Seneste nyt

Nykøbing FC tabte chancerig tordenkamp

af

Det blev til et ærgerligt 1-2-nederlag til Thisted FC, da Nykøbing FC tog imod oprykkerne i en kamp, der blev præget af en lang pause pga. tordenvejr.

Det var med gode minder fra opgør mod Thisted, at Nykøbing FC søndag eftermiddag tog imod nordjyderne, som før dagens kamp lå i toppen af 1. division.

De gode minder blev dog hurtigt afløst af ærgrelse, da Thisted allerede efter fire minutter fik tilkendt et straffespark. Forsøget fra 11-meterpletten tog Sonny Jakobsen sig af med stor sikkerhed, hvorfor Nykøbing FC allerede tidligt i kampen var bagud med 1-0.

Det tidlige mål tog dog ikke modet fra Nykøbing FC, der samme med Thisted leverede en tempofyldt kamp med stor intensitet.

Efter små 10 minutter satte Martin Svensson i et hidsigt løb på tværs af banen, og det snød op til flere af gæsterne. Den sidste aflevering indenom forsvaret til Sigurd Schøndorf blev dog opfanget i sidste øjeblik af en Thisted-spiller.

Kort tid efter var der gang i den i den anden ende af banen, hvorfor Sebastian Olsen måtte hive en god redning ud af ærmet. Et kvarters tid senere gentog målmanden den bedrift, da han pillede et forsøg fra Mikkel Agger, som afsluttede hårdt og fladt fra en spids vinkel.

Kort inden Sebastian Olsens anden store redning var det tæt på en udligning efter et hjørnespark, hvor bolden hopppede og dansede i Thisteds lille felt. Ind ville bolden dog ikke, hvorfor chancen i stedet løb ud i et målspark.

Efter kampens første halve time kom der en anelse ro på de mange chancer. Desværre for Nykøbing FC nåede Thisted dog at tilspille sig én mere kort før pausen, og det udmøntede sig i en scoring til 2-0.

Mikkel Agger modtog bolden ude i højresiden, hvorefter han driblede på tværs af hjemmeholdets felt og med stor sikkerhed sparkede bolden i nettet til 2-0.

Dermed var gæsterne ovenpå ved halvleg, imens Nykøbing FC havde nogle ting at snakke igennem. De ting fik de god tid til at snakke om, da kampens dommer udsatte anden halvleg i en halv times tid på grund af tordenvejr

I pausen foretog Nykøbing FC to udskiftninger da både Emil Holten og Mikkel Dahl kom på banen. Indskiftningerne gav fornyet energi, og de sidste 45 minutter var da også noget nær spil til ét mål.

Efter en times spil begyndte det således for alvor at brænde på mod Thisteds mål, da både Mikkel Dahl og Lars Pleidrup havde gode tilbud for at sende reduceringen i kassen.

Kort efter de store chancer kom der dog en lille forløsning i Nykøbing F. Idrætspark, da Jakob Bonde efter et hjørnespark flot pandede bolden i kassen til 1-2.

Målet gav for alvor Nykøbing FC momentum og i perioden efter stod chancerne i kø. Lars Pleidrup og Mikkel Dahl havde igen begge bud efter målet, men den helt store chance kom med 20 minutter igen, da Kasper Jensen var uheldig og headede på overliggeren.

Thisted forsøgte i denne periode at holde på bolden for at tage tempoet ud af kampen, men Nykøbing FC jagtede sultent den udligning, der efterhånden ville være ganske fortjent.

Efter 83 minutter var Emil Holten således tæt på at kunne udligne fra tæt hold, men et par pragtredninger af Thisteds målmand forhindrede udligningen.

Samme mønster gjorde sig gældende kort inde i dommerens tillægstid. Mikkel Dahl kom højest på et godt indlæg fra Martin Svensson, men selvom afslutningen var cleanet op af den ene stolpe, nåede Thisted-målmanden ud og fik reddet afslutningen.

Det lykkedes ikke for Nykøbing FC at slå kapital af det store spilovertag i anden halvleg, hvorfor Thisted kunne rejse hjem til Nordjylland med en 2-1-sejr i bagagen.

NordicBet Ligaen, 9. Runde.

Søndag d. 17. september 2017.

13:45 i Nykøbing F. Idrætspark.

Nykøbing FC – Thisted FC

1-2 (0-2)

0-1, Sonny Jakobsen (4. str)

0-2, Mikkel Agger (42)

1-2, Jakob Bonde (61)

Nykøbing FC (4-3-3): Sebastian Olsen, Chris Thorsheim (45. Emil Holten), Kasper Jensen, Jakob Bonde, Anders Due, Jordan Wilson, Anders Vest-Hansen, Søren Christensen, Sigurd Schøndorf (45. Mikkel Dahl), Lars Pleidrup, Martin Svensson.