Seneste nyt

Nederlag i Blue Water Arena

af

Nykøbing FC blev søndag eftermiddag straffet af et kynisk Esbjerg-mandskab, der kunne notere en 3-0-sejr.

Det var Nykøbing FC, der i store perioder styrede kampen på udebane mod Esbjerg, men statistik og fornemmelser kaster desværre ingen point af sig.

Nykøbing FC var nemlig oppe mod en på dagen meget mere kynisk modstander, der kendte deres besøgelsestid foran mål.

Nykøbing FC startede bedst, og det var ikke meget, at hjemmeholdet så til bolden. Første gang de for alvor fik rykket spillet op på NFC-banehalvdel, fik de dog også scoret kampens første mål.

En lang bold blev sendt i dybden, og da NFC ikke fik clearet kunne hjemmeholdet gå til mållinjen, spille på tværs og score til 1-0.

Det var i det hele taget en mærkværdig første halvleg, hvor der stod NFC på det meste, men hvor Esbjerg altså var i front på måltavlen.

Efter 20 minutter kom den første større chance til Nykøbing FC, da gode kombinationer i venstresiden endte med et indlæg mod topscorer Mathias Kristensen. ’MK’s hovedstød gik snært forbi sammenføjningen.

Tre minutter senere kombinerede NFC flot igennem Esbjerg-defensiven inden, at ’MK’ lagde bolden til rette for Mathias Gehrt. Superteknikkeren tog en træk, hvorefter han knaldede bolden på sammenføjningen.

NFC-dominansen fortsatte, men efter en lille halv time viste Esbjerg, at de også kan spille fodbold. Pludselig flød kombinationerne i høj fart, og så kunne en Esbjerg-offensivspiller glide udenom Storch. Vinklen blev dog for spids, hvorfor afslutningen prellede af på ydersiden af stolpen.

Det skortede derfor ikke på chance i denne fase af kampen og efter 30 minutter tilspillede NFC sig endnu en, da Mathias Kristensen blev nedlagt på kanten af Esbjerg-feltet. MK tog sig selv af forsøget, der blev sendt hårdt mod mål, men målmanden var klar og fik parereret forsøget.

Nykøbing FC sværmede om Esbjerg-målet i resten af første halvleg, men ind ville bolden ikke, hvorfor hjemmeholdet kunne gå til pause med en 1-0-føring.

Efter pausen kom Esbjerg ud med et ønske om at presse højere, og det tvang NFC til nogle unødvendige defensive fejl.

Fem minutter inde i anden halvleg kom Esbjerg derfor frem til en friløber, hvor Leonel Montano kunne chippe bolden over en fremadstormende Jannich Storch, som intet kunne spille op i situationen.

Nykøbing FC var tæt på en hurtig reducering ved Mikkel Andersen, da han af Nicolai Jessen flot fik lagt en bold til rette i Esbjerg-feltet. Mikkel Andersens forsøg blev dog sparket over mål.

I stedet blev det 3-0 på en omstilling, hvor en motorvej i Esbjergs højreside resulterede i en aflevering tværs gennem feltet inden, at Leonel Montano kunne prikke bolden det sidste stykke over stregen til 3-0.

Dermed lignede det, at NFC skulle passe på ikke at få en over snuden, men i stedet var det Claus Jensens mandskab der fortsatte med at være bedst på bolden og presse på for en scoring.

Mikkel Andersen måtte efter en times tid se et hovedstød blive afværget på stregen og i de efterfølgende minutter hoppede og dansede bolden inde omkring Esbjerg-målmandens mål. Ind ville bolden dog ikke.

Efter 65 minutter holdt Esbjerg-målmanden for længe i bolden, hvorfor der blev fløjtet indirekte frispark i Esbjerg-feltet. Gehrt lagde bolden til rette for MK, men angriberen afslutning gik også over mål.

Nykøbing FC satsede fortsat på et comeback, og det gav åbninger i den modsatte ende af banen. Det var derfor også tæt på at blive 4-0 med et kvarter igen, men Storch reddede flot en situation, hvor Esbjerg-angriberen blev spillet helt blank.

I dommerens tillægstid blev Kristian Lindberg nedlagt i Esbjerg-feltet af hjemmeholdets målmand, hvorfor han modtog et direkte rød kort alt imens, at Mathias Kristensen kunne gøre sig klar til et straffespark.

Hjemmeholdet havde brugt alle deres udskiftninger, hvorfor den tidligere NFC-angriber Emil Holten måtte tage målmandshandskerne på. Holten viste, at han også kan med hænderne, da han flot reddede MK’s forsøg fra straffesparkspletten.

Det blev derfor aldrig til NFC-mål i dagens kamp, hvorfor Esbjerg kunne notere en 3-0-sejr.

Næste opgave for Nykøbing FC er lørdag d. 4. december, hvor Vendsyssel FF gæster Lollands Bank Park.

Den kamp kan du købe billet til på nfc.eventii.dk.

Esbjerg fB – Nykøbing FC

28.11.21 Kl. 14:00 i Blue Water Arena

17. Spillerunde i NordicBet Ligaen

3-0 (1-0)

1-0, Charlie Winfield (8 min)

2-0, Leonel Montano (50 min)

3-0, Leonel Montano (56 min)

Nykøbing FC: Jannich Storch, Mikkel Andersen, Andreas Holm, Jacob Egeris, Malte Johannsen (13. Lars Pleidrup), Victor Christiansson, Valon Ljuti, Mathias Gehrt, Mads Carlson (66. Willads Delvin), Nicolai Jessen (78. Kristian Lindberg), Mathias Kristensen.