Seneste nyt

Nykøbing FC henter lokale kræfter hjem – flere unge skal på stadion

af

NFC indgår samarbejde for at gøre det mere attraktivt for unge at komme på stadion. Det første initiativ er etableringen af Fan:Zonen, hvor der med musik, mad, drikke og fællesskab sættes fokus på oplevelsen før og efter kampene.

Her vil fans i alle aldre kunne mødes, men fokus ligger på at de unge kan udvikle sociale relationer og dyrke fællesskabet omkring foreningslivet på deres præmisser.

– Nykøbing FC har som en af de største bidragere til foreningslivet på Lolland-Falster været vores mål fra starten. Vi mener, at de største kulturelle skuldre skal bære mest, og den ambition blev mødt med det samme hos Nykøbing FC. Vi er utroligt glade og stolte over vores fælles ambition, og håber mange flere aktører vil deltage i kampen om flere tilbud til vores ungdom på Lolland-Falster og Sydsjælland, siger de to samarbejdspartnere Andreas og Oluf, der oprindeligt kommer fra Lolland.

De unges platform for kultur og oplevelser

Andreas og Oluf Valdemar står bag Low:Land, en non-profit kulturorganisation der arbejder med kulturelle tilbud målrettet unge under 25 på Lolland, Falster og Sydsjælland, hvor overskuddet går tilbage til lokalsamfundet.

Low:Land vil skabe sikker og inkluderende kunst, kultur og underholdning, hvor unge kan mødes og være kreative, lære, skabe relationer, indgå i fællesskaber og skabe forandring. Igennem fælles safe space politik sikrer vi, at der er plads til alle uanset køn, etnicitet, overbevisning og seksualitet. Fællesskabet dyrkes som et inkluderende univers så vi sikrer, at alle har det godt.

– Alle unge har drømme, idéer og et ønske om at gøre en forskel i en eller anden grad. Ved at inspirere, facilitere og hjælpe med det strategiske og kreative vil vi skabe unge aktører, der selv tager ejerskab på at lave synlig og givende ungdomskultur i byrummet. Det er for de unge, af de unge, siger Oluf Valdemar.

Også i Nykøbing FC, er der stor glæde over det kommende samarbejde.

– NFC har i mange år satset stort på ungdommen rent sportsligt, og med dette samarbejde begynder vi at række ud til dem, der ønsker et fællesskab udover. Vi er glade for at have Andreas og Oluf med på holdet til at hjælpe os med at løfte vores lokale ansvar og gøre NFC til en endnu mere alsidig forening, siger kommunikationschef i NFC, Frederik Scheuermann.