Seneste nyt

Nykøbing FC skriver kontrakt med lokalt stortalent

af

Nykøbing FC har skrevet en tre-årig kontrakt med Toreby-drengen Jacob Blach Nielsen, der trods sine blot 17 år allerede har snuset til førsteholdet.

I Nykøbing FC vil vi være lokalt forankrede, og være en af de førende klubber i Danmark, når det kommer til talentudvikling.

Den ambition har NFC efterhånden haft i en årrække, og der er stadig flere gode eksempler på talenter, der har taget turen fra ungdomsholdene til divisionsmandskabet. Det er med stor glæde, at vi kan præsentere endnu aftale med en af vores lokale talenter.

Nykøbing FC har således skrevet en tre-årig kontrakt med Toreby-drengen Jacob Blach Nielsen, som allerede har haft sin uofficielle debut for NFC.

Aftalen glæder manager Claus Jensen.

– Vi har på Lolland-Falster en stolt tradition med at udvikle dygtige fodboldspillere, og det er en hjørnesten i visionen om topfodbold i landsdelen, at vi skal være lokalt forankrede. Derfor er det enormt glædeligt, at vi nu har skrevet en tre-årig kontrakt med Jacob, siger Claus Jensen.

Et modent talent

Jacob Blach Nielsen er fra 2003 og fyldte derfor i februar blot 17 år. Alligevel har han allerede trænet med førsteholdet, og i vinterens opstart fik han tilmed også spilletid i træningskampene.

Ifølge Claus Jensen har Jacob Blach da også udviklet sig flot på meget kort tid.

– Jacob er et særligt talent. Hans egenskaber på banen er i sig selv særlige – specielt når man tænker på hans stadigt unge alder, men derudover har han også en modenhed i sin tilgang til hele tiden at ville udvikle sig, der gør, at han kan nå rigtig langt, fortæller Claus Jensen inden, at han fortsætter.

– Han har som 16-årig trænet med førsteholdet med en sund respekt for sin position uden, at han desuden har set det mindste benovet eller kyst ud. Jacob arbejder meget professionelt, og han knokler hele tiden for at blive den bedste udgave af sig selv. Vi tror på hans fortsatte udvikling og på, at han er en fremtidig førsteholdsspiller i NFC.

En stærk talent-infrastruktur

Nykøbing FC har en stolt tradition for at udvikle egne talenter, og Jacob Blach Nielsen bliver den seneste i rækken, som derudover blandt andet tæller Lars Pleidrup, Søren Christensen, Esben Hansen, Anders Due, Joachim Wagner, Jakob Bonde og senest Nikolaj Bonde samt Benjamin Lauridsen.

Nu er den næste stærke NFC-generation begyndt at kigge frem, og det er et resultat af at stort fokus på talentudvikling.

– Talentarbejdet er fundamentet for fremtidens fodbold i NFC og på Lolland Falster. I 2022 skal 30% af vores startopstilling bestå af egenudviklede spillere fra Lolland-Falster, og 50% af truppen skal være lokalt forankret.

– Vi har derfor i de seneste mange år haft stort fokus på vores talent-infrastruktur, og det er enormt glædeligt at vi nu begynder at høste frugterne af arbejdet. Det skyldes ikke mindst klubbens mange dygtige ungdomstrænere, som lægger liv og sjæl i deres store rolle som træner for vores mange dygtige unge spillere, slutter Claus Jensen.

En blåstempling af klubsamarbejdet på Lolland-Falster

Mange talenter udklækkes i Nykøbing FC’s egne børne og ungdomsårgange, men omegnsklubbernes store indsats er også med til at skabe fundamentet i hele Lolland-Falsters klub.

Jacob Blach startede som helt lille i Toreby-Grænge Boldklub, og de gul-sorte fra Lolland lagde grundstenene i det, som nu er en rigtig lovende karriere for den unge forsvarsspiller.

– Samarbejdet mellem Nykøbing FC og de øvrige klubber på Lolland-Falster er noget, som vi prioriterer rigtig højt. Vi ved, at mange af klubberne på landsdelen er enormt gode omkring børnefodbolden og de helt unge årgange, hvor fundamentet til glæden ved legen med bolden lægges.

– I Nykøbing FC har vi udviklet et stærkt talentsetup, hvor de spillere med et særligt talent kan komme og blive udviklet yderligere. På den måde har vi et stærkt økosystem på Lolland-Falster, hvor alle klubber spiller en stor rolle ift. at vi lykkes som klub og landsdel med at udvikle talenter til glæde for alle og fodbolden på Lolland Falster i almindelighed.

En drøm, der er gået i opfyldelse

Jacob Blach har været i Nykøbing FC siden 2016, og det unge talent med den fantastiske arbejdsmoral, lægger ikke skjul på, at kontrakten er en drøm, der er gået i opfyldelse.

– Lige siden, at jeg første gang kom i klubben, har det været min drøm, at jeg en dag kunne komme til at spille for divisionsholdet. Jeg er helt vildt glad for, at det er lykkes, fortæller Blach om sin tre-årige kontrakt.

Den nu 17-årige forsvarsspiller har siden han var 16 år trænet med førsteholdstruppen, og selvom, at nogle af spillerne kunne være hans far, er han faldet godt til og er blevet taget fantastisk imod.

– Holdet har taget enormt godt mod mig, og de er rigtig gode til at lære fra sig. Det er et rigtig godt miljø at være i, og jeg synes også, at jeg har udviklet mig personligt inden for det seneste halve år. Jeg bliver presset på en positiv måde, og det er rigtig fedt, slutter han.

Jacob Blach er aldersmæssigt stadig en del af U17-holdet, og netop U17-holdet spiller søndag pokalkvartfinale mod FC Roskilde. Den kamp spilles klokken 12:00.