Seneste nyt

Pokal-exit i Kolding efter straffesparksdrama

af

Trods et fremragende comeback røg Nykøbing FC desværre ud efter straffesparkskonkurrence, hvor der skulle hele ni spark til at afgøre kampen.

3-0-sejren over F.C. København satte for alvor gang i pokaldrømmene på Lolland-Falster, men drømmene blev tirsdag aften slukket, da det efter ellers forrygende comeback blev til et bittert straffesparksnederlag.

Det lignede længe, at det skulle blive en tam affære, hvor Kolding var mest kyniske, men mod slutningen af kampen satte NFC turbo på og tvang kampen ud i en dramatisk straffesparkskonkurrence.

Det startede dog chancefattigt, men efter et lille kvarter begyndte hjemmeholdet at røre på sig. Morten Bank klarede dog af flere omgange ellers fine forsøg i det våde græs på Autocentralen Park.

Hvor NFC ikke formåede at skabe chancer ud af spilovertaget, gjorde Kolding præcis det modsatte. De var effektive på banens sidste tredjedel og efter 24 minutter gav det føringsmålet.

Et hårdt fladt indlæg blev sendt i boksen, og så kunne hjemmeholdets Morten Ohlsen glide ind i bolden og sende bolden i det lange hjørne til 1-0.

Kolding gik herefter endnu længere tilbage på banen og overlod atter initiativet til NFC imens, at hjemmeholdet satsede dygtigt på omstillingerne.

Mod slutningen af første halvleg måtte Morten Bank dog hive to forrygende redninger ud af ærmet, da to hovedstød i høj grad havde bud efter en 2-0-scoring. Bank holdt dog NFC inde i opgøret.

Nykøbing FC kom ud med større intensitet i anden halvleg, men kampbilledet forblev lidt det samme, hvor et stort boldovertag ikke for alvor blev omsat til NFC-chancer.

Kolding fortsatte med at være giftige på omstillinger og selvom, at både NFC-defensiven og Morten Bank til tider tog fra, så blev det 2-0 med godt et kvarter tilbage, da Sebastian Sommer blev retvendt i feltet og klaskede bolden i det korte hjørne.

Dermed lignede det gameover for NFC, men i Nykøbing FC giver man aldrig op.

Efter 87 minutter vandt ’MK’ en hovedstødsduel, hvorfra han kunne sende en bold på tværs gennem feltet. Her kunne Nicolai Jessen helt fri prikke bolden overstregen til 2-1, hvorfor kampen fik nyt liv.

Kolding var herefter groggy og comebacket blev da også en realitet, da Mikkel Andersen slog et godt indlæg i boksen. Her kom ’MK’ højest, og han kunne snitte bolden over den fremadstormende målmand til 2-2.

Dermed havde Nykøbing FC fuldstændig vendt kampen på hovedet, og det skyldtes ikke mindst en række velspillende og unge indskiftere, som med ny energi havde overrumplet Kolding.

Nykøbing FC blev kun bedre i den forlængede spilletid, og skulle der havde været en vinder i de to gange 15 minutter, havde det ikke været ufortjent, hvis det blev NFC.

Det var da også NFC, der var tættest på, da Mathias Kristensen a’ to omgange fik sendt kvalificerede hovedstød mod Kolding-målet. Men målmanden var vågen og holdt Kolding inde i opgøret.

I kampens døende minutter kom Kolding frem ad banen, og de fik sig et hjørnespark, hvor alle de store drenge blev sendt med frem. Heldigvis stod NFC imod, og så stod den på straffesparkskonkurrence.

Her skulle der hele ni spark til, hvor momentum og muligheden for at afgøre sagerne gik på skift.

I sidste ende missede NFC dog, hvorefter Koldings målmand scorede og sendte hjemmeholdet i kvartfinalen.

Dermed slutter pokaleventyret i denne omgang for Nykøbing FC.

Kolding IF – Nykøbing FC

19.10.21 Kl. 19:00 i Autocentralen Park

Sydbank Pokalen 1/8-finale.

2-2 – 8-7 efter straffespark (1-0)

1-0, Morten Ohlsen (24 min)

2-0, Sebastian Sommer (76 min)

Nykøbing FC: Morten Bank, Kasper Jensen (63. Mikkel Andersen), Elias Gärtig, Jacob Egeris, Lars Pleidrup (82. Willads Delvin), Victor Christiansson (63. Simon Madsen), Mads Carlson, Valon Ljuti, Sebastian Koch (71. Kristian Lindberg), Nicolai Jessen (106. Nikolaj Bonde), Mathias Kristensen.