Seneste nyt

Nykøbing FC tilknytter Jan Michaelsen som Head of Coaching for U13-U15

af

Den tidligere landsholdsspiller og U17-landstræner, Jan Michaelsen, ansættes som Head of Coaching for årgangene U13-U15.

Den lokale forankring og udviklingen af landsdelens store talenter ligger dybt i Nykøbing FC’s DNA.

Det er derfor med stor glæde, at vi kan offentliggøre, at vi styrker vores i forvejen stærke setup på ungdomsfronten, da den tidligere landsholdsspiller, U17-landstræner og sportslige leder for børneafdelingen i KB, Jan Michaelsen, er blevet tilknyttet Nykøbing FC.

Sportsdirektør Claus Jensen er meget begejstret over ansættelsen.

– Jeg er utrolig glad for, at vi har indgået aftalen med Jan og vi får en meget dedikeret Head of Coaching for U13-U15-årgangene. Jeg kender Jan fra vores fælles fortid på landsholdet. Jan er en fremragende person og et meget behageligt menneske, der samtidig er yderst professionelt, kommer med stor faglig kompetence og er ærekær omkring sit arbejde. Han vil passe perfekt ind i vores setup, siger Claus Jensen inden, at han uddyber den nye rolle som Head of Coaching.

– Som Head of Coaching får Jan ansvaret for U13-U15-årgangene i Nykøbing FC. Han skal sammen med resten af vores stærke hold omkring ungdommen sikre, at trænere såvel som spillere bliver uddannet og udviklet i vores spillestil og filosofi i Nykøbing FC. Jan kommer med stor erfaring og ansættelsen af ham er et vigtigt skridt mod et endnu stærkere Nykøbing FC.

Vil rykke klubben sammen med ildsjæle

Jan Michaelsen har stor erfaring med ungdomsfodbold, og han har blandt andet tidligere været i en lignende rolle i KB, hvor han var sportslig leder for børneafdelingen i årgangene U10-U13.

Her lykkedes KB med at skabe et miljø og en kultur, der passede perfekt ind i klubbens målsætninger, og Jan Michaelsen glæder sig til at skabe lignende resultater i Nykøbing FC.

– Jeg er meget interesseret i den her Head of Coaching rolle, fordi jeg synes, at den er meget spændende. For mig er al fodbold jo interessant – uanset om det er senior, ungdoms eller børnefodbold. Det der tiltaler mig er det at være med til at skabe noget, udvikle noget og at være omkring spændende samt inspirerende mennesker. Derudover tiltaler det mig, at jeg i den her rolle både kan coache trænerne, arbejde med miljøet og træne de unge knægte. Det er en spændende rolle, hvor man får mulighed for at komme op i helikopterperspektiv, men samtidig også andre dage være på banen og træne de mange talenter, der er i klubben.

– For mig er Nykøbing FC som klub rigtig spændende og Claus (Jensen, red.) har også fortalt mig meget og med stor passion om klubben. Det betyder rigtig meget, at der er den her passion omkring projektet, og det har givet mig lysten til måske at kunne være med til at videreudvikle klubben. Der er mange gode kræfter og ildsjæle i klubben allerede, men jeg vil rigtig gerne være med til at tage klubben det næste skridt sammen med dem. Jeg glæder mig meget over at være en del af Nykøbing FC, og jeg ser frem til at komme i gang med arbejdet, siger Jan Michaelsen.

Særlig NFC-stil skal under huden

I Nykøbing FC vil vi spille offensivt, teknisk samt underholdende fodbold, og det er en stil, der skal kunne ses ned gennem klubbens talenthold.

– Da jeg mødte Nykøbing FC som 1. divisionstræner var jeg ikke i tvivl om, at jeg mødte et hold, der gerne ville angribe. Mindsettet var på, at man gerne ville dominere kampen samt være offensive og chanceskabende – det passer sindssygt godt på mig. Det er samme stil vi havde i den tid jeg selv har været træner, men også i den tid, hvor jeg var i KB. På den måde synes jeg, at jeg passer rigtig godt ind i NFC-stilen, siger Michaelsen inden, at han fortsætter.

– Min fornemmeste opgave er at være omkring trænerne i U13-U15-årgangene og være med til at udvikle dem i en retning, hvor de både bliver dygtigere og samtidig får den specifikke NFC filosofi ind under huden. Forhåbentlig kan vi sammen være med til at tydeliggøre, hvordan vi gerne vil uddanne og udvikle vores spillere ind i NFC-stilen.

Nykøbing FC er begunstiget med en masse fantastiske samarbejdsklubber på Lolland-Falster, og har man eksempelvis overværet TopCenter-træningen, hvor landsdelens største talenter i de unge årgange er samlet, er man ikke i tvivl om, at der er masser af talent på Sydhavsøerne. Det glæder Jan Michaelsen sig til at være med til at fremelske yderligere.

– Jeg ser Nykøbing FC som en klub med stort potentiale alene i kraft af, hvor den rent geografisk er placeret. Man kan vælge at se geografien som en ulempe eller en fordel, og jeg ser det klart som en fordel. Man har lidt området for sig selv, hvis man har kvalitet nok i det man gør, og det virker til, at der allerede bliver gjort et rigtig stort og godt stykke arbejde i klubben af mange folk, der ligger stor passion og mange timer i arbejdet.

– Vi skal have endnu flere til at spille fodbold på Lolland-Falster, og dem der så spiller skal have en super fed træning med kompetente trænere og et miljø, der er med til at få det bedste frem i os alle. Det lykkedes vi med i KB, og det kan vi også her, hvis vi fortsætter det flotte arbejde, der allerede er blevet lagt, slutter den nye Head of Coaching for U13-U15-årgangene.

Billede: Rasmus Lykke, Lokalupdate.