Seneste nyt

Nykøbing FC fightede sig til sejr mod Brabrand

af

Nykøbing FC sled og slæbte med at bryde Brabrand-defensiven ned, og i sidste ende gav det pote, da hjemmeholdet snuppede en fortjent 1-0-sejr.

Søndag eftermiddag skulle der følges op på sidste weekends flotte 3-1-sejr i Esbjerg, da oprykkerne fra Brabrand gæstede Nykøbing F. Idrætspark.

Allerede fra kampens start var det dog tydeligt, at Brabrand var ganske godt tilfreds at få det ene point med hjem til Jylland.

Det gav i kampens indledning en noget uskøn affære, hvor Nykøbing FC var mest i boldsiddelse, men af flere omgange manglede den sidste detalje eller aflevering for at komme frem til en stor chance.

Brabrand var ikke meget på bolden, men når de var, så var det tydeligt, at de satsede på at komme over kanterne og teste NFC-forsvaret med høje indlæg. De mange indlæg tog Sebastian Olsen sig dog af uden de store problemer.

Tættest på var gæsterne, da Mads Jessen forsøgte sig distancen, men også her var Sebastian Olsen vågen med en fin redning.

Efter kampens første halve time stod der for alvor Nykøbing FC på det hele. Martin Svensson, Lars Pleidrup og Joachim Wagner forsøgte sig alle fra distancen, men Brabrand solide defensive mur tog gang på gang fra og fik blokeret.

Dermed gik begge hold målløse til pause.

Efter pausen fortsatte Nykøbing FC, hvor de slap i første halvleg. Tempoet på den sidste tredjedel blev skruet et hak i vejret og flere gange blev Brabrands ellers solide defensiv flået fra hinanden.

Især Mikkel Dahl markerede sig med aggressivt presspil, og det var tæt på at kaste en friløber af sig efter en lille times spil. Dahl kunne dog akkurat ikke nå at slippe helt fri igennem med Brabrand-målmanden, hvorfor han blev tvunget til at tage chancen på en svær halvflugter, der desværre ikke gav Brabrand-keeperen de store problemer.

Den gode chance satte dog gang i en sand chancekavalkade for hjemmeholdet, der da også fik bolden i nettet efter efterdønningerne fra et hjørnespark. Linjedommeren markerede dog for offside i situationen.

Nykøbing FC pustede og prustede i håb om at vælte Brabrand-muren, men på trods af gode forsøg fra Joachim Wagner, så skulle vi helt hen til 10 minutter før tid før, at den forløsende scoring kom.

Indskiftede Emil Holten fik sendt et indlæg perfekt ind i panden, og den formstærke angriber svigtede ikke, men sendte derimod bolden utageligt ind bag den prisgivede Brabrand-målmand.

Brabrand kom herefter mere på bolden, og afslutningen på kampen var ganske nervøs. Farlige formåede Brabrand dog aldrig for alvor at blive – heller ikke i dommerens tillægstid, da de ellers fik tilkendt et frispark på kanten af Nykøbing FC-feltet.

Nykøbing FC kunne derfor notere en velfortjent 1-0-sejr og tre point til kontoen.

NordicBet Ligaen, 7. Runde.

Søndag d. 3. september 2017.

13:45 i Nykøbing F. Idrætspark.

Nykøbing FC – Brabrand

1-0 (0-0)

1-0, Emil Holten (81)

Nykøbing FC (4-3-3): Sebastian Olsen, Chris Thorsheim, Kasper Jensen, Jakob Bonde, Anders Due, Jordan Wilson, Anders Vest-Hansen, Lars Pleidrup (66. Emil Holten), Joachim Wagner, Martin Svensson (41. Søren Christensen), Mikkel Dahl (90. Mads Jensen).