Seneste nyt

Nordkurven: Vi vil give holdet den bedst mulige opbakning

af

I foråret så en ny fangruppering i Nykøbing FC dagens lys. Nordkurven er navnet, og målet er at bakke op om holdet og visionen om Superliga i 2020.

Nykøbing FC har altid været priviligerede mht. at have god opbakning på både ude og hjemmebane. Gang på gang møder trofaste fans op på tribunen på hele Lolland/Falsters hjemmebane,  imens  vi også kan glæde os over stor opbakning på fremmed græs.

I foråret opstod endnu en fangruppering, der ønsker at støtte op om klubben – Nordkurven.

Nordkurven er drevet af en gruppe unge, der har Emil Wede og Nicklas Holm som henholdsvis formand og næstformand. De ønsker begge at skabe bedst mulig stemning i Nykøbing F. Idrætspark.

– Nordkurven er et relativt nyt fanprojekt, hvor vi forsøger at bygge et lidt anderledes fanmiljø op. Vi starter mere eller mindre helt fra bunden, siger en af initiativtagerne til Nordkurven, Nicklas Holm, inden han fortsætter.

– Vi har fokus på stemningen på tribunen, for den mener vi ikke, at man kan få for meget af. Vi vil gerne bygge en fangruppering op, der både bakker holdet op verbalt og visuelt, så vi kan få endnu mere gang i kampene. Vi skal give holdet den bedst mulige opbakning.

Nordkurven er, som navnet antyder, placeret på Nykøbing F. Idrætsparks nordlige side bag det ene mål, og der håber både Emil og Nicklas, at der er mange, der vil komme ned og skabe stemning.

– Vi håber selvfølgelig, at der er mange, som kommer ned og står på Nordkurven og laver stemning sammen med os. Hvis man har lyst til at bakke holdet op verbalt og visuelt, så er man i hvert fald mere end velkommen, siger Nicklas, inden han bakkes op af Emil Wede.

– Vi er generelt nogle unge drenge i Nordkurven, men der står da også nogle lidt ældre gutter nede ved os. Jeg tror, og det håber vi da også, at der er nogle i alle aldre, som bliver tiltrukket af stemningen.

Nordkurven er i høj grad drevet af lysten til at bakke hele Lolland/Falsters hold op, men de unge stemningsskabere lægger heller ikke skjul på, at der naturligvis også er et socialt aspekt i Nordkurven.

– Der er selvfølgelig også et socialt aspekt i det. Uden for banen laver vi også en masse arrangementer. Vi har eksempelvis haft malerdage, hvor vi mødes og maler bannere og flag. Vi har også fokus på førkampsarrangementer, så man gør det til en ting at tage til kamp sammen og hygge sig med det, fortæller Emil Wede, inden begge Nordkurve-drengene opfordrer folk til at blive en del af gruppen.

– Man skal blive en del af Nordkurven, fordi det er en fed måde at komme ud og møde nogle ligesindede mennesker, der også ønsker at bakke op om klubben. Man kan altid skrive til os på vores Facebookside, og så er man også mere end velkommen  til bare at komme hen og snakke med os på stadion. Man kan sagtens bare komme ned og stille sig sammen med os, siger Nicklas Holm.

– I stedet for at ligge hjemme på sofaen og se fodbold en søndag eftermiddag, så kom på stadion og tag del i stemningen. Fodbold er bare sjovere på stadion. Vi opfordrer derfor folk til netop at gøre det og til bare at komme hen og stå med os bag målet. Vi holder også åbne arrangementer, hvor alle er velkommen til at kigge forbi, slutter Emil Wede.

Nordkurven vil naturligvis være at finde bag det ene mål, når sæsonen sparkes igang med en hjemmekamp mod Skive IK d. 30. juli. Hold ligeledes øje med førkampsarrangementer på Nordkurvens Facebookside, som du finder her.