Seneste nyt

Nykøbing FC og Skive delte i målorgie

af

Det var som nat og dag for Nykøbing FC, da det søndag blev 4-4 i Skive efter en ellers forrygende første halvleg.

Der var spænding, intensitet og ikke mindst mål i spandevis, da Nykøbing FC søndag eftermiddag mødte Skive i årets sidste kamp.

Allerede fra kampens start var der gang i den, da Skive fik sig en regulær drømmestart med en scoring til 1-0 allerede efter fem minutter.

Den tidligere Superliga-angriber Thomas Dalgaard kom først på et langt indkast, og så kunne han fra tæt hold passere en chanceløs Sebastian Olsen i målet.

Nykøbing FC brugte dog ikke længe på at ærgre sig, da det allerede minuttet efter blev til en udligning. Mikkel Dahl kæmpede forbilledligt ved baglinjen, hvor han overmatchede sin direkte modstander og erobrede bolden således så han kunne spille Lars Pleidrup fri bagerst i feltet.

Pleidrup tøvede ikke, men sparkede bolden resolut op i nettaget til 1-1.

Herefter gik kampen ind i en mere rolig periode, og begge hold måtte nøjes med lidt løse muligheder efter dødbolde. Tættest på for NFC var Jakob Bonde efter et hjørnespark, men desværre kom forsvarskrumtappen akkurat for sent i situationen.

Herfra gik det stærkt for Nykøbing FC.

Først blev Mikkel Dahl sendt alene igennem i en spids vinkel, men hans ellers gode afslutning tog indersiden af stolpen og dansede langs stregen inden, at målmanden kunne samle bolden op.

Stolpeskuddet gav dog NFC blod på tanden, og det satte gang i 15 fantastiske minutter.

Efter 27 minutter modtog Nicolai Jessen en bold i dybden, og selvom hans første træk blev en anelse for langt, så lykkedes han med at runde målmanden, så han kunne prikke bolden i et tomt net til 2-1.

Dermed var kampen vendt på hovedet og 10 minutter senere blev det endnu bedre for Jens Olsens mandskab, der i det hele taget spillede en forrygende første halvleg.

Lars Pleidrup modtog en bold på kanten af Skive-feltet, og Lars Pleidrup kvitterede med at kanonere hans anden scoring i kassen helt oppe i hjørnet uden chance for keeperen.

Så skulle man ikke tro, at det kunne blive meget bedre, men blot ét minut senere var der igen gang i netmaskerne i Skives ende.

Sebastian Koch kom flot til baglinjen, hvorefter han med en aflevering skråt bagud i feltet fandt Mikkel Dahl, der kynisk sparkede bolden mellem benene på Skive-målmanden, der blot kunne agere sprællemand i situationen.

Dermed gik Nykøbing FC til pause med en 4-1-føring.

Efter pausen kom Skive dog som forvandlet ud til kampen. Allerede efter fem minutter fik Thomas Dalgaard reduceret til 4-2 efter en løs bold i feltet, og så lugtede skibonitterne blod.

Fem minutter senere blev det derfor også 4-3, da Mathias Petersen efter lidt klumpspil ved et hjørnespark kunne sende bolden i nettet bag en på ny chanceløs Sebastian Olsen i buret.

I minutterne efter pressede Skive voldsomt på for udligningen, og det var da også tæt på at den kom. Thomas Dalgaard blev spillet helt fri ved bagerste stolpe, og angriberen skulle blot have sendt bolden i det tomme net.

På utrolig vis missede angriberen dog sit hattrick, da han hamrede bolden på overliggeren.

Herefter kom Nykøbing FC bedre med i kampen og der blev fundet tilbage til lidt af det niveau, der var blevet leveret i første halvleg.

Det skulle dog vise sig at være stilhed før stormen, da Skive i de sidste 10 minutter pressede voldsomt på for at færdiggøre deres comeback.

10 minutter før tid måtte Sebastian Olsen hive en flot redning frem på et langskudsforsøg fra Mathias Bersang, men lige lidt hjalp det, da Skive to minutter inde i dommerens tillægstid fik scoret til 4-4 efter en ny dødbold.

Begge hold jagtede sejren i de sidste minutter, men det forblev 4-4 i en utrolig medrivende affære, der desværre som i sidste weekend fik en trist afslutning.

Nykøbing FC går nu på vinterpause og genoptager træningen igen d. 8. januar.

NordicBet Liga.

14:30 på Skive Stadion.

Skive IK – Nykøbing FC

4-4 (1-4)

1-0, Thomas Dalgaard (5)

1-1, Lars Pleidrup (6)

1-2, Nicolai Jessen (29)

1-3, Lars Pleidrup (38)

1-4, Mikkel Dahl (40)

2-4, Thomas Dalgaard (50)

3-4, Mathias Petersen (55)

4-4, Martin Thomsen (90+)

Nykøbing FC (4-3-3) Sebastian Olsen, Chris Thorsheim, Jakob Bonde, Kasper Jensen, Mads Delord, Jordan Wilson, Lars Pleidrup, Søren Christensen (87. Jan Berner), Sebastian Koch (69. Martin Svensson), Nicolai Jessen (78. Anders Due), Mikkel Dahl.