Seneste nyt

Ny magisk dag i Lollands Bank Park: 3-0 over det ubesejrede tophold

af

Nykøbing FC spillede en ny stor kamp hjemme i Lollands Bank Park, da det hidtil ubesejrede tophold, FC Helsingør, blev sendt hjem med et 3-0-nederlag.

Der var noget at leve op til for Nykøbing FC, hvis der skulle følges op på sidste hjemmekamps flotte resultat, da Claus Jensens mandskab søndag eftermiddag tog imod det ubesejrede tophold, FC Helsingør.

Drengene så sig dog ikke tilbage, og det hidtil ubesejrede tophold måtte rejse hjem uden den fornemme titel som netop at være uden nederlag.

Kampen startede meget lige med to teknisk stærke hold, der begge ville udover stepperne og som spillede meget direkte angrebsspil.

Nykøbing FC var først til at bide fra sig, da Sebastian Koch var tæt på at Nicolai Jessen ved bagerste stang efter et indlæg. Gæsterne slap dog i denne omgang med skrækken og fik klaret til hjørnespark.

Efter 12 minutter var gæsterne dog tæt på at bringe sig i front, da de forsøgte sig med et forsøg fra distancen mod det lange hjørne. Jannich Storch kunne blot se til, imens at bolden heldigvis susede snært forbi sammenføjningen.

FC Helsingør viste prøver på, hvorfor de hidtil ikke har tabt i sæsonen, da de udfordrede NFC med hurtigt pasningsspil på banens sidste tredjedel. Store chancer blev det dog ikke til i denne fase af kampen.

I stedet straffede Nykøbing FC gæsterne efter 18 minutter.

Mathias Gehrt slog et godt indadskruet indlæg i Helsingørs felt, og her kom topscorer Mathias Kristensen hårdt presset af en forsvarsspiller først på bolden. MK fik akkurat prikket til bolden – eller tvunget forsvarsspilleren til at gøre det samme – hvorfor bolden strøg ind i det lange hjørne til 1-0.

Kampen fortsatte med at bølge frem og tilbage, men det var Nykøbing FC, der var skarpest på dagen.

Efter 28 minutter blev Mathias Gehrt jævnet med jorden, hvorfor han fik et frispark godt og vel 25 meter fra Helsingør-målet.

Her ved vi, at Mathias Kristensen er giftig, og i dag viste han endnu engang, at han både kan i luften og langs jorden.

’MK’ satte bolden helt oppe i hjørnet, hvorfor Helsingør-målmanden blot kunne se til alt imens, at bolden for anden gang strøg i netmaskerne.

FC Helsingør tog herefter lidt over, og vi må give, at topholdet spiller en flot omgang fodbold, hvor kombinationer ikke blot flyder flot, men også foregår i et meget højt tempo.

Lige lidt hjalp det dog, da NFC-defensiven stod fremragende og anført af Jacob Egeris samt Andreas Holm ikke gav mange chancer væk.

I stedet fik NFC et par tilbud i slutningen af første halvleg, men en helflugter fra Koch gik i sidenettet og et godt omstillingstilbud til Jessen, udmøntede sig ikke i flere mål.

NFC gik derfor til pause med en flot 2-0-føring.

Efter pausen kom FC Helsingør ikke overraskende ud i højt tempo og et højt pres.

Det høje pres var ved at koste en scoring, da NFC-defensiven tabte en bold på et kritisk sted, hvorfra gæsterne kunne sende et kvalificeret forsøg afsted mod det lange hjørne. Jannich Storch, som i øvrigt stod en fremragende kamp, havde dog læst afslutningen og reddede flot til hjørnespark.

Det helt store Helsingør-pres med store chancer kom dog aldrig.

I stedet bølgede kampen frem og tilbage, og den balancerede mellem, at der skulle skabes spænding på ny og en dræbende 3-0-scoring, der ville slå sømmet i Helsingør-kisten.

Efter 65 minutter var det tæt på at blive første scenarie, men igen præsterede Jannich Storch en god redning inde på stregen.

I stedet gik det den anden vej. Jessen blev sendt over højresiden, hvor han med et yderside aflevering fandt Koch ved bagerste stang. Koch måtte strække sig langt efter bolden, hvorfor hans afslutning da også blev derefter og gik over mål.

Mere held med afslutningen havde han efter 75 minutter. NFC kombinerede flot på Helsingørs banehalvdel, inden at Valon Ljuti sendte en giftig dybdebold mellem kæderne og fandt Sebastian Koch alene med målmanden.

Koch svigtede ikke, men udplacerede målmanden med en afslutning i det lange hjørne, hvorfor jublen i Lollands Bank Park på ny kunne bryde løs.

Nykøbing FC dominerede herefter, men med 10 minutter måtte Jannich Storch hive endnu en god redning ud af ærmet.

Det blev derfor ikke til flere mål, hvorfor Nykøbing FC kunne sende det nu ikke længere ubesejrede tophold hjem med et 3-0-nederlag.

Der venter nu Nykøbing FC en landskampspause inden, at det går løs igen d. 16. oktober ude mod HB Køge.

Nykøbing FC – FC Helsingør

03.10.21 Kl. 15:00 i Lollands Bank Park

11.Spillerunde, NordicBet Ligaen.

3-0 (2-0)

1-0, Mathias Kristensen (18 min)

2-0, Mathias Kristensen (28 min)

3-0, Sebastian Koch (75 min)

Nykøbing FC: Jannich Storch, Mikkel Andersen, Jacob Egeris, Andreas Holm, Lars Pleidrup, Victor Christiansson, Valon Ljuti, Mathias Gehrt, Sebastian Koch (90. Willads Delvin), Nicolai Jessen (77. Mads Carlson), Mathias Kristensen.