Seneste nyt

Martin Svensson nærmer sig comeback

af

I oktober 2016 kom Martin Svensson til Nykøbing FC, men sidenhen har offensivspilleren været uheldig med en række skader. Nu kan Svensson se lyset for enden af skades-tunnelen, da han er begyndt at træne fuldt med igen.

Det var med stor glæde, at Nykøbing FC tilbage i oktober kunne præsentere Martin Svensson som ny mand på hele Lolland/Falsters hold.

Desværre for både klub og spiller har Martin Svensson sidenhen lidt under en række skader, men nu lysner det for Martin Svensson, der har arbejdet stenhårdt for at kunne bidrage til spillet på banen, hvorfor han tirsdag kunne træne med for fuld damp. Det glæder klubbens nummer 20.

– Det er fantastisk dejligt at være ved at være spilleklar igen. Jeg var for første gang i lang tid fuldt med i træningen i går, og det er mega fedt. Det giver et stort smil på læben, at jeg nu kan se lyset for enden af tunnelen, siger Svensson, inden han fortæller, at han har lært af skadesforløbet.

– Jeg har virkelig lært af det her forløb. Når man er skadet, skal man ikke forcere et comeback. Man skal give det den tid, som det tager, og jeg har da også snakket med Jens (Olsen, red.) om, at vi ikke skal forcere tingene for hurtigt.

Kredit til klubben

Martin Svensson trænede med holdet i perioden op til, at han og klubben indgik en aftale. Sygdom, uheld og følgeskader, gav dog efterfølgende offensivspilleren en turbulent start i klubben.

– Jeg startede med at blive syg lige op til træningslejren tilbage i januar, og det gjorde, at jeg fik et fysisk efterslæb. Det ville jeg rigtig gerne indhente, så jeg kom måske til at forcere at indhente det. Det resulterede i, at jeg fik en baglårskade, der holdt mig ude i to-tre uger, og da jeg kom tilbage derfra, vred jeg rundt på anklen til træning, og det holdt mig så yderligere ude i en måned. Siden er der kommet nogle dumme følgeskader – i de seneste tre-fire måneder, er det lysken, som har drillet, fortæller Svensson, der dog mener, at han har fået fantastisk behandling af klubben.

– Jeg må give en masse kredit til klubben, der har hjulpet mig igennem en svær periode, men også til Hassan Torabi, som jeg blev sendt ned til. Han har hjulpet med at lokalisere, at jeg havde en masse inflammation, fordi jeg har kompenseret for min tidligere skadede ankel ved at gå skævt.

– Hassan har betydet rigtig meget for mit forløb. Han er blevet en kammerat, og han er en meget speciel mand. Han tror meget på det han gør, og han er så engageret og passioneret omkring det. Det er stærkt for både klubben og mig personligt, at jeg har kunne arbejde tæt med ham. Der har været en god dialog mellem Hassan og vores fysioterapeut Anders Larsen Thuen og de har sat mig på rette vej, fortæller en taknemmelig Martin Svensson.

– “Skal blive den bedste udgave af mig selv”

Vejen tilbage på banen har ikke været let for Martin Svensson. Både mentalt og fysisk har det ifølge Svensson selv krævet hårdt arbejde.

– Det var vildt irriterende at komme til en ny klub og så blive skadet. Det er jo ingen hemmelighed, at jeg kom højt profileret, og der var stor tiltro til, at jeg kunne komme og gøre en forskel i den udvikling, som klubben har gang i. Jeg ved ikke om andre virkelig har tænkt det, men jeg har selv tænkt, at folk måske tænkte, at jeg var lidt af en primadonna-spiller, og at der hele tiden var noget galt. I virkeligheden er der ikke nogen, der har større forventninger til mig end jeg selv har, siger Svensson, inden han fortsætter.

– Det har selvfølgelig været hårdt at selvtræne. Det kræver en masse disciplin at skulle gå og træne med sig selv, når man mest af alt bare vil være på banen med drengene. Jeg har råbt rigtig meget af vores fysioterapeut Anders Larsen Thuen på både godt og ondt, fordi han har presset mig til det yderste. I sidste ende, så ved jeg dog, at han har gjort det for at hjælpe mig, så jeg er virkelig glad for, at han har været der til at pace mig.

– Nu ser jeg bare frem til at fortsætte det stenhårde arbejde, så jeg kan blive den bedst mulige udgave af mig selv og igen komme ind på holdet.

En sulten spiller

På trods af de mange skader og de mange timer, der er blevet brugt på genoptræning, så har Martin Svensson dog langt fra mistet sulten. Han får stadig ild i øjnene, når snakken falder på hans store motivation for at hjælpe klubben.

– Jeg har aldrig prøvet at være ude så længe og folk snakker tit om, at man kommer stærkere og mere sulten tilbage efter en skade. Det synes jeg ikke rigtigt er tilfældet med mig – jeg synes hele tiden, at jeg har været mega sulten efter at vise folk, hvad jeg kan og efter at hjælpe holdet. Det har jeg aldrig mistet.

– Jeg er blevet dømt ude mange gange i løbet af min karriere, og det er det, der driver mig og giver mig motivationen til at vise folk, at jeg i hvert fald ikke er ude.

– Det er lidt det samme nu, og jeg glæder mig som et lille barn til at være tilbage i fuld vigør og i min bedste form, så jeg kan komme ind og gøre en forskel.

Nykøbing FC åbner sæsonen søndag, når Skive IK gæster Nykøbing F. Idrætspark. Kampen starter 13:45.