstart.

Hvad er dine bedste argumenter for, at man skal komme i Lollands Bank Park?

– Vi går altid på banen for at skabe spillet fokus på teknisk, offensiv og underholdende fodbold. Det tror vi på, at fansene altid får, og det tror jeg også på, at de får i morgen mod Fredericia. Vi synes, at der spilles rigtig god fodbold i NordicBet Ligaen og i særdeleshed i Lollands Bank Park. Stoltheden ved, at vi samles omkring landsdelens landshold med spillere, der også repræsenterer fodboldklubberne på Lolland-Falster og Sydsjælland er vigtig for os.

– Derudover tror vi på det skal være en fest at gå til fodbold og laver en masse rundt omkring selve kampen, Vi har blandt andet lavet den nye fanzone, der åbner i morgen. Vi håber meget, at folk vil tage den til sig. Vi oplevede stemningen og sammenholdet nå nye højder i sidste sæson, og der skal vi selvfølgelig sammen hen igen. Jo flere vi står sammen, jo stærkere er vi.