Seneste nyt

Nederlag til Viborg FF i forårspremieren

af

Nykøbing FC fik en ærgerlig start på forårssæsonen, da det blev til et 3-1-nederlag til Superliga-nedrykkerne fra Viborg FF.

Efter en god opstart var det søndag eftermiddag endelig blevet tid til at komme ud og spille om point i NordicBet Ligaen. Modstanderen var Superliga-nedrykkere fra Viborg FF, og de skulle vise sig at være en stor mundfuld i denne omgang.

Kampen startede ellers meget lige og inden for det første kvarter var begge hold blot kommet frem til et par forsøg fra distancen.

Herefter kom Nykøbing FC mest på bolden, men den sidste snært og farlighed i feltet manglede dog.

I stedet kom Viborg frem til et hjørnespark, og det skulle vise sig at vende opgøret på hovedet. Hjemmeholdet sparkede hjørnesparket fladt til forreste stang, hvor en grøn/hvid stribet spiller hoppede over bolden og dermed overlod den til Andreas Albers, som fra tæt hold kunne sparke føringsmålet i kassen.

Føringsmålet rystede Nykøbing FC en anelse, og minuttet efter var det da også tæt på at blive 2-0 til Viborg, da nyindkøbet Christian Moses kom alene igennem med Sebastian Olsen. Målmanden pillede dog pynten af angriberen, som måtte se sig afvist af en flot fodparade.

Nykøbing FC vågnede herefter atter op til dåd, og kort efter Moses’ store chance kombinerede Sebastian Koch, Mads Kaalund og Lars Pleidrup sig flot igennem i højreside inden, at sidstnævnte fik sendt en afslutning afsted. Lidt karakteristisk for kampen gik afslutningen dog et stykke forbi mål.

Jens Olsens tropper var fortsat mest på bolden, men det betød også, at Viborg lå og lurede på omstilinger med deres lynhurtige kanter, Pierre Larsen og Christian Sivebæk.

Netop en omstilling blev udslagsgivende, da Viborg befandt sig i en to-mod-en situation. Christian Sivebæk brændte i første omgang på Sebastian Olsen, men bolden sprang desværre direkte ud til Andreas Albers, som kunne sparke bolden i det tomme net til 2-0.

Kort før pausen blev ondt værre, da Emil Holten måtte lade sig udskifte med en skade. Ind kom Mikkel Dahl, og han skabte sammen med Sebastian Koch halvlegens sidste mulighed, da et ellers kvalificeret langskud dog ikke skabte alt for store problemer for Viborg-målmanden.

Dermed gik hjemmeholdet til pause med en 2-0-føring.

Efter pausen kom Viborg ud med et tydeligt mål om at lukke og slukke kampen hurtigst muligt, og det skete da også via et brag af et langskud.

Viborg kom først på en returbold efter et hjørnespark, og Pierre Larsen hamrede resolut bolden op i nærmeste hjørne uden chance for Sebastian Olsen i buret.

Dermed var det op ad bakke for Nykøbing FC, der nede med 3-0 havde noget af et bjerg et bestige, hvis det skulle blive til point i forårspremieren.

Ikke desto mindre kom Nykøbing FC atter bedre med i kampen, og der var da også optakt til flere gode chancer. Mads Kaalund og Lars Pleidrup kombinerede sig efter en lille time til en chance, men sidstnævntes afslutning på kanten af feltet blev pillet af hjemmeholdets målmand.

Kampen gik herefter ned i gear og chancerne blev små. Sebastian Olsen måtte dog af to omgange hive flotte redninger frem, da han først stod for en flot fodparade og få minutter senere snuppede et langskud af Jeppe Grønning.

Dagens positive NFC-detalje kom med et kvarter tilbage, da Joachim Wagner efter et halvt år på sidelinjen fik comeback.

Joachim gjorde et godt og energisk indhop og var ved flere lejligheder impliceret i gode aktioner på banens sidste tredjedel.

Det var dog efter en dødbold, at Nykøbing FC i kampens absolut døende sekunder kunne score årets første NordicBet Liga-mål, da Jeppe Arnesen flot steg til vejrs på et hjørnespark og pyntede på resultatet til 3-1.

Det var dog kun et trøstemål, da dommeren kort efter fløjtede af. Dermed blev det desværre til et 3-1-nederlag i forårspremieren.

NordicBet Liga.

13:45, Viborg Stadion.

Viborg FF – Nykøbing FC

3-1 (2-0)

1-0, Andreas Albers, 25 min.

2-0, Andreas Albers, 33 min.

3-0, Pierre Larsen, 48 min.

3-1, Jeppe Arnesen, 90+ min.

Nykøbing FC (4-3-3) Sebastian Olsen, Chris Thorsheim, Jeppe Arnesen, Kasper Jensen, Anders Due, Jordan Wilson, Søren Christensen, Lars Pleidrup, Sebastian Koch (Nicolai Jessen, 54), Mads Kaalund (Joachim Wagner, 75), Emil Holten (Mikkel Dahl, 36.)