Seneste nyt

Nykøbing FC ansætter Thomas Slosarich som U19-træner: Ungdomsarbejdet i NFC er af høj kaliber

af

Thomas Slosarich er ny mand i spidsen for U19-holdet, og den rutinerede træner ser frem til at blive en del af et for ham fremragende talentsetup. Thomas Slosarich får samtidig ansvaret for sportslinjen i NFC.

Inden længe starter Nykøbing FC’s talenthold træningen op forud for den kommende sæson og efterhånden er diverse trænerteams endeligt på plads.

Herunder for U19-holdet, hvor vi med stor glæde kan offentliggøre, at den tidligere DBU talenttræner, talentchef i FC Roskilde og indehaver af højeste trænerlicens, Thomas Slosarich, bliver ny træner.

Sportsdirektør Claus Jensen glæder sig over tilgangen.

– Det er med stor glæde, at vi byder Thomas velkommen i NFC, udtaler Claus Jensen, der ikke lægger skjul på, at han har haft et ønske om at tilknytte Thomas til NFC de seneste år som led i opbygningen af ungdomsafdelingen til glæde for NFC og landsdelens talenter.

– Thomas kommer til NFC med helt unik ’know how’ på talentudviklingsområdet gennem sit arbejde igennem en årrække i DBU og i arbejdet med de største danske talenter i landet. Han er fagligt utroligt kompetent og har på samme tid en rummelig samt ambitiøs tilgang til arbejdet med unge mennesker, der er helt i tråd med vores værdier i NFC. Vi gerne vil være meget tæt på vores unge mennesker, ikke kun når det drejer sig om fodbolden, men også i balancen med familie, venner, skole og vores ambition om at uddanne hele mennesker.

– Med Thomas på plads som U19-træner og ansvarlig for træningen på sportslinjen, er vi på plads med den prioriterede optimering omkring vores egne unge spillere samt de unge talenter på Lolland-Falster, som vi igangsatte i starten af 2019. Vores unge spillere og trænere i NFC samt på landsdelen er fundamentet for fremtiden i NFC, slutter Claus Jensen.

De unge skal have de bedste forudsætninger

Thomas Slosarich har længe fulgt Nykøbing FC på afstand, og han glæder sig over nu at være en del af klubben.

– Jeg valgte, at blive U19-træner her i Nykøbing FC, fordi jeg tror meget på det projekt, der er gang i. Jeg har fulgt meget med i klubbens udvikling, og det er tydeligt, at den er inde i en meget spændende proces, som jeg gerne vil være en del af.

– Klubben er fyldt med dedikerede og yderst kompetente folk, der brænder for klubben og som hele tiden vil være med til at rykke den til det næste niveau – det ser jeg meget frem til at blive en del af, siger Slosarich.

Med ansættelsen af Thomas Slosarich som U19-træner er Nykøbing FC og klubbens unge spillere sikret en top professionel træner, der har stor erfaring med at få spillere til at udnytte deres fulde potentiale.

Selv ser Thomas Slosarich da også netop dét som værende hans vigtigste opgave som U19-træner.

– Min fornemmeste opgave er ubetinget at give vores spillere de bedst mulige forudsætninger for at kunne opnå deres eget potentiale og blive interessante for vores divisionshold. Det skal være sjovt at komme til træning, men til hver eneste træning skal man også opleve, at man bliver dygtigere som fodboldspiller, siger han.

Træneren har erfaring med spillere på mange forskellige niveauer, og selv går han da også meget op i, at han når hele paletten rundt, så ingen går tabt i ungdomssystemet.

– Spillere kan variere meget i niveau, men vi skal gøre dem til den bedste udgave af dem selv og finde dem deres plads. Dem der potentielt er så dygtige, at de måske er forud for vores eget ungdomssystem skal vi kunne sælge videre til et højere niveau, men de spillere der ikke når helt op på vores divisionsholds niveau skal vi også kunne tage hånd om, så de havner på den rette hylde i fodboldverden. Alle skal have en mulighed for at udleve deres potentiale på et højt niveau som muligt, fortæller Thomas Slosarich.

Ungdomsarbejde af høj kaliber

Tilgangen af Thomas Slosarich er utvivlsomt endnu et stort skridt i den rigtig retning ift. at skabe et endnu stærkere ungdomssetup i Nykøbing FC, men allerede nu ser træneren selv et stærkt setup.

Han glæder sig derfor til at blive en del af det store arbejde, der bliver lagt for dagen omkring ungdommen i Nykøbing FC.

– Jeg har arbejdet i DBU og derigennem ved jeg, at klubben har arbejdet benhårdt med ungdomsarbejdet, og at de har kigget rigtig progressivt og innovativt på de rapporter og den feedback, de har fået på det foreløbige talentarbejde. Det er tydeligt, at klubben vægter ungdomsarbejdet rigtig, rigtig højt.

– Det setup jeg ser hernede nu er af meget høj kaliber. De folk, der udfylder rollerne i setuppet er også på et meget højt niveau, og det glæder jeg mig utrolig meget til at blive en del af, slutter han.