Seneste nyt

Nykøbing FC rykker 17-årige Nikolaj Bonde i førsteholdstruppen

af

Det lokale midtbanetalent Nikolaj Bonde er ny mand i førsteholdstruppen, hvorfor Nykøbing FC fortsætter en stolt tradition med et udvikle egne talenter.

Når Nykøbing FC om en uge starter træningen op, bliver det med nyt, ungt og lokalt blod i førsteholdstruppen.

Væggerløse-drengen Nikolaj Bonde var i vinter en del af Nykøbing FC’s træningskampe og i løbet af forårssæsonen har han trænet med en-to gange om ugen, ligesom han også var inde og snuse til truppen i en divisionskamp. Nu rykkes han permanent op i førsteholdstruppen og udstyres samtidig med en toårig kontrakt, og det glæder sportsdirektør Claus Jensen enormt, at endnu en ung og lokal spiller tager skridtet op i førsteholdstruppen.

– Nikolaj Bonde har været og er inde i en rigtig positiv udvikling. Han er en del af vores nyoprettede sportslinje i samarbejde med CELF, og det har givet ham muligheden for en øget træningsmængde det seneste år. Det, sammenholdt med kyndig vejleding af cheftræner Brian Rasmussen på U17 og hans træning med førsteholdstruppen, har været væsentlige faktorer i de store skridt Nikolaj har taget de seneste år.

– Nikolaj er et stort talent og har trods sin unge alder den rette mentalitet, og han arbejder altid stenhårdt til træning for at blive den bedste udgave af sig selv. Vi tror på, at han fortsætter sin positive udvikling, og at han er en fremtidig førsteholdsspiller i NFC.

– Det er en hjørnesten i visionen om topfodbold i NFC, at førsteholdstruppen skal være lokalt forankret og vi har en stolt tradition for at udvikle dygtige fodboldsspillere på Lolland-Falster. Det er der både i for- og nutid talrige eksempler på. Det lader sig gøre grundet de dygtige trænere, der er på Lolland-Falster og i NFC, fortæller en tydeligt glad Claus Jensen.

En del af filosofien

Med oprykningen af Nikolaj Bonde til divisionsholdet består lige over halvdelen af truppen af lokale spillere, og det er fuldstændig i tråd med filosofien i Nykøbing FC.

– Vores filosofi i Nykøbing FC er at have et stærkt træningsmiljø og en stærk kultur. Med dygtige trænere og en god stab omkring holdet, såvel på senior som ungdoms-niveau. I NFC udvikler vi unge dygtige spillere, hvilket vi har vist i de seneste tre år, hvor spillere såvel som hold har rykket sig helt enormt. Vi er rigtigt godt på vej med arbejdet med ungdommen og vi er med førsteholdet lige, hvor vi gerne vil være ift. målsætningen om Superliga i 2020, fortæller sportsdirektøren.

Nikolaj Bonde bliver den næste i rækken af lokale talenter i truppen, og det ved siden af andre lokale spillere som eksempelvis Jeppe Arnesen, Joachim Wagner, Søren Christensen og Lars Pleidrup, der alle greb chancen i en ung alder.

Det, at klubben fremelsker unge og lokale talenter skal være med til at give klubbens mange unge spillere blod på tanden.

– Jeg ved, at Nikolaj har set meget op til nogle af de lokale spillere, der gennem tiden er kommet igennem ungdomsrækkerne og hele vejen til at få lov til at repræsentere divisionsholdet. På samme måde kan klubbens øvrige unge spillere nu kigge på Nikolaj og bruge hans historie som deres egen løftestang. De unge spillere i NFC ved, at vi har stor fokus på dem, og at de er prioriteret, så det handler om, at de ydmygt og med et stort smil på læben, arbejder målrettet med deres træning i dagligdagen. Så er det muligt, at nå sit mål om at blive en del af førsteholdet, slutter Claus Jensen.