Seneste nyt

Nykøbing FC og FC Roskilde delte i medrivende affære

af

Det var ikke chancer, der manglede da Nykøbing FC og FC Roskilde søndag eftermiddag spillede 2-2.

Nykøbing FC skulle søndag eftermiddag forsøge at følge op på sidste weekends flotte 4-2-hjemmesejr over arvefjenderne fra Næstved, da modstanderen på udebane hed FC Roskilde.

Pointhøsten blev ikke lige så god som i sidste weekend, men underholdningsniveauet fortsatte, hvor det slap fra sidste spillerunde.

Kampen startede fremragende for Nykøbing FC, der fra kampens første fløjte fremviste flot pasningsspil i højt tempo, og det voldte tydeligvis hjemmeholdet problemer.

Allerede efter to minutter fik Nykøbing FC derfor en stor chance, da Joachim Wagner sendte et fladt indlæg ind mod Søren Christensen i det lille felt. Afleveringen blev en anelse for hård, hvorfor Søren Christensen ikke nåede frem til bolden i fuld balance. Afslutningen blev halvtam og Roskildes islandske VM-målmand kunne redde uden støre problemer.

Kort efter var der gang i den i den anden ende, da værterne kom til mållinjen og fik lagt et hårdt fladt indlæg på kanten af det lille felt. Foran snuden på en Roskilde-angriber fik Nykøbing FC-defensiven dog clearet situationen.

Nykøbing FC satte sig i kampens indledning mere og mere på opgøret. Efter 13 minutter trak Joachim Wagner ind fra højre og forsøgte sig med venstreskøjten mod det lange hjørne. Afslutningen sad i denne omgang midt på målmanden, men det var et forvarsel om, hvad der ventede få minutter senere.

Efter et kvarter tog Mathias Gehrt et godt løb ind i boksen, hvor han blev fundet med en knivskarp aflevering. Gehrt skulle ikke tænke to gange før, at han med stor kvalitet stensikkert satte bolden i det lange hjørne til 1-0. Dermed kunne Gehrt notere en scoring mod sin gamle klub.

En anden spiller, der ligeledes spillede med sin gamle klub, var det tidligere NFC-kant, Nicolai Jessen. Netop Jessen var efter en halv time tæt på at blive sendt alene igennem med Sebastian Olsen, men timingen i aflevering og løb gjorde, at chancen akkurat løb ud i sandet.

Kort forinden var Mathias Tauber blevet udskiftet med en skade, og det virkede til at skabe midlertidig uro i de bagerste geledder, hvorfor Roskilde kom frem til et par chancer i 1. halvlegs sidste minutter. Tættest på var nyerhvervelsen Patrick Da Silva, da han fra tæt hold fik afvist en halvflugter af Sebastian Olsen, der diskede op med en stor redning.

Indskiftede Kasper Jensen tegnede sig for et par gode indgreb i slutningen af 1. halvleg, og netop en vundet duel af ham, gav lige før dommeens pausefløjt en omstillingsmulighed, der endte med et blokeret Joachim Wagner forsøg.

På trods af en mere chanceårig lukning end åbning på 1. halvleg, blev det dog ved en 1-0-pauseføring til Nykøbing FC.

I anden halvleg fortsatte chancerne med at komme til begge hold, men desværre kom den første til FC Roskilde. Den tidligere Brøndby-back Patrick Da Silva modtog en lang diagonal, hvorefter han fandt en fri Andreas Bruus i NFC-feltet. Sebastian Olsen reddede det første forsøg, men Bruus var hurtig over returen, som han satte i kassen til 1-1.

Det hurtige udliging slog dog ikke Nykøbing FC ud. Minuttet efter var det allerede tæt på et nyt føringsmål, da Joachim Wagner modtog en flot aflevering fra Lars Pleidrup, hvorefter han tog et træk ind i banen og var tæt på at sende bolden helt op i det lange hjørne uden chance for Frederik Schram i målet.

Få minutter senere var Wagner igen på spil i en lignende situation. Denne gang tog han chancen med en flad afslutning mod det korte hjørne, og denne gang var skarpheden upåklagelig, hvorfor Nykøbing FC ikke var i front.

FC Roskilde nægtede dog at lægge sig ned, og de svarede hurtigt igen. Denne gang efter et hjørnespark, hvor Nicolai Vallys headede bolden i kassen fra tæt hold.

Kampen var startet meget roligt, men i den sidste halve time skortede det ikke på store chancer i begge ender. Sebastian Olsen måtte af flere omgange hive store redninger frem, da FC Roskilde var farlige på omstillinger.

Det etablerede spil sad Nykøbing FC mod slutningen af kampen tungere og tungere på, men vi skulle helt hen til dommerens tillægstid før, at presset udmøntede sig i store chancer.

Først hoppede og dansede bolden på Roskilde-stregen, hvor Mads Kaalund med en større skostørrelse kunne have prikket bolden i kassen, hvorefter Chris Thorsheim på det efterfølgende hjørnespark fik et godt tilbud ved bagerste stang. Afslutningen fra højrebacken – der i øvrigt spillede en god kamp – blev dog en tand for svag, hvorfor Schram i målet kunne redde.

Dermed lignede det en sikker pointdeling, men Roskilde havde ét skud mere i bøssen.

Roskilde opsnappede en skidt clearing, hvorefter der blev sendt et indlæg i boksen mod Anders Nielsen, som helt fri headede over mål.

Kort efter fløjtede dommeren kampen af, hvorfor det hele sluttede med en underholdende og medrivende deler – 2-2.

Næste opgave for Nykøbing FC er allerede onsdag, hvor Superliga-mandskabet Vejle BK gæster CM Arena klokken 18:00.

FC Roskilde – Nykøbing FC

NordicBet Liga, 12. runde.

07.10.18, Roskilde Idrætspark.

0-1, Mathias Gehrt (15 min)

1-1, Andreas Bruus (48min)

1-2, Joachim Wagner (53 min)

2-2, Nicolai Vallys (55 min)

Nykøbing FC (4-3-3) Sebastian Olsen, Chris Thorsheim, Gustav Kjeldsen, Mathias Tauber (27. Kasper Jensen), Lars Pleidrup, Nicolai Dohn, Mads Kaalund, Søren Christensen (86. Sebastian Koch), Mathias Gehrt, Joachim Wagner, (77. Sigurd Schøndorf) Emil Holten.