Seneste nyt

Mikkel Rygaard: Nykøbing FC er min hjerteklub

af

Af flere omgange var Mikkel Rygaard i Nykøbing FC, hvor han også fik sin fodboldopdragelse. Rygaards karriere drøner derudad, men han har bestemt ikke glemt, hvor han kommer fra.

I december vil Nykøbing FC hver dag åbne en låge i julekalenderen. Her vil der enten gemme sig et interview med et NFC-legende eller en konkurrence, hvor man kan vinde flotte præmier fra vores sponsorere.

Bag lågen for den 1. december gemmer der sig et interview med Nykøbing-dreng og Lyngby-spiller, Mikkel Rygaard.

Stolt af at have spillet for Nykøbing FC

Mikkel Rygaard fik sin fodboldopdragelse i Nykøbing FC’s ene moderklub, B1921, hvorefter turen sidenhen gik over Herfølge, Charlton og HB Køge inden, at midtbanekreatøren vendte hjem til Nykøbing FC.

Lyngbys nuværende 10’er har på trods af et flot CV dog ikke glemt, hvor han kommer fra og stoltheden over at repræsentere hele Lolland-Falsters hold.

– Jeg havde alle mine ungdomsår i Nykøbing FC. Jeg husker det som en rigtig god tid, og jeg elskede virkelig at spille fodbold for byens bedste hold. Efter jeg havde været væk i nogle år og kom tilbage til klubben, fik jeg jo så lov til at spille inde på stadion. Det var noget, jeg havde drømt om siden jeg var helt lille, så det var en fed ting og en stor ære at løbe ind i Nykøbing F. Idrætspark, siger Mikkel Rygaard, der ikke lægger skjul på klubbens betydning for ham.

– Klubben har haft stor betydning for mig, og man kan godt sige, at Nykøbing FC er min hjerteklub. Det var i Nykøbing FC, at jeg lærte at spille fodbold, så man kan jo sige, at klubben har givet mig fodbolduddannelse. Jeg har altid haft en stolt følelse af at spille for Nykøbing FC, og det er en følelse, der fortsat er hos mig – det var en rigtig fed tid.

Følger stadig klubben tæt

Selvom Mikkel Rygaard til dagligt har rigeligt at se til i Lyngby, så følger han stadig Nykøbing FC tæt. Når ikke han kan være på stadion, så tjekker han altid livescore en ekstra gang for at se, hvordan det er gået hjerteklubben.

– Jeg kender jo stort set hele holdet, så jeg følger stadig holdet rigtig tæt, og jeg ser kampene på TV, når der er mulighed for det – ellers følger jeg kampene på livescore.

– Min familie og mange af mine kammerater bor også stadig i Nykøbing, så de hjælper også med at holde mig opdateret, fortæller Rygaard.

Meget af sket i Nykøbing FC siden, at nu 26-årige Mikkel Rygaard tilbage i 2012 skiftede væk fra klubben. Sidenhen er eksempelvis Superliga2020-visionen lanceret, og det glæder Nykøbing-drengen at ambitionerne er høje på Lolland-Falster.

– Det har været rigtig fedt at følge med i klubbens udvikling de seneste år. Det er godt at se, at der er kommet så store ambitioner og at hele setuppet også er blevet så godt, som det nu er. Jeg mener, at Nykøbing FC har sin berettigelse, hvor det er rigtig sjovt, så jeg håber meget på, at klubben lykkes med planere om Superliga i 2020, fortæller Mikkel Rygaard inden, at han også glæder sig over ambitionen om at satse på unge og lokale spillere.

– Det er super vigtigt at klubben vælger at spille med unge og lokale spillere. De fleste flytter jo nærmest fra landsdelen før, at de overhovedet er blevet senior, så det er vigtigt at vise de unge spillere, at man vil satse på dem, og at de har mulighed for at komme i førsteholdstruppen.

Afviser ikke at vende ’hjem’

I de senere år er etablerede navne som Lars Pleidrup, Anders Due og senest Søren Christensen vendt hjem til barndomsklubben. Spørger man Mikkel Rygaard, er han da heller ikke afvisende overfor at vende ’hjem’ en dag.

– Jeg har da tænkt, at det kunne være sjovt enten at slutte af eller i hvert fald runde klubben igen. Timingen er nok ikke til det lige nu, men jeg har da tænkt, at det kunne være sjovt, siger Mikkel Rygaard inden, at han afslutningsvis sender en lille hilsen til både klubben og Joachim Wagner.

– Foreløbigt er det dejligt at se, at klubben klarer sig så godt, som den gør. Det er også specielt dejligt at se, at holdet i efteråret har klaret sig godt uden Joachim Wagner – han mener jo selv, at han nærmest er uundværlig, griner Mikkel Rygaard.

Følg med i morgen, hvor vi åbner næste låge i Nykøbing FC’s julekalender.