Seneste nyt

På trods af nedsat syn: Det hele drejer sig om at støtte holdet

af

Dennis Madsere har meget nedsat syn, men den passionerede Nykøbing FC-fan rejser alligevel land og rige rundt for at støtte holdet på stadion.

Hvis man støtter Nykøbing FC i Nykøbing F. Idrætspark eller måske endda tager med på udebane, så er der statsgaranti for, at man har set Dennis Madsere på tribunen.

Dennis Madsere gør sig specielt bemærket på tribunen, da han har meget nedsat syn og derfor er udstyret med en blindestok. Den er da også en nødvendighed, da Dennis ser markant dårligere end andre.

– Hvad folk normalt kan se på 60 meter, skal jeg ind på én til tre meter for at kunne se. Til kamp kan jeg eksempelvis ikke se, hvilken side af banen bolden befinder sig på. Jeg har altid nogle ved min side, der kan fortælle mig om forløbet og tvivlskendelser, men ofte kan jeg også høre, hvor på banen, at spillet foregår, fortæller Dennis Madsere.

‘Hvorfor komme på stadion, når man alligevel ikke kan se kampen?’ vil nogle måske tænke, men for Dennis Madsere er oplevelserne med Nykøbing FC mere end blot at kunne se selve kampen.

– Det hele drejer sig om at skabe god stemning og støtte holdet. Det er alt der tæller. Lige fra når vi sidder i bussen på vej på udebane, går mod stadion, stiller ting op før kampen og når vi hepper på drengene under kampen. På trods af mit syn er alle de oplevelser fantastiske, siger Dennis Madsere, inden han fortsætter.

– Jeg synes det er så smukt, at man måske kun er 10 mand, der tager med på udebane, men at man alligevel nogle gange formår at eje stadionet og synge hjemmeholdets fans ud.

På trods af det nedsatte syn har Dennis derfor fået masser af store oplevelser med Nykøbing FC, men specielt én kamp har bidt sig fast i hans hukommelse.

– En af mine største oplevelser var kvartfinalen i pokalturneringen mod Brøndby IF tilbage i 2004. Vi stod som sild i en tønde, og selvom jeg ikke kunne se så meget, så var det en kæmpe stor oplevelse, siger Dennis inden, at han fortæller, at han har vænnet sig til ikke at kunne se kampene.

– Da jeg var yngre, så jeg meget bedre. Jeg har tidligere været på Nykøbing F. Idrætspark, hvor jeg har kunne få hele oplevelsen med, og det kunne da være meget fedt, hvis jeg kunne se kampen. Jeg har dog vænnet mig til, at det er den her måde, som jeg nu oplever kampene på.

Dennis bor til dagligt i Haslev, men den store passion skyldes, at han ikke har glemt, hvor han kommer fra.

– Jeg kommer fra Lolland/Falster og kom tidligere meget  ude i Toreby, da min bror spillede der, men i 2003 blev jeg for alvor bidt af Nykøbing FC. Siden da er jeg kommet så meget som muligt på stadion.

– Jeg er på stadion, når jeg kan få det til at passe ind i mit program. Så er det ligemeget om det er ude eller hjemme. Jeg måske tror måske, at jeg når 7-8 hjemmekampe, men endnu flere udekampe. Jeg kan rigtig godt lide at tage med på udebane og støtte holdet, slutter Dennis Madsere.