Seneste nyt

Nykøbing FC sejrede mod Superliga-nedrykkere i Nørreskoven

af

Det blev til endnu en forrygende eftermiddag for Nykøbing FC, da Vejle hjemme i egen hule blev besejret med 4-2.

Det var på forhånd en af de svære udebaner, der ventede Nykøbing FC, da Superliga-nedrykkerne fra Vejle ventede på hjemmebane i Nørreskoven.

Det skulle dog vise sig at blive en eftermiddag til historiebøgerne for Nykøbing FC.

Knapt var kampen sat i gang før, at bolden lå i Vejles netmasker. Nykøbing FC startede på bolden og spillede sig flot ud af et ellers hidsigt Vejle-pres. Bolden endte efter en række kombinationer hos Magnus Warming på mållinjen, og han tørrede en Vejle-spiller inden, at han fandt en helt fri Mathias Gehrt foran mål. Gehrt svigtede ikke, men scorede til 1-0 efter sølle 33 sekunder.

Målet lagde en dæmper på hjemmeholdets ellers højlydte fans, men kort efter skulle de blive yderligere stille.

Mathias Kristensen tog bolden til sig, lavede en tunnel på sin oppasser og sendte bolden videre til Kasper Jensen på højrekanten. Kasper Jensen udfordrede Vejles venstreback og lavede en tilsvarende flot tunnel inden, at han sendte et indlæg i boksen. Bolden tog en arm på en Vejle-spiller, og så fløjtede dommeren korrekt for straffespark.

Mathias Kristensen tog sig af forsøget fra 11-meterpletten uden større problemer, da han udplacerede målmanden med et fladt spark.

Oppe med 2-0 var der dømt fantastisk stemning blandt Nykøbing FC, der kunne synge ’vi ligger nummet et’ udover hele Vejle Stadion.

Vejle overtog herefter kampen, og Nykøbing FC var primært farlige på omstillinger. Defensiven stod dog flot, og de gjorde det svært for Vejle at skabe store chancer i åbent spil.

Tættest på i første halvleg var de efter 38 minutter, hvor Jannich Storch måtte hive en god redning ud af ærmet på et kvalificeret langskud.

Nykøbing FC var – i forhold til i starten af opgøret – sjældne gæster på Vejles banehalvdel, men når spillet blev rykket frem, blev det ofte farligt omkring Vejles felt.

Sad man ikke med en god fornemmelse frem mod pausen, fik man det dog efter 44 minutter.

Chris Thorsheim kom godt frem over venstrekanten, hvor han fandt Lars Pleidrup på kanten af feltet med en aflevering skråt bagud. Pleidrup tog chancen med venstreskøjten og beviste, hvorfor han i sin tid blev døbt ’Krydsermissilet fra Væggerløse’, da bold strøg helt op i den fjerneste krog uden chance for målmanden.

Dermed kunne Nykøbing FC gå til pause med en fantastisk 3-0-føring.

Efter pausen kom Vejle buldrende ud, og Nykøbing FC måtte i de indledende minutter modstå et stort pres. Jannich Storch hev en god redning ud af ærmet fra tæt hold og kort efter måtte Kasper Jensen ned i en heroisk blokering efter et godt returløb.

Langsomt dampede det værste Vejle-pres dog af, og Nykøbing FC spillede klogt på bolden, hvorfor Vejle fik svært ved at holde det intensive pres.

Efter 65 minutter fik hjemmeholdet dog reduceret, da et hjørnespark blev sendt til bagerste stolpe og headet på tværs til Kjartan Finnbogason, der fra tæt hold kunne sende bolden i netmaskerne.

Vejle fik herefter fornyet energi, men alligevel skulle der endnu en dødbold til før, at de fik reduceret yderligere. Igen var det et hjørnespark til bagerste stang, hvor Viljormur Davidsen i denne omgang kunne stange bolden i kassen.

Dermed var der dømt lettere nervøs stemning i NFC-lejren, men allerede minuttet efter slukkede NFC-drengene lyset for hjemmeholdet igen.

En serie af flotte kombinationer blev sat i værk, og så endte Lars Pleidrup efter et stærkt dybdeløb med at kunne spille Mikkel Dahl helt blank foran mål. Dahl svigtede ikke, men scorede til 4-2.

I kampens døende minutter var der optræk til chancer i begge ender, men flere mål blev det ikke til, hvorfor Nykøbing FC kunne notere en flot 4-2-udesejr over Superliga-nedrykkerne fra Vejle, hvorfor hele Lolland-Falsters hold stadig er på maksimumpoint efter to kampe i den nye sæson.

Vejle BK – Nykøbing FC

15:00, Vejle Stadion.

2. runde i NordicBet Ligaen.

0-1, Mathias Gehrt (33 sek)

0-2, Mathias Kristensen (8 min)

0-3, Lars Pleidrup (43 min)

1-3, Kjartan Finnbogason (65 min)

2-3, Diego Montiel (85 min)

2-4, Mikkel Dahl (86 min)

Nykøbing FC: Jannich Storch, Kasper Jensen, Gustav Kjeldsen, Jordan Wilson, Chris Thorsheim, Mathias Thrane, Lars Pleidrup, Søren Christensen (80. Nicolai Dohn), Magnus Warming (69. Sebastian Koch), Mathias Gehrt, Mathias Kristensen (43. Mikkel Dahl).