Seneste nyt

Nykøbing FC forfremmer U19-træner Brian Rasmussen til ny cheftræner

af

Nykøbing FC har trænerteamet på plads, og det bliver et lokalt forankret team med Brian Rasmussen som cheftræner og Anders Due som assistent.

Et nyt og stærkt team omkring Nykøbing FC’s divisionshold er på plads, og det bliver med den tidligere NFC-spiller og U19-træner Brian Rasmussen ved roret som cheftræner.

– Vi besluttede tidligt i processen, at vi ville rekruttere internt og skabe et stærkt lokalt forankret team omkring førsteholdet. Et team, som kender klubben, strategien, værdierne, kulturen og de mange talentfulde spillere vi har i NFC, der er fremtidens fundament. Det glæder mig enormt, at kunne præsentere det nye team med Brian Rasmussen som ny cheftræner, Anders Due som ny assistent og Jan Jacobsen i ny rolle, som transitionstræner.

Vi får i Brian Rasmussen en meget talentfuld træner og fantastisk person, som i samarbejde med vores stærke team omkring ham kan tage NFC til det næste niveau. Jeg kender Brian indgående som person igennem snart fire år, hvor vi har samarbejdet tæt omkring udviklingen af NFC, og jeg ved, at vi får masser af passion, mod og vindermentalitet.

– Han har håndteret sit team på U19-holdet i det sidste år med stor kompetence, samtidig med at han har været en essentiel del af teamet omkring førsteholdet både i træning og ved kampe. Hans indgående kendskab til førsteholdstruppen og til alle vores talentfulde spillere på tværs igennem ungdommen har været afgørende for forfremmelsen.

Lokal forankring – både på og udenfor banen

Ansættelsen af Brian Rasmussen peger samtidig retningen for, at Nykøbing FC vil satse på egne talenter både på og udenfor banen.

– Vi er en enhed i Nykøbing FC. En enhed, som er helt tæt forbundet internt mellem trænere, spillere og ledere i NFC fra ung til gammel og eksternt tæt forbundet med klubberne på Lolland-Falster i visionen om at bringe topfodbolden tilbage i regionen. Sammen skal vi udvikle en masse dygtige trænere og fodboldspillere til glæde for fodbolden på hele Lolland-Falster på alle niveauer.

– Vi kigger altid først internt på både træner, leder samt spillersiden, og den lokale forankring er en hjørnesten i visionen om topfodbold NFC.

En af de unge spillere, der senest har vist sig frem på Nykøbing FC’s divisionshold er Nikolaj Bonde, og det har ikke mindst været under kyndig vejledning af Brian Rasmussen. Det er i høj grad et udtryk for Brians store andel i udviklingen af de spirende førsteholdsspillere og optimeringen af talentudviklingen i Nykøbing FC, der er sket over de seneste år.

– Brian er fodboldfaglig rigtig kompetent og har samtidig masser af egen erfaring fra højt niveau i egen karriere. De karaktertræk, Brian har fagligt og som menneske, kan i samarbejde med det nye team tage os op på det næste niveau, så vi i de kommende år kan blive en fast bestanddel af toppen i 1. Division og realisere drømmen om at bringe den absolutte topfodbold tilbage til Lolland-Falster med en stamme af landsdelen mange talentfulde spillere, siger Claus Jensen inden, at han slår visionen om den lokale forankring fast med syvtommersøm.

– Vi vil være lokalt forankret og i fremtiden bringe endnu flere egenudviklede spillere igennem til førsteholdet.

Kontinuitet og kendskab til spillestilen

I Nykøbing FC vil vi spille offensivt og underholdende fodbold. Med ansættelsen af Brian Rasmussen får vi en cheftræner, der har et indgående kendskab til NFC’s filosofi og som kan videreudvikle spillestilen.

– Kontinuiteten, kendskabet til spillestil og videreudvikling af spillet på banen har hele tiden været prioriteter og nøglefaktorer i den udvikling klubben har været igennem de seneste år. Det fortsætter nu med Brian ved roret med at være helt afgørende parameter. Brian kender måden vi spiller på, og ved hvordan vi gerne vil videreudvikle denne stil i den kommende sæson til at være endnu mere offensiv og underholdende, så vi kan få endnu flere point.

– Store ambitioner, ja, men det er også hvad NFC handler om. At turde drømme stort – Brian har den ild i øjnene man skal have for at være i NFC. Det har jeg vidst siden vores første møde for fire år siden, udtaler Claus Jensen.

Duen som assistent

Ved siden af ansættelsen af Brian Rasmussen som cheftræner, ansættes også klubikonet Anders Due som assistenttræner for den kommende sæson.

Sportsdirektør Claus Jensen lægger ikke skjul på sin store glæde ved at få Due endnu tættere på holdet end tidligere.

– Anders har med sin store erfaring fra højeste niveau og hans store spilintelligens så meget kvalitet og viden at give videre til truppen. Det har vi set på træningsbanen og ved kamp i indeværende sæson, hvor han har været med på træningsbanen en gang om ugen og været med ved de fleste hjemmekampe – nu bliver han en mere fast del af træningen i løbet af ugen og under kampene både ude og hjemme i den kommende sæson. Det er vi alle meget begejstrede over. Anders er ekstremt dygtig ude på banen og dygtig til at formidle til spillerne, siger Claus Jensen.

Sportsdirektøren vil samtidig fremadrettet selv være til stede til alle holdets træningspas og ligeledes tage del i den individuelle træning.

– Min hovedopgave er, at give Brian og teamet omkring holdet de bedste forudsætninger at arbejde ud fra i det daglige. Det glæder jeg mig til at få endnu bedre forudsætninger for nu, ved at være i klubben på alle træningspas i ugen. Jeg bliver samtidig en del af den individuelle træning for spillerne på banen, som skal fylde endnu mere fremadrettet i NFC, slutter han.

Brian Rasmussen har første træning med holdet her til formiddag.