Seneste nyt

Nykøbing FC hentede flot point i Viborg

af

Søndag eftermiddag blev sæsonen sparket i gang på udebane mod Viborg, og det kastede et flot point af sig, da kampen endte 0-0 efter en taktisk og velorganiseret fornem indsats. 

Det var på forhånd udråbt som en af de sværeste udekampe, da Nykøbing FC søndag åbnede sæsonen mod Viborg FF.

Det var dog ikke til at se, at det var hjemmeholdet, der på forhånd var favorit til de tre point, da de 2603 fremmødte tilskuere langt henad vejen fik en jævnbyrdig affære.

Hjemmeholdet var mest på bolden i kampens indledning, men planen om at iscenesætte Andreas Albers via indlæg blev flere gange flot afvist af et velspillende forsvar anført af debuterende Gustav Kjeldsen imens, at Nykøbing FC langsomt spillede sig til mere på bolden.

Kampens første rigtige chance faldt til Viborg, da netop Andreas Albers efter flere afvisninger steg til vejrs og fik headet snært forbi mål.

Herefter var det dog småt med chancer til hjemmeholdet og i stedet fik Nykøbing FC tilspillet sig til en række halve chancer. Jakob Bonde tog chancen fra distancen, men hans knækkende skud gik lige forbi buret, hvor Viborg-målmanden ellers blot kunne kigge langt efter afslutningen. Minuttet efter var det Lars Pleidrup, der ved bagerste stang afsluttede hårdt og fladt, men han måtte desværre se sin afslutning blokeret tæt under mål.

Viborg var generelt mest på bolden i første halvleg, men de helt store chancer kneb det med at skabe for værterne, der dog havde et par giftige indlæg, som Sebastian Olsen måtte tage sig af.

Nykøbing FC sluttede første bedst, da Joachim Wagner med hælen var tæt på at finde Mikkel Dahl lige under mål, men ind ville bolden ikke, hvorfor holdene gik til pause uden mål.

Havde man forventet, at Viborg kom blæsende ud til anden halvleg, så tog man fejl.

Kampen fortsatte i samme gænge med Viborg mest på bolden, men med et yderst velorganiseret Nykøbing FC-hold, der samtidig lå og lurede på omstillingerne og endda i perioder fik presset Viborg langt tilbage.

Viborg formåede kun sjældent at blive rigtig farlige, og det var da også Nykøbing FC, der kom frem til anden halvlegs – og en af kampens – største chancer, da Jakob Bonde fra tæt hold afsluttede højt i målet. Desværre hev Viborg-målmanden en fremragende redning ud af ærmet.

Minuttet efter forsøgte også Mikkel Dahl sig med en afslutning fra distancen, men hans hårde og flade afslutning blev ligeledes nappet af keeperen.

Viborg sluttede bedst, og de pressede da også Nykøbing FC langt tibage i de sidste 10 minutter. Jeff Mensah, Christian Moses og et frispark fra Park voldte dog ikke for alvor Sebastian Olsen problemer.

Alligevel var det dog tæt på en 1-0-føring til Viborg kort før tid, da Jeff Mensah langt udefra fik et fantastisk træf på bolden. Sebastian Olsen kunne blot se til, da bolden suste over ham mod det lange hjørne, men heldigvis tog overliggeren og røg i spil.

Dermed forblev kampen målløs, og Nykøbing FC kunne notere et flot point på en af rækkens formodentlig sværeste udebaner.

29/7, NordicBet Ligaen 1. runde.

Viborg FF – Nykøbing FC

0-0

Nykøbing FC (4-3-3) Sebastian Olsen, Chris Thorsheim, Gustav Kjeldsen, Jordan Wilson, Lars Pleidrup, Søren Christensen, Jakob Bonde, Mads Kaalund, Sigurd Schøndorf (58. Kasper Jensen), Joachim Wagner (86. Nicolai Dohn), Mikkel Dahl (73. Emil Holten).