Seneste nyt

Q&A med Claus Jensen: Derfor spiller vi i Slagelse

af

Klokken 14:30 spiller Nykøbing FC mod HB Køge på Slagelse Stadion. Her får i forklaringen på hvorfor.

Fredag kom det frem, at vores sidste hjemmekamp i efteråret er rykket til Slagelse Stadion. Det er vi naturligvis rigtig ærgerlige over, da vi selvfølgelig burde kunne spille vores hjemmekampe foran vores trofaste publikum på Nykøbing F. Idrætspark. Vi har alle vidst i noget tid, at der var en risiko for at det kom så vidt, at vi skal flytte kampen udenbys.

Meget er blevet sagt og skrevet siden offentliggørelsen af kampflytningen, men ikke alt har haft hold i virkeligheden. Nu svarer Claus Jensen derfor på nogle af de hyppigst stillede spørgsmål.

Spørgsmål: Hvorfor skal vi spille på Slagelse Stadion?

– ”Vi spiller på Slagelse Stadion, fordi det sammen med Brøndby Stadion er vores reservebane, når vi ikke kan spille i Nykøbing F. Idrætspark. Så helt grundlæggende spiller vi i Slagelse fordi vi ikke selv har en bane, hvor vi kan spille divisionsfodbold i øjeblikket. Den er meget langt fra 1. Divisionstandard.

Spørgsmål: Hvorfor har man valgt at have Slagelse Stadion som reservestadion og ikke et stadion, der ligger tættere på Lolland-Falster?

– ”Grunden til, at vi har valgt Slagelse Stadion er, at det reservestadion man som klub vælger, skal være tilsvarende kvalitet som ens eget og leve op til minimum de samme standarder som den division vi spiller i. Dette gælder både faciliteter for tilskuere samt TV på stadion, og at der er varme i banen, som er et krav i NordicBet Ligaen. Næstved Stadion kunne have været en mulighed, hvis de havde varme i banen, men det er de først ved at få lavet nu. Det er som oftest frost, der er udfordringen, når man skal tage en reservebane i brug, så det er en af årsagerne til at det er et licenskrav fra DBU, at det skal være en bane med varme i.

Spørgsmål: Hvorfor har man ikke rykket kampen til et andet sted på Lolland-Falster?

– ”Det ville vi også rigtig gerne, og vi havde en rigtig god dialog med FC Nakskov op til Roskilde-kampen om mulighederne for at spille hos dem. Det så både de og vi gerne ske, men i denne omgang var det ikke muligt på grund af kommunen, der holder banen.”

Spørgsmål: Hvorfor rykkes kampen ikke ud i NFC Syd?

– ”Det er ikke en tilfredsstillende løsning at byde folk at skulle se divisionsfodbold på en træningsbane. De gange vi har gjort det i denne sæson har været fordi det først i 11. time har stået klart, at vi ikke kunne spille i Nykøbing F. Idrætspark – altså en akut opstået situation. I disse akutte tilfælde finder de involverede klubber og divisionsforeningen den bedste løsning i fællesskab.

– Til denne weekends kamp, var vi allerede før onsdagens kamp mod Fredericia klar over, at vi kunne få et problem med at kunne spille på egen bane allerede fire dage senere mod HB Køge, så vi var allerede i starten af ugen i dialog med Slagelse for at sikre de bedst mulige forhold til kampen. Det var altså ikke en akut opstået situation der gjorde, at vi ikke kunne spille på stadion, men grundet et længerevarende og velkendt problem med vores stadionbane.

– Scenariet var det samme før FC Roskilde-kampen, hvor vi var i dialog med Nakskov, Brøndby og Slagelse, men på grund af baneforhold og at Slagelse selv spillede hjemme, kunne det ikke lade sig gøre de steder – derfor røg kampen ud i NFC Syd på kunstbanen.

Spørgsmål: Kunne man ikke have rykket eller aflyst kampen?

– ”Det gjorde vi mod Fredericia i oktober, men denne mulighed skyldtes blandt andet, at der var så lang tid tilbage af efterårssæsonen og at vi havde et begrundet håb om, at vi kunne afvikle kampen på eget stadion senere i efteråret. Med to runder tilbage af efterårssæsonen, så er der ikke tid til at rykke kampen mod HB Køge.”

Spørgsmål: Hvad er planen fremadrettet?

– ”Først og fremmest er vi jo frygteligt kede af, at vi i denne sæson har stået med det her problem alt for mange gange. Vi vil jo ikke noget hellere end at byde vores tilskuere og de to hold de bedst mulige forhold.

– Lige nu er virkeligheden, at det er reservestadions der skal tages i brug, når vi ikke kan spille på eget stadion, og det er der jo som tidligere nævnt også nogle problematikker ved.

– Vi ser frem til dialogen med kommunen om det forestående arbejde, som skal klargøre banen til forårssæsonen, der starter d. 10. Marts – lige nu er det en skidt sag for alle parter samtidig med, at det ovenikøbet koster klubben en masse penge”, slutter Claus Jensen.