Seneste nyt

Nykøbing-dreng sikrede 2-1-sejr over Hvidovre

af

Nykøbing FC vendte 0-1 til 2-1, da Nykøbing-drengen Milas Schwensen kort før tid blev matchvinder mod oprykningskandidaterne fra Hvidovre.

For anden weekend i træk spillede Nykøbing FC hjemme i egen hule, og denne gang blev det med et helt specielt udfald af kampen.

Et truende nederlag blev nemlig vendt på hovedet, da to lokale drenge med en halv time igen blev sendt på banen. Inden da havde en tæt kamp dog udspillet sig på den fremragende grønsvær i Lollands Bank Park.

Nykøbing FC startede kampen bedst, og spillet flød i især det første kvarter, hvor hjemmeholdet konstant var en trussel.

Efter to minutter fik Emeka Nnamani serveret en bold på kanten af feltet af Lukas Giessing, men ’Emme’ fik ikke ordentligt træf på bolden.

Angrebene fortsatte dog med at bølge ned mod Hvidovre-målet og især Lukas Giessing var en trussel mod gæsternes mål.

Efter 15 minutter fik netop Lukas Giessing en kæmpe chance, da Mathias Kristensen gav ham en friløber. Giessings flade afslutning blev dog flot pillet af Hvidovre-målmanden.

På trods af at fantastisk kvarter fra NFC, var det dog gæsterne der kom i front efter små 20 minutter.

Et indlæg i NFC-feltet blev helflugtet i kassen af Christopher Boateng uden chance for Jannich Storch, hvorfor stillingen pludselig var 0-1 til oprykningskandidaterne fra Hvidovre.

Hvidovre havde herefter momentum i små fem minutter, hvilket også var tæt på at give dem en 0-2-føring. Stolpen hjalp dog Jannich Storch, hvorfor NFC stadig var helt med i kampen.

NFC fandt dog sig selv igen, og det blev til to gode chancer mod første halvlegs afslutning.

Først sendte Mathias Gehrt via en kort frisparksvariant Lukas Giessing alene igennem i højresiden, men den færøske U21-landsholdsspillers aflevering fik trods mange forsøg fra fremadstormende NFC’ere lov til at glide hele vejen gennem feltet.

Minuttet før pausefløjtet blev Emeka Nnamani sendt igennem i en god position i venstresiden, men hans sidste træk blev akkurat så langt, at han kom i en for spids vinkel til at kunne udplacere målmanden. Valon Ljuti fulgte godt op på returen med en afslutning fra kanten af feltet, men også her tog målmanden sig fint godt af forsøget.

Efter pausen kom NFC hurtigt til en løs chance via Lukas Giessing og Emeka Nnamani, men derudover var det Hvidovre, der kom bedst ud til anden halvleg.

Gæsterne sværmede i anden halvleg første kvarter, men det var først efter 63 minutter, at de for alvor fik tilspillet sig en stor chance.

Hvidovre spillede sig frit igennem i deres højreside, men i stedet for at gå på mål, valgte Hvidovre-angriberen at spile bolden forbi Storch og tværs gennem feltet. Her kom en Hvidovre-spiller styrtende, men heldigvis akkurat for sent til stor frustration for gæsterne træner, Per Frandsen.

Få minutter efter kom de til endnu en stor chance, da en bold blev lagt ind til bagerste stang, hvor et hovedstød var godt på vej ind over stregen. Jannich Storch stod dog en stor kamp og fik akkurat værftet bolden væk inden, at den krydsede mållinjen.

Mod afslutningen af kampen begyndte man at fornemme, at der kunne ligge en udligning til Nykøbing FC.

Efter 78 minutter kom Jacob Egeris højest på en standardsituation, hvorefter bolden dumpede ned omkring det lille felt. Mikkel Juhl var først på bolden, men højrebacken sparkede bolden over mål.

Med en halv time tilbage var Nicolai Jessen og Milas Schwensen sendt på banen, og med 10 minutter igen blev de i den grad kampafgørende.

Efter 83 minutter blev Milas Schwensen sendt i dybden, men hans afslutning blev nok engang pillet af Hvidovre-målmanden. Målmanden kunne dog kun halvklare, hvorfor bolden strøg ud til Nicolai Jessen, der kunne prikke udligningen i kassen.

Hvidovre kunne ikke bruge uafgjort til det store i bestræbelserne på at rykke i Superligaen, hvorfor de satsede stort i slutfasen.

Et hovedstød efter et indlæg til bagerste stang var da også tæt på at give en ny Hvidovre-føring, men forsøget strøg forbi mål.

Dermed lignede det en pointdeling, men Nykøbing FC ville det anderledes.

Nicolai Jessen blev flot sat i scene på kanten af feltet, hvorfra han firsttimede mod mål. Målmanden kunne igen blot halvklare, og denne gang var det indskiftede Nykøbing FC-dreng Milas Schwensen, som via en flot flugter kunne sparke bolden i kassen til 2-1.

Hvidovre satsede alt i slutfasen, men Nykøbing FC stod godt imod, hvorfor vi derfor kunne notere den anden sejr i oprykningsspillet.

Næste opgave er fredag ude mod FC Fredericia.

Nykøbing FC – Hvidovre IF

07.05.22 Kl. 15:00 i Lollands Bank Park

28.Spillerunde i NordicBet Ligaen.

2-1 (0-1)

0-1, Christopher Boateng (19 min)

1-1, Nicolai Jessen (83 min)

2-1, Milas Schwensen (90 min)

Nykøbing FC: Jannich Storch, Mikkel Juhl, Jacob Egeris, Kasper Jensen, Simon Madsen, Victor Christiansson (70. Mads Carlson), Valon Ljuti, Mathias Gehrt (90. Lars Pleidrup), Emeka Nnamani (61. Nicolai Jessen), Lukas Giessing (61. Milas Schwensen), Mathias Kristensen.