Seneste nyt

NFC døde med støvlerne på i Nørreskoven

af

Nykøbing FC kæmpede forbilledligt, men var søndag eftermiddag oppe mod overmagten i form af Vejle BK, der snuppede en 2-0-sejr.

Søndag eftermiddag ventede der på papiret en af de sværeste udekampe i sæsonen, da Superliga-nedrykkerne og traditionsklubben Vejle BK ventede i Nørreskoven.

Hjemmeholdet spillede første hjemmekamp i denne sæson, og det var da også et tændt hjemmepublikum, der tog imod NFC, som dog til tider viste tænder og døde med støvlerne på.

Vejle BK forsøgte fra start med højt tempo og pres, men NFC stod fint imod og fik indledningsvist kombineret sig godt ud af det store tryk.

Efter fire minutter var det tæt på at NFC kunne skabe kampens første chance, men et dybdebold fra Valon Ljuti til Emeka Nnamani blev akkurat sendt afsted for sent, hvorfor Nnamami havde sneget sig ind i en offsideposition.

Små fem minutter senere kom Vejle til deres første lille chance, da en lang og høj bold blev sendt ned bag NFC’s høje forsvarslinje. Vejle-spilleren kunne kun akkurat få skalpen på og snitte bolden mod mål, hvorfor forsøget ikke voldte Jannich Storch problemer.

Minuttet efter troede de fleste på Vejle Stadion, at hjemmeholdet havde bragt sig i front. Et indlæg blev slået fladt i feltet, og så havde bolden kurs mod den fjerne krog. Bolden tog dog indersiden af stolpen og en svingom på stregen, inden at NFC kunne få losset bolden i sikkerhed.

NFC viste dog igen tænder på det efterfølgende angreb. Mads Carlson sendte Emeka Nnamani i dybden, og denne gang var der ikke offside. Desværre fik Emekas træk en tand for meget, hvorfor den fremadstormende Vejle-målmand, Lucas Johansson, cleare bolden før, at der kom afslutning på angrebet.

Alt ovenstående foregik på de indledende 10 minutter, hvorfor det i den grad var en hektisk start på eftermiddagens kamp mod Superliga-nedrykkerne.

Vejle bed sig langsomt mere fast i opgøret, og NFC fik svære og svære ved at kombinere sig igennem Vejle-defensiven, der stod flot og kompakt.

Hjemmeholdet kom frem til mange dødbolde, men få af dem var farlige. Efter 22 minutter kom store Oliver Provstgaard dog højest efter et frispark, men igen sad afslutningen lige på Storch.

NFC stod imod i den lidt hårde periode, og Claus Jensens unge mandskab kom da også mere på bolden. Efter 29 minutter flød kombinationerne sågar så flot på banens sidste tredjedel, at Valon Ljuti kunne tage chancen fra små 25 meter. Afslutningen strøg dog et godt stykke forbi.

Vejle skruede herefter op for tempoet igen, og efter 33 minutter måtte Jannich Storch hive en regulær klasseredning ud af ærmet efter et ellers flot hovedstød fra hjemmeholdet.

Fem minutter senere gik den dog desværre ikke længere, da Vejle via hurtig boldomgang og en flot detalje, kom hurtigt over deres højrekant og kunne servere et fladt indlæg for Dimitris Emmanoulidis, som sendte bolden i det lange hjørne til 1-0.

Vejle lugtede blod i resten af første halvleg, men den velorganiserede NFC-defensiv holdte hjemmeholdet for flere store chancer, hvorfor Vejle kunne gå til pause med en 1-0-føring.

Vejle BK ud til anden halvleg i højt tempo, men det var Nykøbing FC, der markerede sig med en stor chance først.

Et hjørnespark blev sendt til bagerste stang, hvor Kasper Jensen kom højest på bolden. Desværre hev Vejle-målmanden en flot redning frem i situationen.

Få minutter senere fik Vejle tilkendt et straffespark, da Mads Carlson kom for sent i en tackling i eget felt. Vejles topscorer, Sukuta-Pasu, stod for forsøget, men angriberen bragede bolden over mål, hvorfor NFC i høj grad stadig levede i kampen.

Nykøbing FC kom herefter meget bedre med i kampen igen. Lars Pleidrup startede på kanten, og efter en lille time snød han et par Vejle-spillere på kanten af feltet, hvorefter en lovende mulighed dog desværre løb i sandet.

Sådan var der flere gode muligheder til NFC, men i denne fase af kampen forblev det lige ved og næsten.

Efter 59 minutter viste Vejle, at de i den grad ikke var blevet ufarlige, imens at NFC havde kæmpet sig ind i kampen. Jannich Storch måtte således hive en fantastisk dobbeltredning frem.

Med 20 minutter igen kom Ole Jakobsen på banen, og han fik øjeblikkeligt indvirkning på kampen.

Flere gange var han ved at blive sat i scene, og specielt i en situation, var det tæt på at NFC kunne bringe balance i regnskabet. Ole Jakobsens tværaflevering gennem feltet til Hassan, løb dog desværre hele vejen gennem feltet, og det blev en anelse sigende for NFC’s eftermiddag i Nørreskoven.

Kampen balancerede i slutfasen på en knivsæg, hvor både en udligning og en udbygning af føringen var sandsynlige scenarier.

Desværre endte det med sidstnævnte, da Dimitris Emmanoulidis udnyttede en løs bold i feltet til at bringe Vejle foran med 2-0.

Det blev ikke til flere mål, hvorfor Superliga-nedrykkerne kunne notere tre point, imens Claus Jensens mandskab må rejse hjem til Sydhavsøerne pointløse.

Vejle BK – Nykøbing FC

07.08.22 Kl. 15:00 på Vejle Stadion

NordicBet Ligaen, 3. spillerunde.

2-0 (1-0)

1-0, Dimitris Emmanoulidis (38 min)

2-0, Dimitris Emmanoulidis

Nykøbing FC: Jannich Storch, Kasper Jensen, Elias Gärtig, Jacob Egeris, Simon Madsen, Victor Christiansson (88. Nikolaj Bonde), Valon Ljuti, Mads Carlson, Emeka Nnamani (78. Milas Schwensen), Lars Pleidrup (73. Ole Jakobsen), Ahmed Hassan.