Seneste nyt

Mathias Olsen: Stolt over at have været anfører for NFC

af

Fra 2012 til 2016 var Mathias Olsen anfører i Nykøbing FC, og det er noget han ser tilbage på med stolthed. Den nuværende HIK-spiller følger desuden stadig klubben tæt.

Nykøbing-drengen Mathias Olsen har Nykøbing FC-blod løbende i årerne. Han spillede i moderklubben B1921 i hele sin ungdomstid, og efter en to og et halvt år lang afstikker til Frem Sakskøbing, endte han med at repræsentere hele Lolland-Falsters hold fra 2009 til 2016.

Efter opholdet i Frem Sakskøbing kom Mathias Olsen til NFC som sidste mand i truppen, men tiden skulle vise, at Olsen skulle udvikle sig til at blive en vaskeægte kulturbærer. Selv husker han de syv år i klubben som en fantastisk tid.

– Den store overskrift for min tid i klubben er, at jeg havde en helt fantastisk tid. Jeg kom til klubben på yderste mandat, og jeg kan huske, at jeg fik nummer 30 – det var lidt det sidste nummer, der overhovedet var tilbage. Derfra gik det jo kun én vej, og jeg gik hen og blev anfører i mine sidste fire år i klubben. Jeg er meget stolt over, at jeg endte fik lov til at være det, og at jeg var med til at spille klubben i 1. division – det var helt fantastisk, fortæller Mathias Olsen.

Netop erhvervet som anfører er noget, som Mathias Olsen ser tilbage på med stor stolthed. Det bunder ikke mindst i, at han altid har drømt om at repræsentere Nykøbing FC.

– Før jeg kom til klubben havde jeg jo været i Nykøbing F. Idrætspark rigtig mange gange, og jeg gik da også med en drøm om at få lov til at spille for Nykøbing FC – det er jo Lolland-Falsters hold.

– Da det i første omgang gik i opfyldelse var det selvfølgelig stort, og da jeg så også fik lov til at føre holdet ind og alle de ting, der nu følger med som anfører, var det jo helt fantastisk. Jeg var meget stolt over at få det erhverv.

– Det er jo en grund til, at man får anførerbindet. Man er trænerens mand, men man er også spillernes mand, og det forsøgte jeg at være så godt som muligt. Jeg er meget stolt over, at jeg fik muligheden for det i fire sæsoner, siger Mathias Olsen.

Afskeden med NFC

Det er godt og vel halvandet år siden, at Mathias Olsen forlod Nykøbing FC efter oprykningen til 1. division. Beslutningen om at forlade klubben var den tidligere anførers helt egen, men alligevel var det ganske vemodigt at sige farvel til Nykøbing FC.

– Det var en beslutning jeg selv tog. Det sidste halve år trænede jeg fire gange, da de andre trænede seks gange. Jeg havde så den indstilling, at jeg også ville kunne træne på lige vilkår som resten af truppen, for det synes jeg også, at man skal som anfører. Tidsmæssigt hang det bare ikke sammen, og så måtte det jo blive sådan – Det var en meget svær og vemodig beslutning for mig, siger Mathias Olsen inden, at han uddyber.

– Det var vemodigt at forlade Nykøbing FC, fordi jeg altid havde set NFC som min klub, og det gør jeg et eller andet sted stadig. Jeg var glad og stolt over at repræsentere klubben, og da det hele kulminerede med en oprykning kombineret med de ting, der var i sejlene, så var det klart, at det var ærgerligt, at det at være i klubben ikke kunne hænge sammen med mit arbejdsliv.

– Sådan er det nu engang, og livet går selvfølgelig videre, men jeg følger stadig klubben rigtig tæt. HIK er selvfølgelig også rigtig vigtigt for mig, men jeg plejer dog at sige, at en god weekend er en HIK-sejr og en NFC-sejr, fortæller den nuværende HIK-anfører med et grin.

Tror på Superliga i 2020

Den tidligere Nykøbing FC-anfører har travlt med at være anfører for 2. divisionsklubben HIK, der akkurat missede forårets oprykningsspil.

Selvom midtbanespilleren har rigeligt at se til, så følger han stadig Nykøbing FC tæt. Olsen tror således også stadig meget på planerne om Superliga i 2020.

– Jeg har stadig meget kontakt med folk i klubben. Jeg har fået mange gode venskaber, og jeg snakker stadig med mange af spillerne- Der er ingen tvivl om, at hvis Nykøbing FC spiller om søndagen klokken 14:30, så sidder jeg klar og følger med i liveopdateringen på Facebook, fortæller Olsen inden, at han fortæller, at han sporer konstant udvikling af holdet.

– Når man kigger på det ude fra, så bliver der hele tiden lagt på i klubben. Holdet ser ud til hele tiden at være i fremgang, og jeg tror på, at planerne om Superliga i 2020 slet ikke er så tosset, som folk måske mente, da det blev fremlagt i sin tid. Det er også fedt, at klubben satser på en stamme af lokale spillere. De skal selvfølgelig også have niveauet til det, men jeg ved, at der er masser af kvalitet i den nuværende trup og generelt på Lolland-Falster, slutter Olsen.

Mathias Olsen er efterhånden blevet 30 år, og HIK-anføreren har foreløbigt kontrakt året ud med Hellerup-klubben.