Seneste nyt

Potentialet har aldrig været større

af

Selvom Superligaen og Nordicbetligaen nu er startet, er der stadig en uge til første kamp for Nykøbing FC. Det er derfor tid til at få en status på dels truppen, men også om truppen er der hvor den skal være op til sæsonstart på nuværende tidspunkt.

Vi vil altid gå på banen for at vinde, siger Manager Claus Jensen.

Erfarne spillere som Mathias Gehrt er taget til Hvidovre, Ahmed Hassan nu i Hillerød, Emilio Simonsen er i FC Fredericia, mens Mads Carlson er taget over strømmen og tørner nu ud for Næstved. Afløserne for dem er ganske unge lokale spillere.

Hvordan er den transformation gået, var første spørgsmål til Manager Claus Jensen:

– Det er helt bevidst handling. Alt dette blev grundlagt for otte år siden da vi for alvor satsede på uge talenter som er lokalt forankret. Ambitionen er at over 50 procent af spillerne på førsteholdet, skal være lokale, og skal være det fundament vi bygger vores fodboldklub på. Den anden halvdel skal suppleres af unge spillere udefra, siger Claus Jensen med hans sædvanlige vindende optimistiske smil, og fortsætter;

– Fælles for alle spillerne i Nykøbing er det skal være unge spillere med ”sult”, som vil arbejde hårdt og vil noget med deres fodbold. Det skal også være lokalt forankrede trænere og ledere, og alt det arbejde de har lagt de sidste otte år, bærer frugt nu, hvor talenterne blomstrer i vores miljø. Der er også flere spillere omkring ungelandsholdene.

Er der stor forskel på at arbejde med unge ærgerrige spillere kontra den trup du havde i sidste sæson?

– Nej, jeg har stort set samme mandskabsbehandling. Vi har behov for at vise tålmodighed overfor det unge hold, men vi har fortsat store ambitioner og potentialet har ikke været større i den tid jeg har været her.

Samtalen med Claus Jensen blev taget i ugen efter træningskampen mod FC Helsingør, som var den første reelle træningskamp efter Belt Cup.

– Her præsterede spillerne rigtig godt. FC Helsingør var selvfølgelig længere fremme i deres forberedelser, men jeg var generelt ganske godt tilfreds med holdets indsats. Der var lidt træthed gennem kampen, men det var helt naturligt. De nye spillere er blevet hurtigt integreret, og lige nu er vi hvor vi skal være. Måden vi gerne vil spille på, er også ved at sidde der. Spillet skal være offensiv og målsøgende, og det ligger i generne nu. Spillerne viser masser af mod og spiller med selvtillid og glæde. Nu skal vi have fokus på organisering og på det taktiske område.

Ny anfører er Kasper Jensen
Efter Lars Pleidrup har sat støvlerne på hylden skal der vælges en ny anfører, og her er valget faldet på Kasper Jensen. Årets spiller i sidste sæson.

Vi er klar over der vil komme udsving resultatmæssigt med så ung en trup. Det er vi forberedt på, siger Manager Claus Jensen.

Hvad er målsætningen for den kommende sæson:

– Vi vil med i oprykningsspillet. Det er første målsætning, men vi har først og fremmest fokus på at udvikle holdet. Vi er naturligvis klar over vi er i en fodboldverden hvor det handler om resultater om lørdagen, så uanset hvad, vil vi altid gå på banen for at vinde. Vi er også klar over at med så mange unge, men dygtige, spillere vil det også være forventeligt hvis der resultatmæssigt kommer udsving. Det er vi klar over og forberedt på.

Hvem ser du som favoritter i rækken?

– Det er en stærk række med mange dygtige hold. Jeg kan ikke udpege en favorit.

Satser du på både turneringen og pokalturneringen?

– Ja absolut. Vi elsker pokalturneringen. Vi har haft mange rigtig store oplevelser i den turnering og jo længere vi kommer jo større chancer er der for at vi får de oplevelser igen, slutter Claus Jensen med sit sædvanlige smil.

Første kamp i 2. division er den 5. august hjemme på Lollands Bank Park mod AB og i pokalturneringen møder Nykøbing FC Greve fodbold på udebane den 8. august kl. 18.00.