Seneste nyt

Mathias Gehrt forlænger med et år

af

Superteknikkeren Mathias Gehrt har sat sin signatur på en ny kontrakt, der holder ham i klubben til sommeren 2023.

Siden 2018 har Mathias Gehrt huseret på Nykøbing FC’s midtbane og år efter år, har han toppet diverse statistiker både for NFC og i den række, som han har spillet i.

Det er derfor med stor glæde, at vi kan offentliggøre, at Mathias Gehrt nu har sat sin signatur på en ny et-årig kontrakt med hele Lolland-Falsters hold.

Manager Claus Jensen glæder sig enormt over kontraktforlængelsen.

– Mathias er en kulturbærer i NFC og en utrolig vigtig figur både på og udenfor banen for os. På banen taler hans egenskaber for sig selv, hvor han sæson efter sæson er en helt afgørende spiller for os og med sin fantastiske spilintelligens og meget høje tekniske niveau er omdrejningspunkt i vores offensive og underholdende fodbold. Udenfor banen er han en lederskikkelse og han tager et stort ansvar og hjælper vores mange unge talentfulde spillere. Jeg er enormt glad for, at Mathias fortsat er en del af NFC, siger Jensen.

Glad fra dag ét i NFC

Mathias Gehrt har aldrig lagt skjul på, at han for alvor har genfundet fodboldglæden i Nykøbing FC.

Selv er han derfor også utrolig glad for, at han nu har forlænget sit ophold på Sydhavsøerne.

– Det var et nemt valg for mig at forlænge. Jeg har været her i fire år, og siden allerførste dag, har jeg været helt vildt glad for at være her. Alle tog godt imod mig fra dag et, og Nykøbing FC er for mig bare en helt særlig klub, siger Gehrt inden, at han uddyber.

– Hvis jeg var ung spiller, ville jeg elske at komme herned. Jeg vil opfordre alle til det. Der er et fedt miljø – også på træningsbanen. Vi har rigtig mange dygtige trænere og folk omkring holdet – det har jeg aldrig prøvet i de andre 1. divisionsklubber, som jeg har været i. Man kan virkelig udvikle sig her.

– Der er en speciel stemning og kultur i klubben, og så er der bare et fantastisk kammeratskab hele vejen rundt. Det er måske det bedste jeg har prøvet i en klub – både på og udenfor banen. Så jeg er selvfølgelig vildt glad for at have forlænget.

Vil hjælpe klubben og de unge

Snart 30-årige Mathias Gehrt har langsomt taget mere og mere ansvar i Nykøbing FC, og i løbet af det seneste års tid er han også blevet viceanfører i klubben.

For Gehrt har det ikke altid ligget naturligt at være en leder, men det er noget, der langsomt har krøbet sig ind under huden på ham.

– Jeg er blevet viceanfører, og jeg har også ageret anfører en del gange efterhånden. Det havde jeg måske ikke set komme, da jeg kom til. Den type var jeg ikke, men det har klubben og ikke mindst Claus Jensen hjulpet mig med at blive. Det har hjulpet mig meget som person, og jeg synes også rigtig godt om at tage ansvar for mere end bare mig selv, fortæller Gehrt.

Med fire år i klubben og en status som viceanfører, har Mathias Gehrt efterhånden fået NFC-DNA.

Han glæder sig derfor over, at han nu kan give sine erfaringer videre til klubbens unge spillere, som han desuden roser for at blive bedre og bedre.

– Jeg har det fedt med at være en form for kulturbærer. Det vil jeg også rigtig gerne være. Jeg er jo efterhånden kommet lidt op i alderen, og jeg vil også rigtig gerne være med til at hjælpe de unge, som i min tid kun er blevet bedre og bedre. Der kommer virkelig mange spændende spillere op, og dem glæder jeg mig også til at hjælpe i den rigtige retning. Jeg håber, at jeg kan være med til at hjælpe dem, så vi sammen kan indfri det store potentiale, der er her i Nykøbing FC, siger Gehrt, inden han afsluttende glæder sig over sin forlængelse.

– Jeg glæder mig helt vildt over, at jeg fortsat er en del af Nykøbing FC, og jeg ser frem til at vi nu skal tage næste skridt i vores udvikling.

Mathias Gehrt står foreløbigt noteret for 118 kampe i Nykøbing FC. Kun Lars Pleidrup, Kasper Jensen og Nicolai Jessen har flere NFC-kampe på cv’et i den nuværende trup.