Seneste nyt

Nykøbing FC videre i pokalturneringen efter sejr i Roskilde

af

Nykøbing FC er klar til 2. runde i pokalturneringen efter en 1-0-sejr over FC Roskilde. Jakob Bonde stod for kampens enlige scoring.

Onsdag aften trådte Nykøbing FC ind i årets pokalturnering, da modstanderen på fremmed græs hed FC Roskilde.

Divisionskollegaerne lignede forud for kampen en hård modstander, men alligevel var det Nykøbing FC, der fra kampens start satte sig på kampen.

Den gode start blev dog efter små 10 minutter bremset, da kampens ene linjedommer fik en fibersprængning i venstre baglår. Herefter ventede et kvarters pause imens, at der blev fundet en på stadion, der havde dommerlicens og kunne træde ind i kampen.

Herefter kunne man måske frygte, at kampen ville få en koldstart, men det blev langt fra tilfældet – i stedet kom begge målmand til at spille hovedroller og især Sebastian Olsen fik hevet nogle flotte redninger frem.

I Nykøbing FC-offensiven var Sigurd Schøndorf toneangivende, da den vævre kantspiller gav værterne store problemer med sin udfordrene spillestil. Han stod da også for Nykøbing FC’s foreløbigt største chance, da han 10 minutter før pausefløjt tryllede på baglinjen, trak ind i banen og desværre akkurat fik blokeret sin afslutning foran mål.

Aktionen satte gang i en god Nykøbing FC periode, hvor Sebastian Koch også var tæt på at komme på måltavlen efter en flot solotur gennem Roskildes felt.

Kort før pausen blev der – på trods af en god periode af NFC – dog igen brug for en stor Sebastian Olsen-redning, da han flot pillede en afslutning fladt i det lange hjørne.

Dermed gik holdene målløse til pause.

Efter pausen kom Roskilde bedst ud. På trods af mest boldsiddelse i denne fase af kampen, formåede de dog ikke at skabe store chancer. I stedet åd Nykøbing FC sig atter ind i kampen, hvorfor det blev  til en god håndfuld chancer.

Først kom Sigurd Schøndorf til en afslutning efter flot opspil af en velspillende Emil Holten, hvorefter Jan Berner ramte stolpen på et forsøg fra en spids vinkel.

Det store Nykøbing FC-spilovertag betød, at holdet stod længere fremme på banen, og det var tæt på at betyde en scoring til Roskilde, da de ud af ingenting fik en god omstillingsmulighed.

Igen var Sebastian Olsen dog klar i målet, hvorfor han endnu engang understregede en stor præstation.

Den store præstation i målet betød samtidig, at Nykøbing FC blot skulle bruge ét mål for at snuppe sejren, og det mål kom små 10 minutter før tid.

Et hjørnespark blev sendt ind omkring det lille felt og her kom Jakob Bonde højest og pandede det forløsende føringsmål i nettet.

De sidste 10 minutter blev en neglebidende omgang, da FC Roskilde pressede Jens Olsens mandskab langt tilbage på banen.

Forsvarede modstod flot presset, men alligevel var det tæt på at blive 1-1, da Roskilde kom først på en række andenbolde i og omkring det lille felt. På trods af et lille afsluttende skydetelt, forblev det dog ved 1-0 til Nykøbing FC.

Nykøbing FC avancerer dermed til 2. runde i pokalturneringen. En runde, der trækkes lod til fredag klokken 12:00.