Seneste nyt

NFC ændrer i organisationen

af

Claus Jensen får ny rolle som manager, imens Jan Michaelsen bliver teknisk chef i Nykøbing FC.  Brian Rasmussen bliver ny First Team Coach. Alle tre stillinger er nye i organisationen NFC. Anders Due fortsætter som individuel træner i det nye set-up, ligesom Jan Jacobsen fortsætter arbejdet med transitionen.

Ungdommen samt de lokale unge spillere i NFC og på Lolland-Falster er fremtidens fundament i visionen om at bringe topfodbold tilbage på Lolland-Falster.

Igennem de sidste fire år har vi arbejdet fokuseret med ungdomsfodbolden i NFC, som i de første år handlede allermest om at arbejde med miljøet og kulturen samt uddannelsen af de unge ambitiøse trænere, vi har i klubben.

I vores prioriteringer og investeringer i klubben er fokus på vores udviklingsmiljø og vores ambitiøse 2022-målsætning om, at 50% af truppen skal være lokalt forankret og 30% af spillere i startopstillingen skal være egenudviklede.

Den nye organisation

Bestyrelsesformand Tage Nielsen glæder sig over det nye setup og udtaler;

– Med den nye organisation på plads får vi en direkte linje mellem manageren på førsteholdet ned til Ole Nielsen som børneansvarlig for de mindste i NFC. Det tror vi på vil gøre os til en betydningsfuld klub i Danmark, der med fokus på talentudviklingen og optimeringen af vores fundament skaber grobund for ambitionen om at bringe topfodbolden tilbage med en kerne af lokalt forankrede spillere. Både Claus og jeg er inspireret af de klubber, vi har arbejdet i herhjemme (henholdsvis Lyngby Boldklub og FC Nordsjælland) med mange trænere omkring holdene og fokus på at udvikle spillere. Med den nye model, tror vi på, at vi kan skabe et endnu stærkere miljø, hvor de unge spillere får både chancen samt stor tro på dem, og at vi dermed kan gøre det umulige muligt over de kommende år.

– Det bliver fremadrettet Claus’ opgave at have ansvaret for holdudtagelse og sammensætningen af spillertruppen samt det udvidede team omkring holdet. Claus vil ligeledes fortsat være medansvarlig for at videreudvikle den ’blå tråd’ helt ned til de mindste i Nykøbing FC sammen med de mange engagerede og dygtige folk i Nykøbing FC, siger Tage Nielsen.

Ny Teknisk chef

Med oprettelsen af ny stilling i Nykøbing FC er Jan Michaelsen ansat som teknisk chef. Jan Michaelsen bliver dermed en central del af den sportslige ledelse i NFC.

Omkring førsteholdet skal Jan Michaelsen være sparring til den nye manager samt være omkring alle forhold relaterende til udviklingen af truppen både på og uden for banen.

Samtidig indeholder rollen det overordnede ansvar for den nye strategi i NFC Talent og sammenhængen mellem førsteholdet samt NFC Talent, der har sin kerne i at opfylde ambitionen om et lokalt forankret førstehold og øge mængden af spilletid for vores egenudviklede spillere.

Jan Michaelsen udtaler;

– Jeg har med stor fornøjelse været Head of Coaching for U13-U15 det seneste halve år, og jeg har i den tid fået en rigtig god fornemmelse af Nykøbing FC. Jeg ser et enormt potentiale i klubben både indenfor kridtstregerne, men også på ledelsesgangene, hvor jeg føler mig helt overbevist om, at vi kan skabe det fundament for fodbolden på Lolland-Falster, som vi alle sammen drømmer om, fortæller Jan Michaelsen, der glæder sig til sin nye rolle.

– Det bliver fantastisk at komme i gang, og jeg kan slet ikke vente med at trække i arbejdstøjet. Nykøbing FC har udviklet sig eksplosivt over de seneste små fem år, og jeg ser virkelig frem til nu at videreudvikle NFC sammen med trænerteamet og alle ildsjælene, som jeg også har arbejdet sammen med det seneste halve år.

Med ansættelsen af Jan Michaelsen får vi en stor kapacitet ind i den sportslige ledelse i NFC – både på og uden for banen.

– Jan bliver overordnet ansvarlig for talentudviklingen og implementeringen af den nye strategi for NFC Talent, og det er et kæmpe scoop for os som fodboldklub. Det sætter en tyk streg under vores ambitioner for de unge spillere på Lolland-Falster som fremtidens fundament i Nykøbing FC.

– Samtidig får vi glæde af Jans store erfaring i videreudviklingen af førsteholdet både på og uden for banen samt i den daglige ledelse, udtaler Tage Nielsen.

Ambitioner

Vi har i vinterpausen gennemført en større udskiftning i truppen.

Claus Jensen ser frem til at videreudvikle samarbejdet med alle de dygtige folk i NFC.

– Ambition er at skabe et miljø med stort ansvar til alle i teamet, som er omdrejningspunktet for al arbejde i NFC. Vi skal fortsætte med at arbejde som en enhed og løfte i flok samt bruge vores ressourcer optimalt. Det tror vi på, at vi gør med det nye setup, siger Claus Jensen inden, at han fortsætter.

– Superliga i 2022 er vores ambition, og den fungerer som vores ledestjerne og vision ude i horisonten – den ambition bygger på udviklingen af det nuværende hold med vores stærke kulturbærere og vores mange meget unge talentfulde spillere, som skal kunne spille med i toppen af NordicBet Ligaen over de kommende sæsoner. Vi har et meget talentfuldt hold, hvor flere af de unge spillere fik masser af spilletid og erfaring det seneste halvår i NordicBet Ligaen.

– Med tilgangen af Marcus Backmann fortsætter vi samtidig med at bringe meget store talenter til klubben. De læner de sig op af vores meget rutinerede spillere i truppen, der har masser af erfaring fra topfodbold både i DK og udlandet. Det er den blanding, vi tror på vil bringe os store resultater de kommende år, og som jeg både er ydmyg og stolt over at stå i spidsen for.

Manager Claus Jensen og truppen startede træningen op her til formiddag, og det er med et mindset, der er på en god start på foråret samt en placering i top-seks.

– I foråret er ambitionen fortsat at bryde ind i top-seks i NordicBet Ligaen, som vi er endt lige uden for de seneste tre sæsoner.

– Vores fokus er dog her i opstarten at stå helt skarpe til vores første kamp mod Skive d. 1. Marts i NordicBet Ligaen.

– Vi har stor respekt for vores nuværende position og den meget tætte NordicBet Liga. Den helt nære målsætning er derfor at få en stærk start i foråret. Det har vi 100 % fokus på, udtaler Claus Jensen

Brian Rasmussen bliver ny First Team Coach

Brian har gjort et stort arbejde som cheftræner det seneste halve år og fået en masse erfaring under bæltet på kort tid. Brian får en væsentlig rolle i det nye set-up som First Team Coach med ansvaret for træningen af holdet ude på banen i det daglige.

Vi vil arbejde som et team, som vi med stor glæde har gjort det seneste halve år, uddyber Claus Jensen.

Brian Rasmussen udtaler;

– Jeg har med stor stolthed været i NFC i fire år og det seneste halve år som cheftræner. Claus og jeg brænder på samme måde for fodbolden i NFC og på Lolland-Falster, hvor vi er vokset op og fået vores fodboldopdragelsen. Jeg har med stor glæde arbejdet sammen med ham de seneste år. Jeg glæder mig meget, til at fortsætte arbejdet med truppen i tæt samarbejde med vores nye team.

– Claus og jeg har været på træningsbanen sammen hver dag i min cheftræner periode, så det bliver helt naturligt for os at fortsætte det samarbejde, både for mig og spillerne. Vi er NFC’ere ind i hjertet, og jeg glæder mig helt vildt over at være en del af det nye team, der er sammensat og hvor vi bliver styrket markant i den daglige træning med mange trænere på banen, slutter Brian Rasmussen.

Den nye trænerkonstellation havde sammen med spillerne første træning efter juleferien i formiddags.